Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα.


Health News

Σε 6 μήνες θα είναι διαθέσιμα 3 εμβόλια για τον Έμπολα

H Ρωσία θα είναι διαθέσιμη να διαθέσει 3 εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού του Έμπολα στους επόμενους 6 μήνες διαβεβαίωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβόρτσοβα, την ώρα που η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 4000 ανθρώπων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Έχουμε παρασκευάσει 3 εμβόλια και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμα στους επόμενους 6 μήνες» δήλωσε η Ρωσίδα υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
«Το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή» πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι το ένα από τα εμβόλια παρασκευάστηκε βάση ενός ανενεργού στελέχους του ιού.
Ο Έμπολα έχει τις ίδιες επιπτώσεις με ένα «οικονομικό εμπάργκο»
Ο ιός Έμπολα προκαλεί τις ίδιες επιπτώσεις με ένα «οικονομικό εμπάργκο» στις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία καθώς τις απομονώνει από ολόκληρο τον κόσμο και «παγώνει» κάθε είδους δραστηριότητα, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σιέρα Λεόνε Καϊφάλα Μάρα.
«Πρόκειται πραγματικά για ένα οικονομικό εμπάργκο. Είτε αυτό μας ευχαριστεί είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα στο πεδίο» τόνισε ο υπουργός στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδημία επηρεάζει πολλούς τομείς της οικονομίας (κατασκευές, ορυχεία) και τις αερομεταφορές και θα «στραγγαλίσει» οικονομικά όλη την περιοχή, σημείωσε ο υπουργός. «Όλος ο κόσμος τρέπεται σε φυγή εξαιτίας του Έμπολα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΕ, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισεκατομμύρια και πλέον δολάρια στη Δυτική Αφρική έως τα τέλη του 2015.
«Τα έσοδα έχουν δραματικά μειωθεί και οι δαπάνες συνεχίζουν να παραμένουν στα ύψη διότι ο προϋπολογισμός μας δεν είχε προβλέψει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τον Έμπολα» δήλωσε ο Μάρα, η χώρα του οποίου μαζί με τη Γουϊνέα και τη Λιβερία, έχουν πληγεί περισσότερο.

πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα