Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Νέα φαρμακευτική μορφή κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Περί αυτού πρόκειται μιας και αναφερόμαστε στην γνωστή ιντερφερόνη σε retard ενέσιμη μορφή.

 
Η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη βήτα 1 είναι γνωστή
εδώ και πολλά χρόνια και πιθανά δοκιμασμένη
από τους περισσότερους πάσχοντες με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.
Το θετικό είναι ότι μπήκε στις λίστες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων χωρίς ακόμα μέχρι σήμερα να έχει περάσει από το ΦΕΚ.

Τώρα ο τρόπος που ανακοινώθηκε από μερίδα ΜΜΕ αυτή η νέα μορφή ιντερφερόνης πιθανά να δημιουργήσει αναταραχή στους πάσχοντες δημιουργώντας ταυτόχρονα και νέες ελπίδες.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι το νέα θεραπεία αναφέρεται αποκλειστικά στον τρόπο λήψης του φαρμάκου.

Χαρακτηριστικά σας μεταφέρω αποσπάσματα από την παρουσίαση της νέας μορφής ιντερφερόνης.


{ Πλεονέκτημα του νέου τρόπου θεραπείας θεωρείται το γεγονός ότι, χορηγείται, από τον ίδιο τον ασθενή, σε ενέσιμη μορφή μία φορά ανά δύο εβδομάδες, με τη βοήθεια ειδικής συσκευής που μοιάζει με αυτή της πένας χορήγησης ινσουλίνης, μειώνοντας τον πόνο στο σημείο χορήγησης και απλοποιώντας τη διαδικασία. }

 

Τέλος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανασολογίας, εξήγησε ότι «χάρη στις νέες θεραπείες που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια στη διάθεση των νευρολόγων, η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι πια μια διαχειρίσιμη, μη θανατηφόρος, ασθένεια.

Μεγάλο ποσοστό των ασθενών μπορεί πλέον να διάγει μια σχεδόν φυσιολογική ζωή, υπό την έννοια ότι μελέτες έχουν δείξει ότι πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση το 70% των ασθενών συνεχίζει να εργάζεται κανονικά, διατηρώντας υψηλά ποσοστά λειτουργικότητας».
Με τη σειρά του ο Νικόλαος Γρηγοριάδης, καθηγητής Νευρολογίας στη Β' Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανασολογίας, επεσήμανε την αξία της έγκαιρης έναρξης της θεραπευτικής αγωγής για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Η εισαγωγή της θεραπείας πρέπει να γίνεται πριν το σύμπτωμα εδραιωθεί.

Γι' αυτό και τα σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι προφυλακτικά.

Δηλαδή, οι ασθενείς λαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή, που έχει επιλεγεί βάσει επιστημονικών κριτηρίων από τον θεράποντα ιατρό τους, χωρίς να έχουν συμπτώματα, ακόμα και σε περιόδους ύφεσης της νόσου.

Έτσι διασφαλίζουμε τον καλύτερο έλεγχο της ασθένεια και τη μη εδραίωση αναπηριών.

Μάλιστα, η προφυλακτική αγωγή, ειδικά σε πρώιμα στάδια της σκλήρυνσης κατά πλάκας μπορεί να συντελέσει σε βελτίωση της κατάστασης του ασθενή και όχι απλώς στην ανακοπή της επιδείνωσης, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοριάδης.
Κλείνοντας  θα πρότεινα σε όλους τους πάσχοντες ότι καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν τις εμπορίες τους.

Το δε blog μας είναι πραγματικά στην διάθεση τους.

 

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

 


Διαβάστε ακόμα:




 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα