Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Στους 11 οι νεκροί από τη γρίπη



Health News

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 11 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης στην Ελλάδα.

Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ με βάση τα νεότερα στοιχεία είναι συνολικά 35, από τους οποίους 17 εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Με λειψές μονάδες εντατικής θεραπείας καλούνται τα δημόσια νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν την έξαρση της γρίπης.
Ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, χωρίς να έχουν τη φροντίδα που επιβάλλει η βαρύτητα της κατάστασής τους.
Όλα αυτά, την ώρα που η γρίπη έχει προκαλέσει έντεκα θανάτους από τον περασμένος Δεκέμβριο, από τους οποίους οι έξι έχουν καταγραφεί τις τελευταίες πέντε μέρες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιδημία αναμένεται να κορυφωθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου, με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να προσβάλλει τη συντριπτική πλειονότητα των ασθενών.
Στο 85,7% των θετικών δειγμάτων απομονώνεται ιός τύπου Α και κυρίως το μεταλλαγμένο στέλεχος Α  ( Η3Ν2 ), το οποίο δεν καλύπτεται πλήρως από το αντιγριπικό εμβόλιο.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα