Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano


Original ή Μαϊμού ?
Γνωστό από την αρχαιότητα το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano για τις θαυματουργές, ιαματικές του δράσεις κύρια στην παραδοσιακή ιατρική, μελετήθηκε εκ νέου και τεκμηρίωσε τα ωφελήματα του στην δύση από τις αρχές της δεκαετίας του 50 ( Αμερική, Αγγλία )

 
Τις λιγοστές αρχικές κλινικές μελέτες, ( τυπικές ρουτίνας θα έλεγα )  διαδέχτηκαν πολύ πιο σχολαστικές αναζητώντας την τεκμηρίωση σε θεραπείες σοβαρών θανατηφόρων νοσημάτων.
 
 

Έως και σήμερα οι κλινικές αποδείξεις για τις θεραπευτικές ιδιότητες από το Ganoderma Lucidum ή ReishiGano που έχει ο άνθρωπος, η μια διαδέχεται την άλλη και ολοένα ισχυροποιείται στις συνειδήσεις των θεραπόντων ιατρών όλου του κόσμου η αξία του.
Στην Ελλάδα έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά ουσιαστικά πριν από δυόμιση χρόνια περίπου στην πιο απλουστευμένη του μορφή αναμεμειγμένο  καφέ και έστω έτσι ανέβηκε γρήγορα στην συνείδηση και των Ελλήνων ως ίαμα επιλογής που προσφέρει στον άνθρωπο υγεία και ευεξία.
Τα θεαματικά αποτελέσματα ίασης δεν άργησαν να φανούν και καθημερινά εντάσσονται σε εξειδικευμένα θεραπευτικά σχήματα δεκάδες συνάνθρωποι μας προκειμένου ΟΧΙ μόνο για να βρουν την χαμένη τους υγεία, αλλά και για να την διατηρήσουν σε νεανικό επίπεδο.
Έως εδώ όλα είναι απλά και κατανοητά από τον κάθε να από εμάς.
Τι γίνεται όμως με αυτές τις περίεργες εισαγωγές χύμα Γανοδέρματος ?   
Σε μια ελεύθερη αγορά ζούμε και πραγματικά δίνεται η δυνατότητα σε κάθε εισαγωγέα να προμηθεύει την αγορά με τα πάντα.
Θεμιτό και συνάμα με το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης εισάγουν στην χώρα μας τα πάντα.
Μπανάνες από την Βραζιλία, σκόρδα από την Κίνα, μπαχαρικά από την Τουρκία, μέχρι και ελαιόλαδο από την Ισπανία.
 
 

Τι γίνεται όμως και με τα διάφορα ιάματα και εν προκειμένου με το Γανόδερμα που ως γνωστό ΝΑΙ μεν θεωρείται αυτοφυές, αλλά λόγο των ιαματικών του ιδιοτήτων και της μεγάλης ανάγκης κάλυψης της αγοράς, αναγκαστικά καλλιεργείται ?
Μάλιστα θα πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα ότι το Γανόδερμα ( Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano )  ευδοκιμεί, φύεται και σε περίεργες κλιματολογικές συνθήκες γεγονός που το κάνει ίαμα δύσκολης παραγωγής προκειμένου να διατηρήσει ο καλλιεργητής όλες τις ιαματικές του ιδιότητες.
Έτσι πέρα λοιπών από την βιολογική του καλλιέργεια που θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη, απαιτεί και την οργανική για να μην υπάρξει εκείνο το γνωστό σε όλους μας φαινόμενο από άλλες καλλιέργειες, να είναι ίδιο στην όψη, αλλά ουσιαστικά να μην είναι ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ.
Για παράδειγμα θα αναφέρω την αγαπημένη μας ντομάτα και το αγγούρι.
Πόσες φορές τα έχουμε δει όμορφα ωραία στο τελάρο του μανάβη μας και όταν τα κόψαμε για την ντοματο-σαλάτα μόνο χρωματικά μας την θύμιζαν.
Το δε χειρότερο όμως είναι ότι δεν είχε η ντοματο-σαλάτα μας καμία θρεπτική αξία.
Κοντολογίς . . . .   άνθρακας ο θησαυρός της μάνας γης.
 
 

Αυτό και μάλιστα σε πολλαπλάσια σημασία ισχύει και για το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano ) που ειδικοί επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το μέγιστο επίπεδο της δράσης του το έχει όταν το περισυλλέξεις την ενενηκοστή ημέρα της ζωής του ( Ώριμο ) καθώς και το μικκύλιο του ( Σπόρος του ) την δεκάτη όγδοη.
Όταν το βρίσκουμε λοιπόν αποξηραμένο σε τσουβάλια, ή χύμα σε σκόνη ποιος είναι εκείνος που μπορεί να μας εγγυηθεί για τις ιαματικές του αξίες επακριβώς.
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να μας εγγυηθεί για τον τρόπο που καλλιεργήθηκε, ή έστω περισυλλέχθηκε, για τον τρόπο που αποξηράνθηκε, πότε έγινε αυτό ( Ένα χρόνο πριν, δυο, τρία . . .  ) και πως έγινε τέλος η κονιοποίηση του και κάτω από ποιες συνθήκες.
Χύμα στο κύμα ναι μπορεί και εγώ φορές  να το δεχτώ σε κάποιες περιπτώσεις, ΟΧΙ όμως σε ιάματα, ιδιοσκευάσματα που έχουν να κάνουν με την θεραπεία, ή έστω και διατήρηση της υγείας μας.
Άλλο είναι αγοράζω σκόρδα και ντομάτες από τον μανάβη και άλλο αγοράζω Γανοδερμα, τα διάφορα Berry, Ιπποφαές και τόσα άλλα ιάματα που προσδοκώ υγεία από αυτά.
Αγοράζω επώνυμα, συσκευασμένα, εγκεκριμένα και γνωστοποιημένα στους κρατικούς ελεγκτικούς φορείς.  ( FSI  ISO  BHDA  BIO  ΕΟΦ κτλ )
Ξέρω ότι όταν λαμβάνω ή χορηγώ Reishi Gano RG είναι το ώριμο γανοδερμα των 90 ημερών και η κάψουλα του είναι των 270 mg.
Το ίδιο συμβαίνει και με το Canocelioum, με τον καφέ ή το τσάι καθώς και με όλα τα προϊόντα.
 
 
Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα