Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Είναι μαγικά τα μανιτάρια ?


Ένα είδος μανιταριών, γνωστό
για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές του μπορεί να αμβλύνει
τα συμπτώματα της κατάθλιψης, σύμφωνα με τον δρ Ντέιβιντ Νατ,
από το Τμήμα Ιατρικής του
Imperial College του Λονδίνου.
Τα λεγόμενα «μαγικά μανιτάρια» περιέχουν την ουσία ψιλοκυβίνη και οι μελέτες αποτύπωσαν τον τρόπο με τον οποίο δρα στον εγκέφαλο, προκαλώντας παραισθήσεις.

Στην πρώτη μελέτη συμμετείχαν 30 υγιείς εθελοντές, στους οποίους έγινε έγχυση ψιλοκυβίνης και στη συνέχεια μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου.

Οι τομογραφίες αποκάλυψαν ότι η ψιλοκυβίνη μείωνε τη δραστηριότητα στις «κομβικές» περιοχές του εγκεφάλου, δηλαδή σε όσες ενώνονται με πολλές άλλες.

Στη δεύτερη μελέτη συμμετείχαν 10 υγιείς εθελοντές, οι οποίοι παρουσίαζαν βελτιωμένη ανάκληση αναμνήσεων προσωπικών στιγμών και μεγαλύτερη συναισθηματικά ευεξία επί δύο εβδομάδες έπειτα από τη λήψη ψιλοκυβίνης – γεγονός που ώθησε τους ερευνητές στην εκτίμηση ότι η ουσία αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο συμπλήρωμα στην ψυχοθεραπεία.

Οι ψυχεδελικές ουσίες, στις οποίες ανήκει η ψιλοκυβίνη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστήμονα, θεωρείται ότι δρουν αυξάνοντας την δραστηριότητα στον εγκέφαλο, αλλά προς μεγάλη έκπληξη τους ανακάλυψαν πως η συγκεκριμένη ουσία την μειώνει στα κομβικά σημεία του εγκεφάλου.

Τα σημεία αυτά περιορίζουν τα βιώματά μας από τον κόσμο και τα διατηρούν τακτοποιημένα – λειτουργίες που απαιτούν πυκνές συνδέσεις με διάφορα τμήματα του εγκεφάλου.

Όταν μία ουσία αδρανοποιεί τη λειτουργία τους, μας οδηγεί σε μια κατάσταση κατά την οποία ο κόσμος που μας περιβάλλει μας φαίνεται πολύ περίεργος.

πηγή:life2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα