Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Δυσκοιλιότητα.

Συχνό φαινόμενο στον σύγχρονο άνθρωπο με τις γυναίκες να κατακτούν το ρεκόρ του υψηλότερου ποσοστού.
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να μοιάζει αθώα εν πρώτης, όμως πέρα του εκνευρισμού που δημιουργεί στον πάσχοντα, του πόνου και του αισθήματος τυμπανισμού, σε προχωρημένο στάδιο κοπρόστασης επιβαρύνει την καρδιά, τους πνεύμονες και όλο το γαστρεντερικό.
Που οφείλεται:

Η δυσκοιλιότητα οφείλεται σε μειωμένη περισταλτικοτητα του εντέρου και προκαλεί την παρατεταμένη παραμονή σκληρών κοπράνων στο ορθό και το παχύ έντερο με συνέπεια το δυσάρεστο αίσθημα φουσκώματος της κοιλίας.

Πρέπει να καταπολεμηθούν έγκαιρα ώστε να μην εμφανιστεί πόνος.

Τα αίτια που την προκαλούν:

Το άστατο ωράριο κενώσεων, η καθιστική ζωή, το στρες, το φτωχό σε φυτικές ίνες του καθημερινού μενού διατροφής  και η μειωμένη κατανάλωση νερού είναι τα κύρια φυσικά αίτια που προκαλούν την δυσκοιλιότητα.

Όμως για την δυσκοιλιότητα έχουν κατηγορηθεί ότι την προκαλούν αρκετές ομάδες φαρμάκων, όπως είναι τα αντιόξινα, τα ηρεμιστικά, τα σπασμολυτικά, τα ναρκωτικά και η χημειοθεραπεία.

Αντιμετώπιση:

Από τα πρώτα συμπτώματα η δυσκοιλιότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δυναμικά προκειμένου να αποφευχθεί η μετατροπή της σε χρόνια.

Υπάρχουν δυο τρόποι αντιμετώπισης.

1ος Ο φαρμακευτικός τρόπος:

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν φάρμακα που κάνουν διόγκωση των κοπράνων και συνήθως αυτά χορηγούνται πρώτα, μετά υπάρχουν αυτά που δημιουργούν κινητικότητα του εντέρου και τέλος υπάρχουν τα ισχυρά υπακτικά που χορηγούνται σε χρόνιες καταστάσεις. 

Το δυσάρεστο στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας με φάρμακα είναι ο εθισμός και η συγκάλυψη της αιτίας που την προκαλεί.

Το λεπτό και παχύ έντερο όπως σχεδόν όλα τα συστήματα και όργανα του ανθρωπινού σώματος, όταν τους χορηγείς φαρμακευτικά την λύση, παύουν να λειτουργούν. ( Τεμπελιάζουν απλοϊκά ) Με αποτέλεσμα η χορηγήσει των υπακτικών να είναι απαραίτητη για μια ζωή.

2ος Ο φυσικός τρόπος:

Για εμένα προσωπικά είναι και ο μοναδικός τρόπος επιλογής, βάζει στην διαδικασία τον ασθενή να αντιμετώπιση το πρόβλημα στην ρίζα του ως εξής:

     I.        Συμπεριλαμβάνουμε στην διατροφή μας φυτικές ίνες. ( Λαχανικά - φρούτα )

   II.        Εντάσσουμε στο ημερήσιο πρόγραμμα μας την άσκηση. Βάδισμα απαραίτητα σε επίπεδο mars. 

  III.        Πίνουμε τουλάχιστον δυο λίτρα νερό την ημέρα.

 IV.        Προγραμματίζουμε την επίσκεψη μας στην τουαλέτα με συγκεκριμένη ώρα υπάρχει, δεν υπάρχει ανάγκη.

   V.        Εντάσσουμε τέλος στην καθημερινότητα μας φυσικά συμπληρώματα, ιάματα διατροφής καταπολεμώντας το αίτιο.

 

Την έγκαιρη και έγκυρη φυσική αντιμετώπιση του προβλήματος την θεωρώ απαραίτητη για μόνιμο αποτέλεσμα και ιδανική στο να μην φτάσουμε στο σημείο να νοσήσουμε με κοπρόσταση.

Επιλογής ιάματα που εντάσσω ανεπιφύλακτα στις επιλογές μου είναι τα εξής:

     I.        Spirulina.

Επειδή είναι πλούσια σε χλωροφύλλη και θα επαναφέρει, διατηρήσει την λειτουργία του εντέρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

   II.        Ganoderma Lucidum Reishi Gano.

Επειδή ως από τα λίγα αναγνωρισμένα και κλινικά αποδεδειγμένα προσαρμογόνα βότανα θα επαναφέρει όλους εκείνους τους απαραίτητους παράγοντες του οργανισμού που διατηρούν την κινητικότητα του εντέρου και την απαραίτητη υγρασία στα κόπρανα. 

  III.        Lions Mane.

Επειδή είναι βότανο επιλογής της αντιμετώπισης των ψυχολογικών παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν την δυσκοιλιότητα.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ  

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα