Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κάρυ & αυτοΐασης.

Βότανα μπαχαρικά

Συστατικό του κάρυ ενισχύει την ικανότητα αυτοΐασης του ανθρώπινου εγκεφάλου

Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει μόνο σε πειραματόζωα, ενδέχεται να τους βοηθήσει στις θεραπείες της νόσου Αλτσχάιμερ και του εγκεφαλικού επεισοδίου

 
Ένα συστατικό του κάρυ μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα αυτοΐασης του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα Γερμανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Stem Cell Research and Therapy».

Ερευνητές του Γερμανικού Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Ιατρικής εντόπισαν ένα συστατικό του κουρκουμά (από το οποίο προέρχεται το γνωστό μπαχαρικό κάρυ) που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στον εγκέφαλο να αποκαθιστά μόνος του τις βλάβες του. 
Για τους ερευνητές, η μελέτη αυτή, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει μόνο σε πειραματόζωα, ενδέχεται να τους βοηθήσει στις θεραπείες της νόσου Αλτσχάιμερ και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι Γερμανοί επιστήμονες επικέντρωσαν την μελέτη τους στην επίδραση της κουρκουμίνης,του φυσικού συστατικού του κουρκουμά, σε αρουραίους.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Liberation, οι ερευνητές χορήγησαν σε ενέσιμη μορφή κουρκουμίνη στην σπονδυλική στήλη των πειραματόζωων και στη συνέχεια τα υπέβαλλαν σε εγκεφαλικές απεικονίσεις.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου, που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων, ήταν πιο δραστήρια μετά την έγχυση της κουρκουμίνης.

Αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι το φυσικό αυτό συστατικό μπορεί να ενισχύσει  τον πολλαπλασιασμό των εγκεφαλικών κυττάρων. 
Το πείραμα έδειξε επίσης ότι, όσο υψηλότερη ήταν η συγκέντρωση της κουρκουμίνης, τόσο μεγαλύτερη η ανάπτυξη των νευρικών βλαστικών κυττάρων στο οργανισμό των αρουραίων.

«Είναι σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον το γεγονός ότι μπορούμε να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των βλαστικών κυττάρων με την κουρκουμίνη.
Και αυτό με τη σειρά του να συντελεί στην αυτοΐαση του ανθρώπινου εγκεφάλου, στο εγγύς μέλλον», συμπληρώνει η επικεφαλής της έρευνας, Ρ. Ρουέγκερ.


Διαβάστε ακόμα:
Ποιο μπαχαρικό μπορεί να σε προστατεύσει από εγκεφαλικό;  &  Αλτσχάιμερ  &  Αλτσχάιμερ & αγγεία του εγκεφάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα