Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Σεξ και ημέρα των ερωτευμένων.

Ημέρα των ερωτευμένων σήμερα και πέρα από τις καρδούλες, τα λουλούδια, τα γλυκά που δίνουν και παίρνουν, υπάρχουν και τα πολλά υποσχόμενα κόκκινα ως επί το πλείστον σέξι εσώρουχα στο προσκήνιο.

Γιατί πώς να το κάνουμε άλλωστε διαφορετικά, το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη διατήρηση μιας σχέσης, ειδικά όταν αυτή είναι μακροχρόνια.

Από την άλλη ο καθηγητής σεξολογίας του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον δρ Barry McCarthy σε πρόσφατη μελέτη που έκανε, κατέληξε ότι υπάρχουν ουσιαστικά τέσσερις τύποι σεξουαλικής συμπεριφοράς σε άνδρες και γυναίκες που αν ταιριάξουν μεταξύ τους οι αγάπες και τα λουλούδια δεν θα υπάρχουν μόνο την ημέρα των ερωτευμένων.

Δηλαδή, όπως κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα, έτσι έχει και τον δικό του σεξουαλικό τύπο, τη δική του σεξουαλική συμπεριφορά και τις προσωπικές του συνήθειες στο σεξ.

Οι τέσσερις κατηγορίες αυτές υποστηρίζει ο καθηγητής, παρά τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν ξεχωριστά, αν συνταιριάξουν  θα εξασφαλίσουν δια μέσου της κρεβατοκάμαρας την δια βίου συνύπαρξη του ζευγαριού.

Οι τέσσερις αυτοί τύποι σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι οι Παραδοσιακοί, οι Εκφραστικοί, οι Αδερφές Ψυχές και οι Συμπληρωματικοί.

Το βασικό μας μέλημα είναι λοιπών, να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε τη σεξουαλική μας συμπεριφορά και να βελτιώσουμε την επικοινωνία με το, την σύντροφό μας εντός και γιατί όχι και εκτός κρεβατοκάμαρας.


Οι Παραδοσιακοί και οι Αδερφές Ψυχές κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια σχέση από την οποία θα λείπει η ερωτική επαφή και κάθε είδος ερωτισμού.

Οι δύο αυτοί τύποι εκτιμούν την ασφάλεια μιας μακροχρόνιας σχέσης από την μια, αλλά και από την άλλη δεν θέτουν το σεξ μεταξύ τους στις προτεραιότητές τους.

Συνήθως δε καλύπτουν τις βιολογικές τους ανάγκες με την μοναχική αυτοϊκανοποίηση.

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα πρέπει να υιοθετήσουν συνήθειες που θα τους φέρνουν σε σωματική επαφή με τους συντρόφους τους και από τις δυο πλευρές.

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο σε αυτά τα ζευγάρια της απογοήτευσης και των δυο γιατί όσες φορές και αν υπάρξουν απόπειρες ή και υπονοούμενα του ενός, ο άλλος δείχνει αρνητισμό χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Για παράδειγμα λίγος χρόνος για ένα μασάζ και μερικά ερωτικά αγγίγματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά γι’ αυτούς ώστε να αφυπνίζουν την μειωμένη ερωτική τους διάθεση αλλά με την προϋπόθεση να το θέλουν και δυο, ενώ τον πονοκέφαλο την κόπωση και την κακή διάθεση να την αφήσουν στην άκρη.


Οι Αδερφές Ψυχές έχουν ανάγκη από χάδια συνεχή επιβεβαίωση αγάπης και ρομαντισμό.

Επιθυμούν να αφιερώνουν χρόνο στο σεξ για να καταφέρουν να νιώσουν τρυφερότητα.

Για αυτούς το σεξ είναι ένας τρόπος να έρθουν σε επαφή με τον σύντροφό τους και όχι ένα μέσο για να νιώσουν έξαψη και εκτόνωση των φυσιολογικών αναγκών που έχει κάθε άνθρωπος είτε γυναίκα, είτε άνδρας.

Αν για παράδειγμα ό σύντροφός σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ίσως θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για προκαταρτικά, αγγίγματα και απαλές κινήσεις δείχνοντάς τους ότι είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτόν, ώστε να τον βοηθήσετε να εκφραστεί ελεύθερα.

Οι Συμπληρωματικοί τύποι τείνουν να απομακρύνονται σεξουαλικά από το σύντροφό τους γιατί βρίσκουν τη συναισθηματική κάλυψη, ικανοποίηση και την απαραίτητη ένταση των συναισθημάτων από άλλες πηγές στη ζωή τους.

Για παράδειγμα γονείς που τείνουν να αφοσιώνονται αποκλειστικά στα παιδιά τους μετά το γάμο, στους γονείς τους αλλά και στην εργάσιμα τους ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ο πειραματισμός, η ποικιλία και οι εναλλαγές είναι ιδιαίτερα σημαντικά ώστε να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία ζωντανή μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση.

Οι Εκφραστικοί τύποι από την άλλη επιθυμούν το ακριβώς αντίθετο από την επίδειξη συναισθημάτων.

Το δράμα και οι συναισθηματικές εκδηλώσεις δε λείπουν από τις σχέσεις και τη ζωή τους.

Συνήθως μάλιστα το σεξ έπεται κάποιου έντονου καβγά.

Αυτό που χρειάζονται είναι μια αποφόρτιση εκτός κρεβατοκάμαρας.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας σχέσης τους είναι οι κοινές δραστηριότητες με το σύντροφό τους και η ανάπτυξη του αμοιβαίου σεβασμού.

Τέλος το σεξ σε όποιων τύπο και αν ανήκετε σίγουρα είναι εκείνο που θα διατηρήσει μια σχέση για πάντα και δεν θα αφήσει περιθώρια ούτε στον ένα, αλλά ούτε και στον άλλο για τσιλημπουρδήματα που μπορεί να αποβούν μοιραία.

 

 


Διαβάστε ακόμα: 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα