Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο δεκάλογος της υγιεινής διατροφής & διαβίωσης.


Είναι γεγονός πως όλοι μας βομβαρδιζόμαστε από διάφορα δημοσιεύματα, φορές και από την τηλεόραση για το τι κάνει καλό στην υγεία μας και τι όχι.
Από την άλλη είναι γεγονός ότι πολλές φορές διαβάζουμε πράγματα τελείως αντιφατικά και αυτό μας επιφέρει μια μεγάλη σύγχυση.
Βάλτε στην διατροφή σας λέει ο ένας, ψάρι σολομό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα γιατί είναι πλούσιος σε Ω 3 λιπαρά.

Μην τρώτε ψάρι σολομό λέει ο άλλος γιατί αυτός που υπάρχει στο εμπόριο κύρια της χώρας μας, είναι ιχθυο-καλλιέργειας και έχει υψηλά επίπεδα υδραργύρου που είναι καρκινογόνα.
Με αυτά και με αυτά, δημιουργείται φορές αδιέξοδο που περισσότερο δημιουργεί στρες σε αρκετούς, πράγμα που είναι βλαβερό για την υγεία μας.

Η πρόταση μου.
Αντιμετωπίστε την ζωή σας απλά, χωρίς υστερίες και υπερβολές και τοποθετήστε την σε μια παράλληλη πορεία με αυτή της φύσης.
Το βέβαιο είναι πως δεν θα χάσετε.
Ας δούμε τους 10 βασικούς παράγωγες της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς που απορρέει μετά από χρόνια έρευνας, μελέτης και στατιστικής παρακολούθησης.
  1. Μην τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Το επί πλέον φαγητό είναι βλαβερό και ανώφελο. Δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά που καθόμαστε στο τραπέζι να μεταλλασσόμαστε μετά σε βόες από τον χορτασμό.
  2. Ακολουθείσθε μεικτή διατροφή. Όλα τα είδη των τροφών – ζωικής και φυτικής προέλευσης, περιέχουν πολύτιμες για τον οργανισμό ουσίες. Μην ξεχνάτε ότι ο άνθρωπος είναι παμφάγος.
  3. Μάθετε καλά τους κανόνες σωστής μαγειρικής. Να επιστρατεύετε συνεχώς την φαντασία σας για καινούργιες γεύσεις τον καθημερινών σας μενού.
  4. Συνηθίστε να χρησιμοποιείτε περισσότερο τα λαχανικά και τα φρούτα για να ενεργοποιείτε το γαστρεντερικό σας σύστημα και να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα άλατα, βιταμίνες, λίπη και φυτικές ίνες.
  5. Συνηθίστε να αχρησιμοποίητε το αγνό λάδι της ελιάς και τα λίπη που περιέχονται στο γάλα ( τυρί κρέμα φρέσκο βούτυρο )
  6. Αυξήστε την χρήση του γάλακτος και τον προϊόντων του. Το γάλα είναι τροφή πλήρης με άριστη ποιότητα λευκωμάτων, λίπους, υδατανθράκων και βιταμινών.
  7. Συνηθίστε το ψωμί  ολικής που περιέχει όλα τα συστατικά του σιταριού.
  8. Προτιμήστε από τις ζωικές τροφές το κρέας των ψαριών και των πουλερικών.
  9. Περιορίστε την χρήση του αλατιού, των αεριούχων αναψυκτικών και του οινοπνεύματος.
  10. Επιδοθείτε περισσότερο και συστηματικότερα στην φυσική αγωγή με γυμναστική και βάδισμα.
  11.  
    Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα