Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Γιατί ο οργασμός κάνει καλό στην υγεία


Σίγουρα μπορεί να απολαμβάνεις το σεξ, αλλά ένας οργασμός δεν προσφέρει μόνο απόλαυση αλλά έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σου! Διάβασε ποιες είναι αυτές...
Ούτε μια, ούτε δυο αλλά επτά είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του οργασμό, που αφορούν την υγεία σου!
Ποιες είναι αυτές...;

1. Κατά τον οργασμό, απελευθερώνονται ενδορφίνες που παράγουν ευφορία, χαρά, και ενίοτε ανεξέλεγκτο γέλιο.

2. Το τακτικό σεξ συνδέεται μετά υψηλότερα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ένα αντίσωμα το οποίο μπορεί να μας προστατεύσει από το κοινό κρυολόγημα καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Είναι καλό για το κεφάλι σου, για την καρδιά σου αλλά και για άλλα πιο συγκεκριμένα σημεία! Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ  μπορούν να μειώσουν τα ποσοστά της κατάθλιψης και του άγχους.

4. Η ωκυτοκίνη, ορμόνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τα καρκινικά κύτταρα του στήθους από το να εξελιχθούν σε όγκο. Και μην ξεχνάς τα προκαταρκτικά! Η διέγερση στο στήθος και τις θηλές παράγει ακόμα περισσότερο ωκυτοκίνη ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.

5. Κάνεις καλύτερο ύπνο. Ειδικά αν έχεις πρόβλημα αϋπνίας η απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης και η ξαφνική χαλάρωση μετά από έναν οργασμό, στις περισσότερες περιπτώσεις φέρνει έναν γλυκό ύπνο.

6. Ενδορφίνες! Έτυχε ποτέ να έχεις πονοκέφαλο που μυστηριωδώς φαίνεται να εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του σεξ; Ναι, αυτό είναι οι ενδορφίνες, οι οποίες αυξάνουν της αντοχή στον πόνο έως και 70τοις εκατό.

7. Το σεξ κρατά το μυαλό σε εγρήγορση. Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, μεταφέρει οξυγόνο στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σου (το κέντρο του εγκεφάλου σας που ελέγχει τη μνήμη και τη μάθηση).

 

πηγή:faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα