Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τι κάνει στο σώμα μας το σεξ!

Ξέρουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε σεξ και με ποιους τρόπους μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο;
Το σεξ είναι μια υπόθεση που αφορά και τα δύο φύλα.
Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δίνουν και παίρνουν ευχαρίστηση από αυτό, ενώ το σώμα και των δύο αντιδρά στα ερεθίσματα που ανταλλάσσονται την ώρα της σεξουαλικής πράξης.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουν αναγνωριστεί επιστημονικά τέσσερα στάδια σεξουαλικής διέγερσης: ερωτική επιθυμία, κορύφωση διέγερσης, οργασμός και χαλάρωση.

 
Μάθετε λοιπόν τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκειά τους.

Το σεξ για τις γυναίκες…
Στάδιο 1: ερωτική επιθυμία

Όταν η γυναίκα διεγείρεται, τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών της οργάνων αυξάνουν σε διάμετρο λόγω της αύξησης της ταχύτητας της ροής του αίματος.

 
Αυτή η αυξημένη ροή στα τοιχώματα του κόλπου προκαλεί την έκκριση των λεγόμενων κολπικών υγρών, τα οποία λιπαίνουν τον κόλπο, αλλά και τη διόγκωση του αιδοίου.

Οι παλμοί της καρδιάς καθώς και οι αναπνοές της γυναίκας αυξάνονται και παράλληλα η πίεση του αίματος ακολουθεί ανοδική πορεία. Επιπλέον, το στέρνο και ο λαιμός κοκκινίζουν καθώς τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται συνεχώς.

Στάδιο 2: κορύφωση διέγερσης

Η ροή του αίματος στην κάτω πλευρά του κόλπου φτάνει στο ανώτατο όριό της με αποτέλεσμα η περιοχή να διογκώνεται και να σκληραίνει (το σημείο αυτό του κόλπου πάλλεται ρυθμικά κατά τη διάρκεια του οργασμού).

Επίσης το στήθος της γυναίκας διoγκώνεται, ενώ η ροή του αίματος στην περιοχή γύρω από τις θηλές μεγαλώνει, διεγείροντάς τες.

Όσο πλησιάζει ο οργασμός, η κλειτορίδα «κρύβεται» πίσω από το ηβικό κόκκαλο και εξαφανίζεται.

Η γυναίκα σε αυτό το στάδιο χρειάζεται ένα συνεχή ερεθισμό για να μπορέσει να φτάσει σε οργασμό.

Στάδιο 3: οργασμός

Ο οργασμός είναι η έντονη και πολύ ευχάριστη για τη γυναίκα απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης που κορυφωνόταν σταδιακά στα προηγούμενα στάδια και χαρακτηρίζεται από συσπάσεις των μυών στην περιοχή που εμφανίζονται κάθε 0,8 δευτερόλεπτα.
Στάδιο 4: χαλάρωση

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να νιώσουν έντονα τη φάση αυτή ύστερα από έναν οργασμό όπως οι άντρες και ενδέχεται, αν διεγερθούν ξανά, να φτάσουν και σε ένα δεύτερο.

Σε αντίθεση με τον άντρα επίσης η φάση αυτή στη γυναίκα είναι αργή και σταδιακή, καθώς μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης χρειάζεται αρκετό χρόνο με συνέχιση των χαδιών και των ερωτικών παιχνιδιών από τον σύντροφό της ώστε να χαλαρώσει ομαλά.


Το σημείο G Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η περιοχή μεταξύ του κόλπου και της ουρήθρας σε γυναίκες που έρχονται σε κολπικό οργασμό είναι φαρδύτερος από την αντίστοιχη περιοχή των γυναικών που δεν έρχονται σε κολπικό οργασμό.

 

....Και το σεξ για τους άντρες

 

Στάδιο 1: ερωτική επιθυμία

Ο άντρας έρχεται σε στύση είτε με σωματική είτε με ψυχολογική διέγερση είτε με το συνδυασμό και των δύο.

Η ροή του αίματος αυξάνεται ραγδαία σε τρία «σπογγώδη» σημεία, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος του πέους.

Το δέρμα στην περιοχή χαλαρώνει αφήνοντας το πέος να μεγαλώσει.

Με την αυξημένη ροή του αίματος στα δύο σηραγγώδη σώματα του πέους επέρχεται χαλάρωση του λείου μυός που περιβάλλει το πέος και κατ’ επέκταση η στύση.
Το όσχεο «μαζεύει» και οι όρχεις έλκονται προς το σώμα.

Στάδιο 2: κορύφωση διέγερσης

Η βάλανος του πέους γίνεται πιο χοντρή και τα αιμοφόρα αγγεία στο εσωτερικό και περιμετρικά του πέους γεμίζουν με αίμα αλλάζοντας το χρώμα του σε πιο σκούρο.

Ο άντρας νιώθει τη θερμοκρασία του περινέου ( η περιοχή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού ) να ανεβαίνει, οι παλμοί της καρδιάς γίνονται γρηγορότεροι, οι αναπνοές αυξάνονται και οι μηροί και τα οπίσθια σφίγγουν.

Σε αυτή τη φάση ο άντρας πλησιάζει στον οργασμό.

Στάδιο 3: οργασμός και εκσπερμάτιση

Μια σειρά από συσπάσεις σπρώχνουν το σπέρμα μέσα στην ουρήθρα ( ο σωλήνας μέσα από τον οποίο περνούν τα ούρα και το σπέρμα ).

Οι συσπάσεις αυτές γίνονται στους πυελικούς μυς, στο σωλήνα που μεταφέρει το σπέρμα από τους όρχεις στο πέος, στις σπερματικές κύστες και στον προστατικό αδένα, που με τη σειρά τους προσθέτουν υγρό στο σπέρμα έτσι ώστε να το κάνουν γόνιμο.

Οι συσπάσεις αυτές αποτελούν μέρος του οργασμού του άντρα και τον οδηγούν χωρίς επιστροφή στην εκσπερμάτιση.

Για την εκσπερμάτιση ευθύνονται κυρίως οι πυελικοί μύες και ο προστατικός αδένας, που ωθούν το σπέρμα έξω από το πέος.

 
Στάδιο 4: χαλάρωση

Κατά τη φάση της χαλάρωσης το μέγεθος του πέους και των όρχεων επανέρχεται στο φυσιολογικό.

Οι αναπνοές του άντρα είναι βαριές και γρήγορες, η καρδιά του χτυπά πολύ γρήγορα και ιδρώνει.

Σε αντίθεση με τη γυναίκα για αρκετή ώρα –από μερικά λεπτά μέχρι μερικές ώρες ή ακόμη και μέρες– μετά την εκσπερμάτιση ο άντρας δεν μπορεί να ξαναφτάσει σε οργασμό.

Ο χρόνος αυτός ονομάζεται «ανερέθιστη περίοδος» και αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία του άντρα.

Όταν ο άντρας διεγείρεται αλλά δεν εκσπερματίζει, το στάδιο της χαλάρωσης μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να προκαλεί πόνο στην πύελο.

 

Το καλό σεξ θέλει τρόπο

Πέρα από τη διεργασία που πραγματοποιείται στο σώμα μας προκειμένου να επέλθει η σεξουαλική ικανοποίηση, υπάρχουν και κάποιοι σημαντικοί εξωγενείς παράγοντες που συμβάλλουν στην απόλυτη ικανοποίηση τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ερωτική επαφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή ψυχολογική κατάσταση του ζευγαριού μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχουν «μαγικές» συνταγές και ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να αποδεχόμαστε και να εκτιμάμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να νιώθουμε ελεύθεροι και να αισθανόμαστε άνετα με τον σύντροφό μας, καθώς η ποιότητα του σεξ αποτελεί τις περισσότερες φορές απόρροια της γενικότερης σχέσης με τον σύντροφό σας.

Ακόμη όμως και το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί να συντηρεί ή ακόμη και να εμπλουτίζει την ερωτική του ζωή ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

 

• Προσμονή: Συμφωνήστε με τον σύντροφό σας για ένα χρονικό διάστημα –π.χ. μία εβδομάδα– να αποφύγετε την κορύφωση της ερωτικής πράξης.

Τις πρώτες μέρες μείνετε στα φιλιά, συνεχίστε με χάδια, ακόμη και στοματικό σεξ, αλλά αποφύγετε τον οργασμό.

Στο τέλος της εβδομάδας χαρίστε στον εαυτό σας την απόλαυση του οργασμού μέσω της ερωτικής επαφής.


Αισθησιασμός: Το καλό σεξ περιλαμβάνει την πλήρη λειτουργία όλων των αισθήσεών μας και όχι μόνο της αφής.

Χαλαρή μουσική, χαμηλός φωτισμός με κεριά, ακόμη και ο ήχος της αναπνοής μας μπορούν να ξυπνήσουν τις ερωτογενείς μας ζώνες.

 

Ψίθυροι: Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ερωτική πινελιά είναι να ψιθυρίζετε ο ένας στον άλλο.

Αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει μόνο πριν ή κατά τη διάρκεια του σεξ. Μιλήστε στο τηλέφωνο ψιθυρίζοντας ο ένας στον άλλο ερωτικές κουβέντες, στείλτε στον σύντροφό σας email ή sms και φτιάξτε μια ερωτική ατμόσφαιρα πριν ακόμη συναντηθείτε.

 

Αυνανισμός: Ο αυνανισμός μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μπόνους για την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού.

Όταν ανακαλύψετε το σώμα σας και τις αντιδράσεις του, θα μπορέσετε να τις δείξετε και στον σύντροφό σας.

Επιπλέον, αν αυνανίζεται τον σύντροφό σας, θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για το τι τον διεγείρει.

Μπορεί τέλος να αποτελέσει ένα χρήσιμο τρόπο για να ικανοποιηθείτε και οι δύο σε περίπτωση που δεν έχετε διάθεση για την ερωτική πράξη. Μην ντρέπεστε.

Μιλήστε γι’ αυτό με τον σύντροφό σας.

 
«Κρυφές» επιθυμίες

Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του επιθυμίες, γούστα και προτιμήσεις σε ότι αφορά στο σεξ.

Μπορεί να είναι το χάιδεμα των λοβών του αφτιού, των γοφών, των μαλλιών ή των αστραγάλων.

Μην φοβάστε να μοιραστείτε τις επιθυμίες με τον σύντροφό σας.

 
Καθαριότητα και υγιεινή
Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω για να εξασφαλίσετε καλό σεξ.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουμε το άγχος να κάνουμε συνεχώς μπάνιο.

Άλλωστε ο ιδρώτας δρα υπέρ της ερωτικής διάθεσης. Οι φερομόνες (ορμόνες που παράγει το σώμα μας κατά την ερωτική επαφή) μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της ερωτικής διέγερσης, γι’ αυτό δεν πρέπει να τις καλύπτουμε με αρώματα.

Οφείλουμε όμως να σεβόμαστε τον σύντροφό μας διατηρώντας την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.


Χαλάρωση
Η ερωτική επαφή με τον σύντροφό μας αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και έντονες στιγμές της ζωής μας.

Έρευνες δείχνουν πως το καλύτερο σεξ γίνεται όταν και ο άντρας και η γυναίκα είναι χαλαροί και δεν αγωνιούν για το αν θα ικανοποιηθεί ο/η σύντροφός τους.

 
Μία στις τρεις γυναίκες φτάνει σε οργασμό με τη διείσδυση.
Τα «προκαταρκτικά» ξυπνούν ερωτογενείς ζώνες και διεγείρουν την κλειτορίδα.

Η κλειτορίδα έχει σχεδόν την ίδια κατασκευή με το ανδρικό πέος.

Κατά τη φάση του οργασμού έρχεται και αυτή σε μια μορφή στύσης.

Αν μια γυναίκα –κυρίως μετά τα πενήντα– δεν φτάσει σε οργασμό, κατά τη χαλάρωση μπορεί να νιώσει πόνους στην πλάτη και στην πίσω πλευρά της λεκάνης, καθώς και πονοκέφαλο, σύγχυση ή και εκνευρισμό.


Με τη συνεργασία των Διονύση Καράντζου, χειρουργού ουρολόγου, και Ίλιας Θεοτοκά, κλινικής ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Της Φλώρενς Τοκατλιάν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα