Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Φρούτα και λαχανικά για υγιή μαλλιά.

Η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για υγιή μαλλιά και φυσικά δέρμα!

Τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την έντονη ακτινοβολία κύρια των ηλιόλουστων μηνών.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Καταναλώνουμε ελληνικά

Φτιάξτε φυσικά καλλυντικά με μαγειρική σόδα

Ποιος να φανταζόταν ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει τόσες πολλές χρήσεις και μάλιστα σε θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας;
Κι όμως, παρακάτω θα δείτε 21 τρόπους που η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην φροντίδα του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών και των δοντιών σας, καθώς και στην απομάκρυνση δυσοσμιών από το σπίτι. 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Γερά παιδιά και χωρίς κρέας;

Η προσωπική μου άποψη:

Δεν κάνω τίποτα ενάντια
στην φύση.
 
Ο άνθρωπος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των παμφάγων και αυτό δεν έγινε τυχαία ούτε του προέκυψε κατά την εξέλιξη του.
 
Όπως σε ένα πρόβατο δεν μπορείς να του αλλάξεις το είδος της διατροφής του και από χορτοφάγο να το κανείς σαρκοφάγο, ή παμφάγο, το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπο.
 
Τέλος απλά θα θυμίσω σε όλους, όσες απόπειρες και αν έγιναν από τον άνθρωπο να παρέμβει στην φυσική αλυσίδα διατροφής βοοειδών και αιγοπροβάτων αποδειχτήκαν μοιραίες.  ( Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, στρέψη στομάχου, τερατογενέσεις και άλλες )

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εγκεφαλικό επεισόδιο


Όλοι μας έχουμε ακούσει κάποιο περιστατικό
εγκεφαλικού επεισοδίου.
Πόσοι όμως από εμάς μπορούν να το κατανοήσουν ?
Ο λόγος που το αναφέρω αυτό, είναι ένας και μοναδικός.
Όταν κατανοήσουμε το πώς προκύπτει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στον άνθρωπο, τότε κυριολεκτικά θα εκτιμήσουμε ακόμα πιο πολύ την αξία που έχει το Ganoderma Lucidum Reishi Gano.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μαγικές τροφές που καίνε το λίπος!

Μπορεί το να χάσετε μερικά κιλά και να αποκτήσετε την σιλουέτα που πάντα επιθυμούσατε να σας φαίνεται βουνό, ίσως όμως να σας χαροποιήσει το γεγονός πως στην προσπάθειά σας αυτή έχετε έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο:
Τις τροφές που σας βοηθούν να κάψετε
το λίπος!

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Παθήσεις αρτηριών.

αίτια και παράγοντες κινδύνου

Γράφει ο Κ. Ξηρομερίτης
MD, PhD, MSc Αγγειοχειρουργός. 

 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

Περιλαμβάνει το σύνολο των αιμοδυναμικών και μεταβολικών διαταραχών που προκαλούνται από τη μείωση της αιματικής ροής στο περιφερικό αρτηριακό δίκτυο (κάτωθεν του βουβωνικού συνδέσμου), λόγω στενώσεων ή/και αποφράξεων του αρτηριακού άξονα που ξεκινάει από την κοιλιακή αορτή και καταλήγει στις κνημιαίες αρτηρίες.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το τελευταίο διάστημα τις περισσότερες χώρες της βόρειας Ευρώπης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές προστασίας από καταιγίδες, χαλαζόπτωση και πλημμύρες.

Τελικά γιατί παχαίνουμε όσο μεγαλώνουμε;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η πλειοψηφία των ατόμων που βρίσκονται στη μέση ηλικία τείνουν να παίρνουν κιλά και κυρίως στην περιφέρεια;

Ίσως πιστεύετε ότι η μόνη υπεύθυνη είναι η  καθιστική ζωή.
Ωστόσο μία ομάδα Ιαπώνων ερευνητών δίνει μία πιο επιστημονική εξήγηση.

Κακώσεις συνδέσμων και μηνίσκων γόνατος


Γράφει ο Πέτρος Κυριαζόπουλος
Ορθοπεδικός χειρουργός Διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών. 
Η άρθρωση του γόνατος είναι η μεγαλύτερη του ανθρώπινου σώματος.


Η σταθερότητά της εξαρτάται από τους συνδέσμους και τους μυς που την περιβάλουν.
Το γόνατο δέχεται καθημερινά μεγάλες καταπονήσεις ενώ ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αθλοπαιδιών υπόκειται και σε πολλούς τραυματισμούς.
Συνεπώς οι κακώσεις των συνδέσμων και των μηνίσκων είναι συχνές.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πόσα Giga είναι ο εγκέφαλος του ανθρώπου ?

Σύμφωνα με ερευνητές ο εγκέφαλος είναι σε θέση να επεξεργαστεί εικόνες, τις οποίες τα ανθρώπινα μάτια είδαν μόλις επί 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου

Ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος που πρέπει να δει κανείς κάτι για να προλάβει να το «δει» και ο εγκέφαλός του;

Τελικά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ πιο γρήγορος, από ότι νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες, στο να επεξεργάζεται εικόνες που το μάτι έχει δει για ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου.

Θερίζουν τα εμφράγματα τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα


Αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας παρουσιάζουν τα περιστατικά οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου όταν αυτά συμβαίνουν οποιοδήποτε βράδυ της εβδομάδας ή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με μια μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες σχετικές εκτιμήσεις και αποδίδει το πρόβλημα κυρίως στο μειωμένο και πιο άπειρο δυναμικό των νοσοκομείων αυτές τις ώρες, όταν γίνεται η εισαγωγή του ασθενούς.

ΗΠΑ: Κίνδυνος πρόωρου θανάτου 5,6 εκατ. παιδιών εξαιτίας του καπνίσματος!

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά καπνίσματος των ενηλίκων έχουν πέσει στο 18% από το 43% που ήταν το 1965, κάθε μέρα, πάνω από 3.200 νέοι κάτω των 18 ετών, δοκιμάζουν το πρώτο τους τσιγάρο

Τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου εξαιτίας του καπνίσματος διατρέχουν περίπου 5,6 εκατ. παιδιά 13 ως 18 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση η οποία συνδέει μια σειρά από νέες ασθένειες με τη συγκεκριμένη συνήθεια.

Αποκαλύφθηκε το «μυστικό» της καυτής πιπεριάς


Ερευνητές από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA της καυτερής κόκκινης πιπεριάς.

Στη βελτίωση ιδιοτήτων της πιο διαδεδομένης καλλιέργειας πιπεριάς παγκοσμίως, ευελπιστούν οι επιστήμονες ότι θα βοηθήσει η αποκωδικοποίηση της Capsicum annuum, κάνοντάς την ακόμα πιο καυτερή, θρεπτική και θεραπευτική.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επαναπροσδιορίζω επειγόντως τον μεταβολισμό μου !


Βομβαρδισμός για δίαιτες, για απώλεια κιλών, για ειδικές τροφές και δεκάδες τρόπους για να αλλάξετε τον μεταβολισμό σας και μάλιστα όλα αυτά τα επιθυμητά, μέσα σε λίγες μέρες για να μην πω ώρες ως δια μαγείας.

Άραγε τι να συμβαίνει ?
Υπάρχουν τροφές που μας αδυνατίζουν ?

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Πολλαπλή σκλήρυνση

Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας
(multiple sclerosis, MS), είναι μια χρόνια νευρολογική αυτοάνοση πάθηση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας απομυελίνωση.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μαύρο σκόρδο;


 
Υπάρχει και είναι η νέα σούπερ τροφή!

Γράφτηκε από τον myfit.gr
Website: http://www.myfit.gr
Μέχρι τώρα γνώριζες το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά.

Ένα νέο είδος σκόρδου και μάλιστα μαύρου έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας.

Μανιτάρια και στην καθημερινή μας διατροφή

Αποσπάσματα κλινικών ερευνών σε όλο τον κόσμο:

Γυναίκες που καταναλώνουν άφθονα μανιτάρια και πράσινο τσάι μπορεί ενδεχομένως να εμφανίζουν χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα, που έγινε σε περίπου 2.000 Κινέζες έδειξε ότι όσα περισσότερα μανιτάρια κατανάλωναν τόσο χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό είχαν.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Διατροφή γονιμότητας:

Θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε για τη σύλληψη

Γράφει: ο Γιάννης Περιστέρης

   M.D. PHD Χειρούργος μαιευτήρας γυναικολόγος.  
Όταν φτάνει η στιγμή να μείνει μια γυναίκα έγκυος, η παλαιά παροιμία «είστε ότι τρώτε» βγαίνει αληθινή.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η κατάχρηση στην Ελλάδα ανησυχεί τους Αυστραλούς


Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και η συνακόλουθη δημιουργία υπέρ-ιών στην Ελλάδα απειλεί την δημόσια υγεία στην Αυστραλία, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας The Sydney Morning Herald.
Το άρθρο ασχολείται με τον «κίνδυνο που συνιστά για την υγεία η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, πρακτική η οποία έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται ιδιαίτερα ανθεκτικά, και μάλιστα να αποδεικνύονται ακόμα και θανατηφόρα, στελέχη βακτηρίων και ιών, τα οποία στο παρελθόν θα προσέβαλαν μόνο τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες».

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κάπνισμα . . .

επηρεάζει όλα τα όργανα του σώματος, προειδοποιούν οι υγειονομικές αρχές

Στην έκθεση περιλαμβάνεται επίσης το εντυπωσιακό συμπέρασμα ότι η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο του εγκεφαλικού κατά 20 ως 30%

Ψάρια.

Πότε είναι η εποχή τους ;

Αναμφίβολα τα ψάρια ανήκουν σε μια ομάδα σπουδαίας διατροφικής αξίας και για εμάς τους Έλληνες των θαλασσών γνωστή και συνηθισμένη.

Πέρα λοιπόν για το ποια είναι φρέσκα, του πάγου ή κατεψυγμένα και πως θα τα ξεχωρίζουμε θέμα που θα αναφερθούμε σε επόμενο δημοσίευμα, υπάρχει για το κάθε είδος και η εποχή του πράγμα που προτείνω να το τηρήσουμε σεβόμενοι την φυσική αλυσίδα της ύπαρξης τους.

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε γαρίδες;


Οι γαρίδες είναι το πιο δημοφιλές θαλασσινό στις Ηνωμένες Πολιτείες με κατανάλωση της τάξης των δύο κιλών ανά άτομο ετησίως. Παρότι, πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο μεζέ, οι γαρίδες ίσως δεν θα έπρεπε να αποτελούν διατροφική επιλογή για εμάς.

Η διαδικασία προμήθειας φθηνών, κατεψυγμένων γαρίδων στο τοπικό κατάστημα συνοδεύεται από καταστροφικές οικολογικές προεκτάσεις.

Τα μανιτάρια δεν είναι μόνο τα δηλητηριώδη.


Φορές μέχρι και σήμερα, στο όνομα τους και μόνο υπάρχουν συνάνθρωποι μας που παθαίνουν σοκ.
Φόβος τους κυριεύει και έτσι αρνούνται να τα βάλουν στο στόμα τους ας είναι και τα πιο κοινά σαν και αυτά που βάζουμε στην πίτσα.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κρέας & Καρδιοπάθεια.


Πώς συνδέεται η κατανάλωση κρέατος με την καρδιοπάθεια;
Απόσπασμα από το βιβλίο του Andreas Moritz, "Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής"
Προκειμένου να επεξηγήσω την εξέλιξη της καρδιοπάθειας (από ανύπαρκτη έως υπ’αριθμόν ένα θανατηφόρα νόσος) στο δυτικό ημισφαίριο, χρησιμοποιώ στατιστικές τάσεις για την ανάπτυξη της νόσου στη Γερμανία, η οποία είναι ένα αντιπροσωπευτικό σύγχρονο βιομηχανοποιημένο κράτος. Το 1800, η κατανάλωση κρέατος στη Γερμανία ήταν περίπου 13 κιλά ανά άτομο ετησίως.

Αντικαρκινικές τροφές . . .


 


Εισαγωγή:

Θεωρώ απαραίτητη την διευκρίνηση ότι όταν αναφερόμαστε σε αντικαρκινικές ιδιότητες τράφων, βοτάνων και γενικά ιαμάτων δεν αναφερόμαστε σε ίαση όταν κάποιος είχε την κακή τύχη να νοσήσει, ούτε καν στην εξασφάλιση ότι ποτέ δεν θα νοσήσει.

Όταν έστω επαγγελματικοί λόγοι αναγκάζουν κάποιον να εργάζεται μέσα στις τοξίνες και διατρέφεται με αντικαρκινικές τροφές απλά ενισχύετε η άμυνα του στο να μην νοσήσει, θεωρητικά είναι και επιβεβλημένο να λαμβάνει καθημερινά εκείνα τα ιάματα που του εξασφαλίζουν αποτοξίνωση.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Νευρικό σύστημα.

Εισαγωγή:
Ένα από τα βασικά συστήματα του ανθρωπίνου σώματος είναι και το νευρικό που ελέγχει την λειτουργία όλων των οργάνων και την μεταξύ τους αρμονική λειτουργία.

Πέρα αυτών αποτελεί το κέντρο των ψυχικών λειτουργιών και μέσω των αισθητήριων οργάνων ( Μάτι, Αυτί, Δέρμα, Γλώσσα, Μύτη ) συμβάλει στην αντίληψη του περιβάλλοντος.

Μία χούφτα ξηροί καρποί . . .

κάθε ημέρα μπορεί να είναι ελιξίριο της μακροζωίας
Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να είναι ελιξίριο της μακροζωίας, σύμφωνα με την μεγαλύτερη μελέτη γι’ αυτά, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο πιο έγκυρο ιατρικό περιοδικό στον κόσμο - την «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM).

Καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα ανήκουν κατά κάποιο τρόπο στα νοσήματα του κυκλοφορικού, αλλά αντιμετωπίζονται ξεχωριστά σαν κατηγορία και έχουν ως επίκεντρο την καρδιά.

Είναι πολλά και περίπλοκα θανατηφόρα νοσήματα και κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτών ο πάσχων θεωρείται ανάπηρος ( Ανίκανος προς εργασία )

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΠΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τα ένζυμα είναι πρωτεϊνικοί καταλύτες που παράγονται από το σώμα και τα οποία αναγνωρίζονται από την
κατάληξη –άση. 
Τα ένζυμα συμμετέχουν στη διάσπαση των χημικών ενώσεων μέσω της ρύθμισης της ταχύτητας με την οποία διεξάγεται η κάθε μεταβολική διαδικασία που λαμβάνει χώρα.
Τα ένζυμα που εμπλέκονται στις διαδικασίες της πέψης ονομάζονται πεπτικά ένζυμα.
Η πέψη είναι μια πολύπλοκη διαδικασία κατά την οποία οι τροφές και τα σύνθετα θρεπτικά συστατικά διασπώνται σε μονάδες που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Έμφραγμα του μυοκαρδίου

 

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου,
κατά το κοινά λεγόμενο
καρδιακή προσβολή προκαλείται από απότομη διακοπή της ροής του αίματος προς την καρδιά.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος.

Τα νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος ( Μια μεγάλη ομάδα νοσημάτων  που ουσιαστικά συμπεριλαμβάνει και το καρδιαγγειακό ) τα κατέταξαν σε μια ξεχωριστή κατηγορία όπου με ελάχιστη διαφορά από την πρώτη,  καταλαμβάνουν  την δεύτερη θέση στα θανατηφόρα παγκοσμίως.

Τροφές: Πάντα μόνο βιολογικές ?


 
Τροφές που δεν χρειάζεται να τις καταναλώσετε ως βιολογικές

Ίσως η κατανάλωση τροφίμων να μην είναι και τόσο επίφοβη όσο νομίζαμε.

Υπάρχουν  και τα προϊόντα, που προτείνουμε να καταναλώσετε συμβατικά.

Ευρυαγγείες.


 
Είναι θέμα μόνο αισθητής ?
Περί ομορφιάς ο λόγος σήμερα και ΟΧΙ μόνο κατά το κλασικό πλέον σλόγκαν.
Πολλά ήταν τα ερωτήματα αναγνωστριών μας στο τι μπορούμε να κάνουμε με τα ιάματα μας ( Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano & Cordyceps ) για τις ευρυαγγείες που παρουσιάζονται σε πολλούς στα πόδια και το πρόσωπο,  φορές και από μικρές ηλικίες.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Μορφές φαρμάκων & φυσικών Ιαμάτων.

 

Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε γνωστό ότι τα φάρμακα ανεξαρτήτου μορφής, ως μονάδα μέτρησης της δραστικής τους ουσίας κατά κανόνα έχουν τα mg ( Μίνι γκραμ ). Το ίδιο ισχύει και τα θεραπευτικά ιάματα Ganoderma, Cordyceps, Lions Mane, Spiroulina. Φορές ενδέχεται και μόνο για τις βιταμίνες εκτός από τα mg μπορεί να συναντήσουμε και ως μονάδα μέτρησης τις διεθνής μονάδες. ( IU )  Ακόμα και στα σιρόπια θα συναντήσετε την ένδειξη τόσα mg ανά ml .

Φυλλικό οξύ

Μια βιταμίνη απαραίτητη για κάθε γυναίκα

Πολλές είναι οι θρεπτικές ουσίες που ο οργανισμός μας έχει μεγάλη ανάγκη, όμως εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε πώς, ούτε γιατί, ούτε πού μπορούμε να τις βρούμε.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το φυλλικό οξύ, μία σημαντική για τη λειτουργία του οργανισμού μας ουσία που πολύ λίγα έχουμε ακούσει.

Ας το γνωρίσουμε!

Τα πιο συχνά δερματολογικά προβλήματα της παιδικής ηλικίας.

Αντιμετωπίστε τις πιο κοινές παθήσεις του βρεφικού δέρματος και βοηθήστε να αποκτήσει ξανά το μωρό σας τη ροδαλή, υγιή επιδερμίδα του.
Πολλά βρέφη, κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, εμφανίζουν διάφορα δερματικά προβλήματα, που «αλλοιώνουν» τη μαλακή αφή και τη βελούδινη όψη της βρεφικής επιδερμίδας.

Είναι απολύτως φυσιολογικό.
Κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, το δέρμα τους είναι πιο λεπτό και ανταποκρίνεται πιο δύσκολα στις αλλαγές της θερμοκρασίας από ό,τι αυτό των ενηλίκων.

Στρείδια… τα φρούτα της θάλασσας


Μπορεί να τρώτε στρείδια λόγω της λαχταριστής τους γεύσης ή εξαιτίας της ικανότητάς τους να ενισχύουν την ερωτική ζωή, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε ότι επιπλέον προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Τα στρείδια είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν μια σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών.

Άλλοι τα λατρεύουν κι άλλοι τα μισούν, αλλά το σίγουρο είναι ότι τα στρείδια κάνουν καλό στην υγεία.

Ποιες βιταμίνες μας χαρίζουν νεανικό δέρμα;


Ίσως γνωρίζετε ήδη τον πιο σωστό συνδυασμό για την εξασφάλιση μίας νεανικής επιδερμίδας: προστασία του δέρματος από τον ήλιο, υγιεινή διατροφή και αποφυγή καπνίσματος.

Σε αυτά, προσθέστε και τη μεγάλη ποικιλία βιταμινών και αντιοξειδωτικών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την υγεία του δέρματός μας.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Σαρδέλα

Τόσο ταπεινό που δεν υπάρχει άλλο στον κόσμο, αλλά τόσο πλούσιο σε θρεπτικές αξίες που δεν το πιάνουν άλλα που για να τα βάλεις στο τραπέζι σου χρειάζεσαι δεκαπλάσια χρήματα.

 
Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και Β 12.

Σκόρδο το Ελληνικό

Στην κουζίνα είναι μοναδικό και αναντικατάστατο, άλλα και η αξία του, ως ίαμα έχει αναγνωριστεί εδώ και 5.000 χρόνια.

Ρυθμίζει την χοληστερίνη, την πίεση και προστατεύει την καρδιά.  

Έχει ενισχυτικές τάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και θεωρείται ( Εκτός μυρωδιάς ) αφροδισιακό.

Αν και παράγεται σε πολλές χώρες του κόσμου η πυκνότητα σε ιαματική αξία και δραστικές ουσίες του Ελληνικού είναι μοναδική. 

Τα είδη του μελιού.

 
Το μέλι είναι βιολογικό προϊόν που παράγεται από τις μέλισσες από το νέκταρ των φυτών και τις μελιτοεκκρίσεις.
Γνωστό στο παγκόσμιο για την ποιότητα του το Ελληνικό μέλι άξια κατέχει την κορυφή των προτιμήσεων σε πολλές χώρες.
Είδη μελιού που υπάρχουν στην Ελλάδα :

Εθισμός.

Ζεις  ελεύθερος αλλά σκλαβωμένος.
Δυο είναι τα αρνητικά στοιχεία του όποιου εθισμού κύρια στον άνθρωπο της δύσης που δυστυχώς τα ποσοστά των εθισμένων μεγαλώνουν με ραγδαίους ρυθμούς.

Γονείς, γιατί καπνίζετε ακόμα;


Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι ο καπνός του τσιγάρου δεν προκαλεί μόνο προβλήματα υγείας στα παιδιά…Έχετε αξιωθεί να γίνετε γονείς και υποτίθεται ότι η αγάπη σας για τα παιδιά σας είναι ανυπέρβλητη. Θα ήσασταν ικανοί να κάνετε τα πάντα προκειμένου να τα προστατέψετε από οτιδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή τους, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να θυσιάζατε τη δική σας, χωρίς υπερβολή. Πώς είναι δυνατόν να εξακολουθείτε, πάρ’ αυτά, να συντηρείτε αυτή την τόσο εγωιστική εξάρτηση από το κάπνισμα, που απειλεί «ύπουλα» την υγεία των παιδιών σας; 

Γήρανση.


Ο μεγάλος εχθρός της υγείας και της ομορφιάς.

Με λόγια απλά, θα κάνω την απόπειρα να δώσω σε όλους την ευκαιρία να αντιληφθούν τον μεγάλο αντίπαλο του κάθε ζωντανού οργανισμού που δεν είναι άλλος από την φυσιολογική γήρανση.

Γαστρεντερικό σύστημα


. . . και γιατί Spiroulina ?

Το γαστρεντερικό σύστημα είναι ένα από τα βασικότερα ανατομικά συστήματα του οργανισμού, τόσο του ανθρώπου όσο και των ζώων.

Βασικός του ρόλος είναι η δίοδος της  πέψης, χρήσης και αποβολής της τροφής.

Αγοράζω φαρμακευτικά βότανα.

Η αγορά των φαρμακευτικών βοτάνων όσο πάει και μεγαλώνει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Σίγουρα δεν είναι μια τάση μόδας, αλλά η ανάγκη της ανθρωπότητας, κύρια των δυτικών να απαλλαγούν από τις δεκάδες παρενέργειες που προκαλούν τα διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Έτσι έχουμε ναι μεν από την μια όλο και περισσότερες αναγνωρισμένες και έγκυρες εταιρίες ( Ακόμα και κλασικές φαρμακευτικές ) να μπαίνουν στον χώρο αυτό, αλλά και από την άλλη  καταστήματα και πάγκους να στήνονται παντού με διάφορα βότανα και πρόθυμους πωλητές για να μας συμβουλέψουν σε θέματα υγείας.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Βιταμίνες.

Η μεγαλύτερη πρόοδος στον τομέα της έρευνας των βιταμινών έχει γίνει μέσα στα τελευταία  πενήντα χρόνια.

Τις βιταμίνες ο άνθρωπος άρχισε να τις ανακαλύπτει από το 1408.

Από όλες τις γνωστές βιταμίνες εκείνες που έχουν σχέση με την κανονική διατροφή του ανθρώπου είναι:

Ανόργανα άλατα.

Μετά τις θρεπτικές ουσίες που αναφερθήκαμε, εξίσου απαραίτητες ουσίες για την κανονική ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού, είναι τα διαφορά ανόργανα άλατα, τα οποία επίσης περιέχονται στις τροφές και το νερό.

Όταν τα άλατα αυτά λείπουν εν μέρη, από τον οργανισμό, δημιουργούνται σοβαρές ανωμαλίες  στις διάφορες λειτουργίες, με αποτέλεσμα πολλές φορές την εμφάνιση ποικίλων ασθενειών.

Τα χημικά στοιχεία που σχηματίζουν τα ανόργανα άλατα του οργανισμού είναι τα εξής.

Αλλεργίες.


Μοιάζει γενικός ο όρος αλλεργίες αλλά δεν είναι.
Έχει ταυτότητα, αιτίες που την προκαλούν, ποικίλα συμπτώματα και το χειρότερο ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους που μάλιστα ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος των πασχόντων από διάφορες αλλεργίες στην Ελλάδα ανακοινώθηκε επίσημα ότι αγγίζει το ένα εκατομμύριο άτομα.

Alzheimer.

Ποια είναι τα συμπτώματα που μας προειδοποιούν.

Φορές δεν το καταλαβαίνουμε άμεσα, άλλες από εγωισμό δεν το γνωστοποιούμε στο περιβάλλον μας, όμως μια είναι η αλήθεια.

Το Alzheimer υπάρχει και δυστυχώς σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι φανταζόμαστε αφενός και αφετέρου με αυξανόμενα ποσοστά χρόνο με τον χρόνο.

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του όμως και μάλιστα ακόμα και πρόληψη.

Άρθρα

σχετικά άρθρα