Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Έμφραγμα του μυοκαρδίου

 

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου,
κατά το κοινά λεγόμενο
καρδιακή προσβολή προκαλείται από απότομη διακοπή της ροής του αίματος προς την καρδιά.

Αιτίες που το προκαλούν.

Κύρια αίτια του εμφράγματος είναι η απόφραξη της αρτηρίας που τροφοδοτεί με αίμα την καρδιά.

Όταν συμβεί αυτό έστω και σε μια από τις στεφανιαίες αρτηρίες, τα κύτταρα των μυών της καρδίας δεν προμηθεύονται κύρια οξυγόνο και υπολειτουργούν, ή και πεθαίνουν.

Θα τονίσω ιδιαίτερα ότι τα κύτταρα των μυών της καρδιάς είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην έλλειψη οξυγόνου λόγο του έργου που επιτελούν ακόμα και όταν κοιμόμαστε. ( Η καρδιά δεν σταματά ποτέ )

Ανάλογα με την βαρύτητα της απόφραξης είναι και η σοβαρότητα του εμφράγματος.

Επικρατέστερη αιτία απόφραξης των στεφανιαίων αρτηριών και αγγείων είναι οι θρόμβοι.

Θρόμβος είναι το πηγμένο αίμα που φράζει τον αυλό της αρτηρίας και διακόπτει την ροη του αίματος.

Οι θρόμβοι σχηματίζονται μέσα σε αρτηρίες και φλέβες λόγο ρήξης ενός σχηματισμού που ονομάζεται αθηρωματική πλάκα.

Η αθηρωματική πλάκα δημιουργείται από σταδιακή συσσώρευση λιπιδίων τα οποία επικάθονται στα τοιχώματα στενεύοντας τον αυλό και κατά συνέπεια μειώνοντας την ροη του αίματος.

Η διεργασία αυτή γίνεται σε βάθος του χρόνου και για αυτό καλό είναι ο κάθε ένας να φροντίζει να διατηρεί τις αρτηρίες και τις φλέβες του σε καλή κατάσταση, αποφεύγοντας εκείνους τους παράγοντες που την προκαλούν. ( Κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, χοληστερίνη κ.α. ) 

Σπάνια η απόφραξη μπορεί να προκληθεί και από φλεγμονή, ρήξη αρτηρίας, εμβολή μεταναστευτικού θρόμβου, ή και μυϊκό σπασμό της αρτηρίας λόγο ουσιών.

Κλινική εικόνα ενός εμφράγματος.

Τα συμπτώματα που φανερώνουν ότι υπάρχει διαταραχή στην περιοχή της καρδιάς είναι αρκετά και ικανά να προλάβει ο πάσχων, αν τους δώσει την πρέπουσα σημασία την εξελιξη του με πιο ήπια μορφή.

Συνήθως το έμφραγμα του μυοκαρδίου προειδοποιεί και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει αιφνιδιασμός στον πάσχοντα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χρόνος αντίδρασης, αρκεί να κινηθούμε ακαριαία..

Συμπτώματα.

Τα συμπτώματα που θα αναφέρω στην συνέχεια δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν όλα μαζί. Ακόμα και ένα από αυτά θα πρέπει να σας θορυβήσει.

         i.            Απότομη αδικαιολόγητη κομμάρα με αίσθημα κόπωσης και κακοδιαθεσίας.

       ii.            Πόνοι στο στήθος που διαχέονται σιγά, σιγά στον ώμο, το χέρι, τον λαιμό μέχρι την κάτω γνάθο. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να έχουν διαφοροποίηση στην ένταση τους, έως και να απουσιάζουν παντελώς κύρια σε χρόνιους διαβητικούς.

      iii.            Σιελόρροια ( Αδικαιολόγητα σάλια )

     iv.            Αίσθημα πίεσης ή σφιξίματος στο στήθος που σιγά, σιγά μπορεί να μειωθεί, αλλά στην συνέχεια να επανέρθει εντονότερα.

       v.            Πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα, δίνοντας την αίσθηση δυσπεψίας και μετεωρισμού.

     vi.            Ξαφνικός αναίτιος εμετός.

    vii.            Αδικαιολόγητο αίσθημα πείνας.

  viii.            Εφίδρωση.

     ix.            Δυσχέρεια στην αναπνοή.

       x.            Αρρυθμία στις σφίξεις της καρδιάς χωρίς προηγούμενο παθολογικό εύρημα.

     xi.            Αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κύρια της επονομαζόμενης μικρής πάνω από το 10.

Όλα αυτά τα συμπτώματα αρχικά συνήθως θα εμφανίζονται κατά την μεγάλη σωματική κόπωση, ( Υπερβολική άσκηση, ή χειρονακτική δουλεία ) από την απότομη αλλαγής θερμοκρασίας, συνήθως από ζέστη σε κρύο ή και την συγκινησιακή φόρτιση.

Αργότερα συνήθως εμφανίζονται κατά την διάρκεια της ανάπαυσης, ή και του ύπνου.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να ενημερωθεί έγκαιρα ο θεράπον ιατρός.

Πρόταση άμεσης αντιμετώπισης είναι το να μασήσει ο ασθενής μια, δυο ταμπλέτες Aspirinin Acetilosalicyliko acid των 500mg και σε περίπτωση πανικού να του χλωριωθεί ένα ηρεμιστικό μέχρι την διακομιστεί του στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Παράγοντες που καθιστούν τον κίνδυνο εμφράγματος ψηλά.

         i.            Η υπέρταση.

       ii.            Η υψηλή χοληστερόλη.

      iii.            Το κάπνισμα.

     iv.            Ο διαβήτης.

       v.            Το άγχος.

     vi.            Η έλλειψη σωματικής άσκησης.

    vii.            Η λανθασμένη διατροφική συνήθεια.

  viii.            Η άστατη, απρογραμμάτιστη διαβίωση.

     ix.            Η παχυσαρκία.

       x.            Η κυκλοθυμική συμπεριφορά, νευρικότητα.

Ο κάθε ένας ξεχωριστά, αλλά και συνδυασμός περισσοτέρων μπορεί να αποτελέσει, ή να αποτελέσουν κύριο αίτιο πρόκλησης εμφράγματος.

Υπάρχουν όμως και ανεξάρτητοι παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία όπως:

         i.            Η κληρονομικότητα.

       ii.            Το φύλο. ( Οι άνδρες έχουν μακρά τα πρωτεία )

      iii.            Η ηλικία. ( Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος αυξάνονται και οι πιθανότητες. )

Τρόποι αντιμετώπισης.

Ουσιαστικά σήμερα το έμφραγμα αντιμετωπίζεται με δυο τρόπους.

A.      Συντηρητικά με φαρμακευτική αγωγή.

B.      Με χειρουργική επέμβαση.

Εδώ και δυο τουλάχιστον τρις, δηλαδή περίπου στα μισά των ραγδαίων εξελίξεων στην καρδιολογία, υπήρξε και η τάση μεγάλης μερίδας επιστημόνων, η αντιμετώπιση με την επανένταξη του ανθρώπου στην φυσική ζωή.

Κοντολογίς και με λόγια απλά, ασχολήθηκαν περισσότερο με την διατροφή του ασθενούς, το σωματικό του βάρος, την άσκηση και λόγο παρενεργειών που αντιμετώπιζαν από τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, ανέτρεξαν πίσω στην βοτανολογία.

Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά κατόπιν στατιστικών στοιχείων που έδειχναν ότι όσο ο άνθρωπος εξελισσόταν, τόσο αρκετά νοσήματα, ( Μέσα σε αυτά και το έμφραγμα του μυοκαρδίου ) είχαν ραγδαίες αυξητικές τάσεις.

Η αναγνώριση διεθνώς.

Από την στιγμή που αναγνωριστήκαν οι αιτίες που προκαλούν το έμφραγμα του μυοκαρδίου, ερευνήθηκαν και βότανα που κατά ομολογίες βοηθούσαν τον άνθρωπο να μην νοσήσει.

Σπουδαίες και μεγάλες ήταν οι αποδείξεις που μετά από επίπονες και χρονοβόρες κλινικές μελέτες απέκτησαν οι επιστήμονες, αλλά εκείνο που τους προξένησε το ενδιαφέρον ήταν το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano και το Cordyceps.

Ο λόγος ήταν απλός.

Ναι μεν ανακάλυψαν για παράδειγμα, ότι η βιταμίνη Ε κάνει καλό στα αγγεία, κύρια αυτή που προέρχεται από τα δημητριακά.

Ναι μεν τα Ω λιπαρά παίζουν ένα σημαντικό παράγοντα στο καρδιαγγειακό, αλλά αυτά και αρκετά ακόμα είχαν μεμονωμένες ευεργετικές δράσεις, άρα θα υποχρεωνόντουσαν σε μια εκ νέου πολυφαρμακία, με φυσικά ιάματα.

Εν αντιθέσει, τόσο με το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano όσο και το Cordyceps είχαν να κάνουν με δυο ξεχωριστά βότανα, με προσαρμογόνα πολλαπλή δράση και μάλιστα κυριολεκτικά αρχαία.

{ Θυμίζω ότι κύρια το Ganoderma Lucidum έχει Ελληνικής ρίζας ονομασία ( Gano = γάνος δηλαδή γυαλιστερός και Derma = δέρμα λόγο της υφής του )  και αναφέρεται στην βοτανολογία του Διοσκουρίδη ως μοναδικό θαυματουργό βότανο, μακαρίζοντας τους Κινέζους που το συναντούν στην χλωρίδα τους. }

Αυτό που τους προκάλεσε το ενδιαφέρον αρχικά ήταν η δράση τους στο να επαναφέρουν και να διατηρούν όλο το κυκλοφορικό σύστημα, ( Καρδιαγγειακό σύστημα ) σε άψογη καλή κατάσταση μεταφέροντας έτσι οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα του σώματος.

Αναλύοντας in Vitro αρχικά και την σύνθεση τους ( Δραστικά συστατικά που περιέχουν ) διαπίστωσαν την πολλαπλή τους δράση αφενός και αφετέρου την έλλειψη παρενεργειών αφετέρου.

Καταλήγοντας, κλινικά αποδείχτηκε η χρησιμότητα της ύπαρξης τόσο για το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano που πέρα των άλλων θα θωρακίσει το καρδιαγγειακό σύστημα, όσο και του Cordyceps που αφενός θα ενισχύσει την δράση στο Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano αλλά κύρια αφετέρου θα ενδυναμώσει όλους του μυς του σώματος προσφέροντας μοναδική δύναμη για να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις του ανθρώπου. ( Καρδιακούς, πνευμονικούς, κ.α. καθώς και όλους του μυο-σκελετικούς )

Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano και Cordyceps ιάματα επιλογής για τον φυσικότερο τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης και του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα