Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Κίνδυνος πρόωρου θανάτου 5,6 εκατ. παιδιών εξαιτίας του καπνίσματος!

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά καπνίσματος των ενηλίκων έχουν πέσει στο 18% από το 43% που ήταν το 1965, κάθε μέρα, πάνω από 3.200 νέοι κάτω των 18 ετών, δοκιμάζουν το πρώτο τους τσιγάρο

Τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου εξαιτίας του καπνίσματος διατρέχουν περίπου 5,6 εκατ. παιδιά 13 ως 18 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση η οποία συνδέει μια σειρά από νέες ασθένειες με τη συγκεκριμένη συνήθεια.

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έκθεση του τότε Γενικού Χειρουργού των ΗΠΑ- είναι ο επιχειρησιακός επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας- που κήρυξε το κάπνισμα ως μέγα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, η νέα μελέτη προειδοποιεί ότι το κάπνισμα προκαλεί επιπλέον ασθένειες και σε άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος εκτός από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η επιστημονική έρευνα έδειξε ότι οι καπνιστές διατρέχουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από υψηλότερα ποσοστά διαβήτη, καρκίνο του παχέος εντέρου και του ήπατος, ρευματοειδούς αρθρίτιδας, στυτικής δυσλειτουργίας, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και άλλες ασθένειες.

Επίσης αναφέρει ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20% έως 30%. Η έκθεση, η πρώτη εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, διαπίστωσε ότι το κάπνισμα έχει σκοτώσει πρόωρα πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανούς τον τελευταίο μισό αιώνα.

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά καπνίσματος των ενηλίκων έχουν πέσει στο 18% από το 43% που ήταν το 1965, κάθε μέρα, πάνω από 3.200 νέοι κάτω των 18 ετών, δοκιμάζουν το πρώτο τους τσιγάρο , σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. «Φτάνει πια», είπε ο Γενικός Χειρουργός Δρ Μπόρις Λούσνιακ σε τηλεφωνική του συνέντευξη. «Πρέπει να εξαλειφθεί η χρήση των τσιγάρων και να δημιουργηθεί μια γενιά χωρίς καπνό».

Η έκθεση, με τίτλο «Οι συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, 50 χρόνια προόδου» δείχνει την εξέλιξη των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα σε σχέση με την έκθεση-ορόσημο που είχε παρουσιάσει ο Δρ Λούθερ Τέρι στις 11 Ιανουαρίου του 1964 και η οποία ήταν η πρώτη που επιβεβαίωνε σε το κάπνισμα προκαλεί τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σε εκείνη την πρώτη έκθεση, μόνο ο καρκίνος του πνεύμονα σχετίζονταν με το κάπνισμα. Τώρα 50 χρόνια μετά υπάρχουν άλλες 13 ασθένειες που προκαλούνται από τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος.

«Είμαστε ακόμα μια χώρα πολύ εθισμένη στο κάπνισμα », δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Κάθλιν Σεμπίλιους σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της επετείου της πρώτης έκθεσης για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στη δημόσια υγεία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα