Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Νόσος του Parkinson & Lion’s Mane

Όχι και τόσο σπάνια ασθένεια που με δυσκολία η σύγχρονη φαρμακευτική αντιμετώπιση μπορεί σε κάποιες λίγες περιπτώσεις να επιβραδύνει την εξέλιξη της.


Δεν έχει πατρίδα και δεν ξεχωρίζει και αυτή άνδρες ή γυναίκες όπου τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από πάρκινσον θα νοσήσουν 2 στα 1.000 άτομα παγκοσμίως.

Τι ακριβώς είναι η νόσος Parkinson

Η νόσος του Parkinson είναι μια εξελισσόμενη εκφυλιστική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος. ( ΚΝΣ )

Εμφανίζεται όταν οι νευρώνες σε ένα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου που ονομάζεται μέλαινα ουσία αρχίζει να εκφυλίζεται και σταδιακά να μειώνει τις λειτουργίες της.

Αυτή η περιοχή είναι μέρος ενός γενικότερου συστήματος του οργανισμού για τον έλεγχο της κίνησης του σώματος που ονομάζεται εξωπυραμιδικό σύστημα.

Λόγω αυτής της εκφύλισης παρατηρείται προοδευτικά έλλειψη ντοπαμίνης, μίας ουσίας που χρησιμεύει στην επικοινωνία αυτής της περιοχής με άλλες περιοχές του εξωπυραμιδικού συστήματος με αποτέλεσμα την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Η αιτιολογία της εμφάνισης της νόσου, δεν είναι μέχρι σήμερα γνωστή καθώς και η ηλικία που μπορεί να εμφανιστεί.

Συνήθως νοσούν άτομα ηλικίας πάνω από το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους χωρίς αυτό να αποκλείει και μικρότερες ηλικίες.

Μάλιστα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχουν καταγραφή και άτομα μικρότερα από πενήντα ετών.

Οι λόγοι που δημιουργείται η εκφύλιση της περιοχής του εγκεφάλου για να δώσει τα συμπτώματα της νόσου του Parkinson είναι καθαρά η κακή αιμάτωση από τα τριχοειδή αγγεία.

Τα τυπικά συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν τρόμο των άκρων και της βάσης του κεφαλιού, η δυσκαμψία όχι ως πρόβλημα των αρθρώσεων, αλλά ως βραδύτητα της εντολής για την κίνηση από τον εγκέφαλο, η βραδυκινησία γενικά ( μείωση της ταχύτητας με την οποία πραγματοποιούνται οι κινήσεις ) και στην εξέλιξη της ακολουθεί η αστάθεια βάδισης και δυσκολία στη τήρηση της ισορροπίας σε όρθια θέση.

Καθώς η νόσος προχωράει, η ικανότητα του ασθενούς για αυτόνομη κίνηση επηρεάζεται όλο και πιο πολύ με αποτέλεσμα η δυσκολία στην επιτέλεση καθημερινών λειτουργιών να εγκαθίσταται ολοένα και περισσότερο.

Συμπερασματικά:

Με τη βοήθεια της φαρμακευτικής θεραπείας, φυσικοθεραπείας και ενός υγιεινού τρόπου ζωής ο ασθενής ναι μεν μπορεί να παραμείνει κοινωνικοποιημένος για κάποια χρόνια, αλλά όμως κάνεις δεν μπορεί να του εγγυηθεί την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου. 

Ο κύριος λόγος είναι η κακή οξυγόνωση της περιοχής από τα τριχοειδή αγγεία που πλημμελώς επιτελούν το έργο τους καθώς και η μικρή σε έκταση ανάπλαση των κυττάρων τόσο στην μέλαινα ουσία, όσο και στους νευροδιαβιβαστές.

Με την ένταξη του ασθενούς σε μια συστηματική ( Ganotherapy ) Γανοθεραπεία θα επιτευχτεί ο κύριος στόχος της καλής αιμάτωσης, οξυγόνωσης της περιοχής και κατά συνέπεια της φυσιολογικής ανάπλασης των κυττάρων.

Με την παράλληλη λήψη και του Lions Mane που κλινικά έχει αποδείξει ότι βοηθά ειδικά την ανάπλαση των νευρικών κυττάρων σίγουρα θα επιτύχουμε σε μια πρώτη φάση την καθολική επιβράδυνση της εξέλιξης του νοσήματος και γιατί όχι σε βάθος χρόνου και την σταδιακή της υποχώρηση.

Σημαντικό είναι αφενός η έγκυρη διάγνωση του νοσήματος και αφετέρου η ηλικία του πάσχοντα.

Το μεν πρώτο είναι κατανοητό από όλους μας, το δε δεύτερο όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του πάσχοντα, η επαναφορά της λειτουργίας των τριχοειδών αγγείων από το Ganoderma Lucidum καθώς και οι παράπλευρες κυκλοφορίες που θα δημιουργήσει θα απατηθεί περισσότερος χρόνος.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.

 

Διαβάστε ακόμα: 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα