Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Παρέχουν τα προφυλακτικά ασφάλεια ?

Ένα βασανιστικό ερώτημα στις μέρες μας που τα Σεξουαλικός Μεταδιδόμενα Νοσήματα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.  

Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών τα προφυλακτικά δεν προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια στα Σεξουαλικός Μεταδιδόμενα Νοσήματα μιας και πολλά από αυτά μεταδίδονται και από την δερματική επαφή κατά την διάρκεια του σεξ.


Το παράδοξο είναι ότι ενώ το προφυλακτικό θεωρείται ασφαλές για την μετάδοση του HIV που σε αυτόν οφείλεται το AIDS αφήνει ακάλυπτος σε πολλά άλλα νοσήματα όπως είναι HPV, ο έρπις των γεννητικών οργάνων και την Σύφιλη που πραγματικά είναι εξίσου επικίνδυνη με τον HIV.  

Ας δούμε μαζί τις τρις αυτές περιπτώσεις αιτιολογώντας την μειωμένη παροχή ασφάλειας που προσφέρουν τα προφυλακτικά.

HPV – Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Ο ιός αυτός μεταδίδεται με την δερματική επαφή κατά την διάρκεια του σεξ πράγμα που προσδιορίζει την αναποτελεσματικότητα σε προστασία του προφυλακτικού.

Αν υπάρχει μόλυνση αυτή μεταδίδεται από οποιοδήποτε τμήμα του δέρματος στον άλλον.

Έρπις των γεννητικών οργάνων
Ένας ύπουλος ιός που μπορεί να μεταδοθεί με το σεξ είτε βρίσκεται στην έξαρση, είτε σε ύφεση με δεδομένο ότι δεν απομακρύνεται από τον πάσχοντα ποτέ.

Μεταδίδεται με όλες τις μορφές του σεξ, στοματικό, πρωκτικό, τριβή και η οδηγίες βάση του Εθνικού Ινστιτούτου της Αμερικής είναι σαφής σε όσους έχουν μολυνθεί.

Καμία σεξουαλική επαφή στην υπόλοιπη τους ζωή.

Σύφιλη
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής τα περιστατικά από το 2000 έχουν αυξηθεί κατά 50% και το αποδίδουν 100% στο ομοφυλοφιλικό σεξ των ανδρών.

Η σύφιλη συνδέεται άμεσα με τον ιό του AIDS, δηλαδή αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσής του.

Μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή αλλά όχι απαραίτητα και με την συνουσία.

Τα βακτήρια της Σύφιλης περνούν από το δέρμα ή το βλεννογόνο ( γεννητικά όργανα, πρωκτός, στόμα ) στο δέρμα ή το βλεννογόνο του παρτενέρ εύκολα. Χρειάζεται οπωσδήποτε επαφή σώμα με σώμα καθώς τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και δεν ζουν έξω από αυτό.

Το δυσάρεστο είναι ότι τα άτομα που προσβλήθηκαν από το βακτήριο της καταστροφικής για τον οργανισμό τους Σύφιλης και δεν θεραπεύονται εύκολα, αλλά και αν αυτό συμβεί ο χρόνος θεραπείας μπορεί να ξεπεράσει και τα είκοσι έτη.

Καθ΄ όλη την διάρκεια αυτή το βακτήριο της σύφιλης μπορεί να μεταδοθεί και γι’ αυτό άλλωστε οι οδηγίες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας σαφής. Κανενός είδους σεξουαλικής επαφής σε όσους έχουν μολυνθεί.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

 


Διαβάστε ακόμα σχετικά άρθρα: 

 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα