Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Νεοπλασίες – καρκίνος & Ganoderma Lucidum.

Υγεία
Καρκίνος.
Στο άκουσμα του και μόνο σου προκαλεί φόβο.
Στην πιθανότητα μετάστασης, απελπισία.


Σήμερα στις μέρες μας η επιστήμη έχει δώσει πολλές εξηγήσεις για την ύπαρξη του καρκίνου στον άνθρωπο και συνάμα φορές και λύσεις σώζοντας την ζωή του πάσχοντα.

 
Ποια είναι όμως η κλινική αποδεδειγμένη προστασία του Ganoderma Lucidum τόσο στον περιορισμό της μετάστασης του καρκίνου, όσο και στην επιβράδυνση του όταν αυτός υπάρξει ?

Ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα, ένα αναλυτικά.

Μετάσταση του καρκίνου.
Μετάσταση είναι η διασπορά του καρκίνου σε διαφορετικές από την πρωτοπαθή εστία, θέσεις.
Κάποια καρκινικά κύτταρα μπορεί να αποσπαστούν από τον αρχικό όγκο και να εισέλθουν στην αιματική κυκλοφορία ή το λεμφικό σύστημα.
( πρόκειται για το σύστημα που παράγει, αποθηκεύει και μεταφέρει τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού  ).


Αυτός είναι εν ολίγοις ο τρόπος με τον οποίο ο καρκίνος διασπείρεται σε απομακρυσμένες εστίες του σώματος.
Που μπορεί να γίνει η μετάσταση;

Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να χορηγήσουν μεταστάσεις σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.
Παρότι κάθε τύπος, αλλά και κάθε καρκίνος ξεχωριστά, έχει την τάση να χορηγεί μεταστάσεις σε διαφορετικά σημεία, οι πιο συχνές μεταστατικές εστίες από συμπαγείς όγκους είναι οι πνεύμονες, τα οστά, το ήπαρ και ο εγκέφαλος.


Όπως προαναφέρθηκε, κάποιοι τύποι καρκίνου τείνουν να χορηγούν μεταστάσεις σε ειδικές εστίες.
Για παράδειγμα ο καρκίνος του πνεύμονα συχνά προσβάλλει τον εγκέφαλο και τα οστά, ενώ ο καρκίνος του παχέος εντέρου συχνά θα μετασταθεί στο ήπαρ.
Ο καρκίνος του προστάτη συχνά προσβάλλει τα οστά.
Ο καρκίνος του μαστού αρέσκεται στο να κάνει μεταστάσεις σε πνεύμονες, οστά, ήπαρ και εγκέφαλο, χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις.
Όπως όμως ήδη ειπώθηκε δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας και μπορεί εξίσου να προσβληθούν και άλλα σημεία του σώματος.

Υπάρχουν συμπτώματα της μεταστατικής νόσου;
Κάποιοι ασθενείς με μεταστάσεις δεν παρουσιάζουν ειδικά συμπτώματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι μεταστάσεις τους ανευρίσκονται από ακτινογραφίες ή άλλες εξετάσεις που γίνονται για διαφορετικούς σκοπούς και συνήθως τυχαία.
Όταν υπάρχουν συμπτώματα από τις μεταστάσεις, ο τύπος και η συχνότητα τους, εξαρτώνται από το μέγεθος και την εντόπιση των μεταστατικών όγκων.

Για παράδειγμα, μεταστάσεις στα οστά είναι πιθανό να προκαλούν πόνο και προδιαθέτουν σε κατάγματα.

Εγκεφαλικές μεταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν μια ποικιλία συμπτωμάτων, περιλαμβανομένων κεφαλαλγίας, επιληπτικών κρίσεων και αστάθειας.
Η δύσπνοια μπορεί να είναι κάποια από τα συμπτώματα πνευμονικών μεταστάσεων. Κοιλιακή διάταση ή ίκτερος (κιτρινωπή χρώση του δέρματος) μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ηπατικών μεταστάσεων.
Πώς γνωρίζει ο ιατρός εάν ένας καρκίνος είναι πρωτοπαθής ή μετάσταση; Για να δοθεί απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, χρειάζεται η γνώμη ενός παθολογοανατόμου, ο οποίος θα μελετήσει δείγμα του καρκινικού ιστού στο μικροσκόπιο. Σε γενικές γραμμές τα καρκινικά κύτταρα είναι ''ανώμαλες εκδόσεις'' των φυσιολογικών κυττάρων από τον ιστό που προήλθαν.
Ποια είναι η αντιμετώπιση των μεταστάσεων;

Όταν κάποιος καρκίνος χορηγήσει μεταστάσεις, η αντιμετώπιση της νόσου μπορεί να περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, βιολογική θεραπεία, ορμονοθεραπεία, χειρουργική επέμβαση, κρυοχειρουργική, εναλλακτικές θεραπείες ή και συνδυασμούς τους. Η επιλογή της αντικαρκινικής θεραπείας εξαρτάται από τον τύπο του πρωτοπαθούς όγκου, το μέγεθος και την εντόπιση της μετάστασης, την ηλικία και την γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς, καθώς και από τον τύπο των θεραπειών στις οποίες υποβλήθηκε στο παρελθόν.
Υπάρχουν σε εξέλιξη νέες θεραπείες για τον μεταστατικό καρκίνο;

Η απάντηση είναι ναι.

Σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας γίνονται διαρκώς μελέτες για την ανεύρεση αποτελεσματικότερων αντικαρκινικών θεραπειών.
Αυτό γίνεται τόσο με μελέτες σε εργαστήρια, όσο και με την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών, στις οποίες εξετάζονται διάφορες παράμετροι αντικαρκινικής αντιμετώπισης.
Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών δεν αφορούν μόνο στην βελτίωση της θεραπείας, αλλά και στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διάγνωση, καθώς και στην πρόληψη της νόσου.

Μπορεί το Γανοδερμα να περιορίσει τις μεταστάσεις.

Είναι γεγονός ότι από την υπάρχουσα βιβλιογραφία που απορρέει από κλινικές μελέτες αυτό έχει συμβεί.

Όλα εξαρτώνται από τον χρόνο διάγνωσης του καρκίνου και το στάδιο που αυτός βρίσκεται.
 
Η δράση τους εν ολίγης από ότι προκύπτει δεν είναι αμελητέα αφού έχει αποδεικτή ότι μπλοκάρει τα καρκινικά κύτταρα και ενισχύει τις άμυνες του ασθενούς.

Ας μην ξεχνάμε ότι το Ganoderma Lucidum,  ή Reishi, ή Ling Zhi ( Γανόδερμα ) είναι φάρμακο επιλογής κατά του καρκίνου και συνταγογραφίται σε Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα κανονικά και από τους ασφαλιστικούς φορείς της κάθε χώρας.

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


 
Πηγές: Ινστιτούτο Γ. Παπανικολάου – BeStrong - Holliday, John; Cleaver, Matt; (2008). Khan MA, Tania M, Zhang D, Chen H (May 2010. Ko WS, Hsu SL, Chyau CC, Chen KC, Peng RY (July 2009).


Υ/Γ.  Είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι η φυσική αντιμετώπιση και μάλιστα στην ρίζα των νοσημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο άνθρωπος είναι η καλύτερη για πολλούς λόγους.

Το θέμα είναι να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα φυσικά θεραπευτικά ιάματα ναι μεν έχουν πολλαπλά ουσιαστικά πλεονεκτήματα έναντι των χημικών θεραπειών, αλλά θέλουν και τον χρόνο τους για να δράσουν.
 
Ως απλοϊκό παράδειγμα θα αναφέρω την υπέρταση ή τον διαβήτη.

Μου μοιάζει αδιανόητο ο ασθενής να κάνει ένα χρόνο, φορές και χρόνια, αλλάζοντας τα φάρμακα συχνά,  προκειμένου να τα ρυθμίσει με τα δυτικά φάρμακα, αλλά να μην παραπονιέται και να θέλει με μιας εβδομάδας θεραπεία με Ganoderma Lucidum, ή Cordyceps, ή Lions Mana να γίνει καλά.

Η πίστη, η υπομονή και η επιμονή φέρνουν το αποτέλεσμα κτυπώντας μάλιστα, ( Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω συνέχεια )  το κακό στην ρίζα του.

Δεν κάνουν συγκάλυψη συμπτωμάτων, δεν εγκυμονούν κινδύνους παρενεργειών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα