Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Οι ημικρανίες δεν είναι ήπια διαταραχή.

Προκαλούν μόνιμη βλάβη.

Οι ημικρανίες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη
εγκεφαλική βλάβη
και δεν είναι ‘’ αθώες’’ όπως μέχρι πρότινος πίστευαν οι γιατροί
και γι αυτούς ήταν μία ήπια διαταραχή.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν σε Έρευνα Δανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των ατόμων που πάσχουν από ημικρανίες υφίσταται περισσότερες κακώσεις οι οποίες ενισχύονται όταν υπάρχουν ημικρανίες με αύρα.

Υπάρχει επίσης μεγαλύτερος κίνδυνος να προκληθούν ανωμαλίες στο μέγεθος του εγκεφάλου, αλλά και στη λευκή ύλη του.

Ενώ, ο κίνδυνος να προκληθούν ανωμαλίες στον εγκέφαλο αυξάνεται κατά 44%, σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology .

Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις μελέτες τους προκειμένου να εντοπίσουν με ακρίβεια ποιες είναι αυτές οι ανωμαλίες και ποια είναι η σχέση τους με τη δομή του εγκεφάλου, ώστε να μπορούν να τις αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά.

«Έπειτα από τη μελέτη μας, αλλά και από την ανάλυση που κάναμε σε παλαιότερες έρευνες, διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη διαταραχή μπορεί να προκαλέσει μόνιμες μεταβολές στη δομή του εγκεφάλου με πολλούς τρόπους», δήλωσε ο βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης, δρ Messoud Ashina, συμπληρώνοντας ότι αυτό το συμπέρασμα καταργεί την άποψη ότι οι ημικρανίες δεν έχουν μακροχρόνιες συνέπειες για τον εγκέφαλο.

life2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα