Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κι όμως ένα τρυφερό άγγιγμα κάνει καλό στην υγεία σας

 


Ένα χάδι από τη μητέρα σας,το παιδί σας ή το σύντροφό σας μπορεί να είναι περισσότερο από μια ένδειξη της αγάπης και στοργής.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του περιοδικού Journal of Psychology αποδεικνύεται ότι αυτού του είδους η αφή βοηθάει την ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου με έντονο τρόπο.

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα χάδια συνδέονται με την αντίληψη που έχει ο κάθε άνθρωπος για το σώμα του.

Σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε έλαβαν μέρος 53 συμμετέχοντες. Σε αυτό το πείραμα, ένα ψεύτικο, ελαστικό χέρι χάιδεψε κάθε συμμετέχοντα με διάφορους τρόπους αλλά και ταχύτητα.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι το πιο αργό και ελαφρύ άγγιγμα είναι πιο ευχάριστο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωσαν ότι πίστεψαν πως είναι το δικό τους χέρι.

Οι ερευνητές είπαν ότι το εύρημα αυτό υποδηλώνει συναισθηματική επαφή – η οποία πρέπει να είναι μιας αργής αφής, κάπου μεταξύ 1 και 10 εκατοστά το δευτερόλεπτο.

Αυτό βοηθάει τον εγκέφαλο κάθε ανθρώπου να αντιληφθεί καλύτερα το σώμα του και να αποκτήσει γενικότερα αίσθηση του εαυτού του.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η θετική σωματική επαφή μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία.
Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η αγκαλιά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και ότι η πράξη της αγκαλιάς μειώνει το άγχος.
 
 
 
 
 
Πηγή: Jenny.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα