Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τελικά γιατί παχαίνουμε όσο μεγαλώνουμε;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η πλειοψηφία των ατόμων που βρίσκονται στη μέση ηλικία τείνουν να παίρνουν κιλά και κυρίως στην περιφέρεια;

Ίσως πιστεύετε ότι η μόνη υπεύθυνη είναι η  καθιστική ζωή.
Ωστόσο μία ομάδα Ιαπώνων ερευνητών δίνει μία πιο επιστημονική εξήγηση.
Η αύξηση του σωματικού βάρους στους μεσήλικες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες και γυναίκες της μέσης ηλικίας.

Τώρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της αιτίας αυτού του φαινομένου.

Πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε έναν από τους δύο τύπους λίπους στο σώμα μας, το οποίο γίνεται λιγότερο ενεργό με την ηλικία.
Το πρώτο είδος λίπους είναι και το πιο γνωστό, λευκό λίπος, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα του στομάχου και των μηρών και είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού.

Το δεύτερο είδος λίπους είναι το καφέ λίπος που η δουλειά του είναι να παράγει θερμότητα.
Αυτό επιτυγχάνεται με την τόνωση του μεταβολισμού, με σκοπό ο οργανισμός να αρχίσει να χρησιμοποιεί το «κακό» λευκό λίπος.

Όπως έχουν αποδείξει παλαιότερες έρευνες, τα μωρά έχουν καφέ λίπος γύρω από την ωμοπλάτη, προκειμένου να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία τους μετά τη γέννηση, ωστόσο υπήρχε η πεποίθηση ότι αυτό εξαφανίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, επειδή ο οργανισμός δεν το χρειάζεται πλέον.

Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι το καφέ λίπος συνεχίζει να υπάρχει στους ενήλικες με τις γυναίκες να διαθέτουν περισσότερο, όμως η θερμογόνος δράση του είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ενεργό, καίγοντας μικρότερη ποσότητα κακού λευκού λίπους.

Η νέα αυτή διαπίστωση ανοίγει, σύμφωνα με τους επιστήμονες το δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

ΠΗΓΗ: ygeianews.gr

Η πρόληψη είναι το 50% να μην μας συμβεί ποτέ αυτό, ή άμα συμβεί να έχει πολύ μικρό αντίκτυπο.

Δεν σταματάμε την καθημερινή άσκηση, δεν αυξάνουμε τις ποσότητες τροφής, αλλά σιγά, σιγά τις μειώνουμε και γινόμαστε ποιο εκλεκτική, προσέχουμε τους συνδυασμούς των τροφών, πίνουμε άφθονο νερό καθημερινά και τέλος συμμαχούμε με φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Η βιταμίνη C μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας, μετριάζουμε την καφεΐνη, ή αντικαταστούμε  τους καφέδες της ημέρας ή το τσάι με αυτά που περιέχουν Ganoderma Lucidum, τουλάχιστον δυο φορές των χρόνο και για ένα μήνα κάνουμε μια έφοδο στον οργανισμό με Spiroulina και τέλος διατηρούμε τον μεταβολισμό μας πάντα σε εγρήγορση με φυτικές ίνες και φυσικές βιταμίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα