Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι

Η περιποίηση στην περιοχή του μπικίνι είναι κάτι που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες και η σωστή ενημέρωση προτού κάνετε αποτρίχωση με κερί είναι σημαντική για να αποφύγετε δυσάρεστες παρενέργειες, πόνο και απίστευτη ταλαιπωρία.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε πριν καν ξεκινήσετε μια αποτρίχωση με κερί στην περιοχή του μπικίνι:

Αφήστε τις τρίχες να μεγαλώσουν αρκετά:
Οι περισσότεροι αισθητικοί θα σας πουν να αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν κάνετε αποτρίχωση με κερί.
Όταν οι τρίχες είναι πολύ κοντές/μικρές, τότε είναι και πιο σκληρές και πιο δύσκολο να τραβηχτούν με το κερί.

Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί 5 μέρες πριν ή 5 μέρες μετά την περίοδό σας:
Εκείνες τις ημέρες η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη και αυτό σημαίνει ότι θα αισθανθείτε περισσότερο πόνο κατά την αποτρίχωση.

Κάντε απολέπιση το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί πριν την αποτρίχωση: Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα με ζάχαρη για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας από την ευαίσθητη περιοχή.
Πολλές φορές η νεκρή επιδερμίδα εγκλωβίζει τις νέες τρίχες που πάνε να αναπτυχθούν και αυτό οδηγεί σε "τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα" και οι οποίες στην αποτρίχωση με κερί, είτε δεν βγαίνουν καθόλου, είτε αφήνουν σημάδια (σπυράκια).
Επίσης μην κάνετε άλλη απολέπιση για τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες μετά την αποτρίχωση, αφού αυτό είναι πιθανό να ερεθίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Αποφύγετε τον ιδρώτα στην περιοχή, τις πρώτες 1-2 μέρες μετά την αποτρίχωση: Ο ιδρώτας σε επιδερμίδα που έχει υποστεί αποτρίχωση με κερί τόσο πρόσφατα είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμούς αφού απορροφάται ευκολότερα στα σημεία που δεν έχουν τρίχες.

 
Κάντε αποτρίχωση 2-3 μέρες προτού βάλετε μαγιό και μπείτε στη θάλασσα: Ειδικά αν έχετε παρατηρήσει ότι έχετε ευαισθησία, αποφύγετε το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο από τις πισίνες.
Η επιδερμίδα είναι ακόμα ευαίσθητη και οι ερεθισμοί είναι πιο πιθανό να σας ταλαιπωρήσουν.

 

Πηγή: .onmed.gr/
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα