Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Libido.

Υγεία
Ξαναβρές τη χαμένη σου λίμπιντο  με απόλυτα φυσικό τρόπο!

Κάτι με το πέρασμα των χρόνων, τις αυξημένες υποχρεώσεις ή τη ρουτίνα στη σχέση, η όρεξη για σεξ πάει περίπατο.
Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερες από τριάντα χιλιάδες γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι το 39% υποφέρει από χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.
Τι προτείνουν οι επιστήμονες;
«Η λίμπιντο συνδέεται με τα επίπεδα της δεϋδροεπιανδροστερόνη ( DHEA ), μιας ορμόνης που το σώμα χρησιμοποιεί για την παραγωγή οιστρογόνων και τεστοστερόνης» εξηγεί η Susan Doughty, APRN-CNP, μαία και συν’ ιδρύτρια του New England WomenCenter στο Portland.
Όπως αποδεικνύεται η DHEA μειώνεται δραματικά μεταξύ των τριάντα και την έναρξη της εμμηνόπαυσης.
Παρόλα η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας που συντελεί στην καταστολή της σεξουαλικής ορμής.
Το άγχος, η κόπωση, αλλά και τα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να μειώσουν την επιθυμία.
Μπορεί να μην γίνεται να γυρίσεις πίσω στο χρόνο για να αλλάξεις τις συνήθειές σου, αλλά μπορείς να βελτιώσεις την σεξουαλική σου ζωή με κάποια φυτικά αφροδισιακά και συμπληρώματα.
Κάποια από αυτά είναι:

Αργινίνη 
Σύμφωνα με τον Mark Blumenthal του Αμερικανικού Βοτανικού Συμβουλίου του Τέξας, αυτό το αμινοξύ βοηθά στην παραγωγή νιτρικού οξέως, το οποίο ενισχύει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και στην κλειτορίδα.
Προτεινόμενη δόση: 2.5 gr  την ημέρα.

Φύλλα damiana
«Γνωστό και ως turnera diffusa, αυτό το τονωτικό μειώνει το άγχος και τις αναστολές, με αποτέλεσμα να σε χαλαρώνει και να βοηθάει στη διέγερση» επισημαίνει ο Roy Upton, RH, βοτανολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Φυτικής Φαρμακοποιίας στην Καλιφόρνια.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αρχαίοι Έλληνες το είχαν ονομάσει «αφροδισιακό», αφού συνδέεται και με τη θηλυκή ορμόνη προγεστίνη, η οποία μοιάζει με την προγεστερόνη, η οποία μειώνεται και αμβλύνει τη λίμπιντο καθώς η γυναίκα οδεύει προς την εμμηνόπαυση. Προτεινόμενη δόση: 1gr την ημέρα.

Εκχύλισμα από φλοιό Yohimbe 
«Το εκχύλισμα από το συγκεκριμένο αφρικάνικο δέντρο στέλνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και τονώνει το ευαίσθητο ιστό της κλειτορίδας» τονίζει η Williams Ore, βοτανολόγος και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού Σωματείου Βοτανολόγων.
Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι το yohimbe μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και αϋπνία, αύξηση της ήδη υπάρχουσας υψηλής αρτηριακή πίεσης (να αποφεύγεται σε περίπτωση καρδιακής ή νεφρική νόσος) και μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει αρνητικά με αντικαταθλιπτικά.
Προτεινόμενη δόση: 200 ml  τυποποιημένου εκχυλίσματος περιέχει 4% yohimbines (δραστικό συστατικό του φυτού) όχι περισσότερο από έξι εβδομάδες.

Muira Puama 
Μία μελέτη που διεξήχθη το 2000 στο Ινστιτούτο Σεξολογίας στο Παρίσι διαπίστωσε ότι το Muira Puama ( γνωστό και ως marapuama ή Ptychopetalum olacoides ) και το ginkgo biloba, ένα άλλο τονωτικό βότανο, αύξησε την επιθυμία για σεξουαλική επαφή, τις σεξουαλικές φαντασιώσεις , τη ικανότητα να φτάσουν οι γυναίκες σε οργασμό, όπως και την έντασή του και ως εκ τούτου, την ικανοποίηση με τη σεξουαλική τους ζωή σε γυναίκες που είχαν χαμηλή λίμπιντο.
Άλλες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το βότανο εξουδετερώνει το χρόνιο άγχος, την κατάθλιψη και τη νευρική εξάντληση.

Maca 
« Οι Ίνκας κατανάλωναν αυτό το αναζωογονητικό περουβιανό φυτό πριν από κάποια μάχη ή το σεξ » Chris Kilham, εθνοβοτανολόγος στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και συγγραφέας του Tales from the Medicine Trail .
Το συγκεκριμένο φυτό maca αυξάνει τη σεξουαλική όρεξη, την αντοχή, ακόμα και τη γονιμότητα.
Μια μελέτη του 2008 που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης διαπίστωσε ότι το φυτό βοήθησε τους ανθρώπους με σεξουαλική δυσλειτουργία να ανακτήσουν τη λίμπιντό τους.
Προτεινόμενη δόση: 100 ml την ημέρα.
Η άποψη μου.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση και γνώση μετά από πολλά χρόνια έρευνας θα συμφωνούσα ναι μεν στο ότι η λύση βρίσκεται μόνο στην φύση αλλά σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από τα προαναφερόμενα.
Γιατί ?
Μα για τους εξής βασικούς λόγους:

         
I. Αν και άνθρωπος της φαρμακολογίας πάντα 
δεν μου άρεσαν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα 
κύρια όταν λαμβάνεται στα κουτουρού και χωρίς 
ιατρική γνωμάτευση.  
Επίσης πάντα υπήρξα επιφυλακτικός με τις 
παρενέργειες, ανεπιθύμητες δράσεις ή και συνέργειες 
από όπου και αν προέρχονται.
Είτε από φυσικά ιάματα, είτε από 
φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.
        II.            Από τις αρχές τις δεκαετίας του 80 παγκόσμια διακεκριμένοι ερευνητές επιστήμονες ( Φαρμακοποιοί, Χημικοί, Ιατροί, Βιολόγοι, Βιοχημική κ.α. ) ερευνούν σχολαστικά βότανα και ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό και είναι απαλλαγμένες από κάθε είδους παρενέργεια.
Έτσι άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα κατηγορία που σιγά, σιγά χαρακτηρίζονται από όλους ως προσαρμογόνα βότανα και ουσίες.
Προσαρμογόνα ονομάστηκαν γιατί ο οργανισμός μας θα πάρει την ποσότητα που χρειάζεται και τα υπολείμματα δεν συσσωρεύονται στον οργανισμό, αλλά αποβάλλονται από τις φυσιολογικές εξόδους, αφενός ( Ιδρώτας, ούρα, κόπρανα ) και αφετέρου η ίδια ουσία βοηθά τον οργανισμό να προσαρμόζει τους δείκτες του στα φυσιολογικά επίπεδα.
Για παράδειγμα η ίδια ουσία κάνει καλό σε κάποιον που πάσχει από υπέρταση, αλλά και υπόταση.
Αυτό και μόνο σαν επιστήμονα αλλά και σαν άνθρωπο μου δίνει την απαραίτητη ασφάλεια να τα συστήσω και μου μειώνει τους περιορισμούς στο απειροελάχιστο.
      III.            Όλοι γνωρίζουμε ειδικοί και μη ότι η ονομαζόμενη Libido έχει να κάνει με την δυσλειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.
Είτε προέρχεται εγκεφαλικά από μειωμένη οξυγόνωση, είτε οργανικά από προβληματική αιμάτωση της περιοχής των ερωτικών οργάνων.
     IV.            Από την άλλη τα γνωστά προτεινόμενα στην μελέτη ιάματα έχουν περιορισμούς, συνάμα με απαγορεύσεις, καθώς και για την επίτευξη των στόχων τους οι αναφορά γίνεται σε μεγάλα δασολογικά σχήματα.
       V.            Τέλος είμαι της αρχής του καθηγητή μου Γ. Παπαϊωάννου που λέει το κακό το χτυπάμε στην ρίζα του και ΟΧΙ στο σύμπτωμα.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι σωστότερη αντιμετώπιση της χαμένης Libido,  χωρίς περιορισμούς και αντιθέτως με αποδεδειγμένες βελτιώσεις σε όλη την λειτουργιά του οργανισμού ο καθένας και η κάθε μια μπορεί να το πετύχει με τα προσαρμογονα ιάματα  Cordyceps & Cordypine σε ένα ανάλογα με την περίσταση συνδιασμο με Ganoderma Lucidum.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός
Διαβάστε ακόμα:

πηγή:feysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα