Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι προστατεύει από τον πρόωρο θάνατο

Το τσάι είναι το ρόφημα που καταναλώνεται από τον περισσότερο κόσμο αφού υπολογίζεται ότι παράγονται κάθε χρόνο 3 δισεκατομμύρια κιλών τσαγιού και μόνο το νερό παρουσιάζει μεγαλύτερη κατανάλωση.
 
 
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MSc-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .
Λόγω της εξαιρετικά μεγάλης κατανάλωσης από τους ανθρώπους παγκοσμίως, ακόμη και μικρές επιδράσεις στην υγεία τους, είναι δυνατόν να έχουν μεγάλη σημασία και προεκτάσεις για τη δημόσια υγεία.
Ο ρόλος των πολυφαινολών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου, έχει μελετηθεί εκτεταμένα.
Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται σε ψηλές συγκεντρώσεις στο τσάι.
 
 
Το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πολυφαινόλες.
Μια εξαιρετικά μεγάλη και μακροχρόνια πληθυσμιακή έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία, μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το ζήτημα της επίδρασης της καθημερινής κατανάλωσης του τσαγιού στην ανθρώπινη υγεία.
Άτομα που καταναλώνουν 5 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά, έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις (καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια).
 
Η πιθανή προστατευτική δράση του πράσινου τσαγιού, πιθανόν να είναι πολύ ισχυρότερη για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων.
Η προστατευτική δράση του τσαγιού φάνηκε να υπάρχει μόνο για το πράσινο τσάι.
Για το μαύρο τσάι ή για το μείγμα πράσινου και μαύρου τσαγιού, οι σχέσεις που βρέθηκαν ήταν αδύναμες ή αμελητέες.
 
 
 
 
 
πηγή: lafe2day.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα