Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αυστραλιανό αντιγόνο. Το καμπανάκι SOS κάθε μορφής ηπατίτιδας.

Μια απαραίτητη αιματολογική εξέταση  
που θα προειδοποιήσει για μια σειρά κρυφών σοβαρών προβλημάτων.
Δείκτης θα έλεγα που δικαίως μπήκε στην λίστα
των εξετάσεων που αναγκαστικά κάνουν άτομα που ασχολούνται στον τομέα σίτισης.

Το Αυστραλιανό αντιγόνο λοιπόν είναι ο δείκτης που εμφανίζεται πρώτος σε μια οξεία Ηπατίτιδα Β και συχνά ανιχνεύει τα μολυσμένα άτομα πριν εμφανιστούν
καν τα συμπτώματα.

Εξαφανίζεται από το αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, ωστόσο ατομα και ιδιαίτερα σε αυτά που μολύνθηκαν ή έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα είναι δυνατόν να υφίσταται χρόνια λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας HBV και το Αυστραλιανό αντιγόνο να παραμένει θετικό για πάνω από 6 μήνες.

Άρα ένα θετικό αποτέλεσμα δείχνει μια ενεργό λοίμωξη, αλλά δεν δείχνει εάν ο ιός μπορεί να μεταδίδεται σε άλλους.

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη φάση της λοίμωξης καθώς οι ασθενείς παρουσιάζουν κίνδυνο ανάπτυξης κίρρωσης του ήπατος και ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

Είτε ο ιός είναι μολυσματικός είτε όχι, το Αυστραλιανό αντιγόνο μπορει να είναι θετικό και συνάμα άκρως επικίνδυνο γενικότερα.

Τρόποι μετάδοσης

Ο ιός της ηπατίτιδας μεταδίδεται με το αίμα ( μεταγγίσεις, ατυχήματα σε χώρους εργασίας, piercing για απόκτηση τατουάζ, μεταχειρισμένες σύριγγες ) αλλά και με το σπέρμα ή και το σάλιο.

Επίσης μεταφέρεται από τη μητέρα που φέρει τον ιό στο νεογνό (90% πιθανότητα μετάπτωσης σε χρόνια νόσο).

Πρόληψη

Η πρόληψη γίνεται με επαναληπτικές δόσεις εμβολίου για την ηπατίτιδα Β. Η ανοσία από το εμβόλιο αρχίζει 14-21 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Αυτό σημαίνει απλά ότι το Αυστραλιανό αντιγόνο μετά την πάροδο 30 με 40 ημερών από τον εμβολιασμό δεν ανιχνεύεται θετικό στο αίμα.
Ο εμβολιασμός επιβάλλεται σε ομάδες υψηλού κινδύνου ( νοσηλευτές ιατροί, άτομα στην υποδοχή μεταναστών, ομοφυλόφιλοι κ.α. ).

Η φυσική πρόληψη.

Η φυσική πρόληψη που είναι και η καλύτερη βάση των τελευταίων επιστημονικών ερευνών είναι η ακατάπαυστη προσπάθεια κύρια των ατόμων υψηλού κινδύνου να διατηρούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα ενισχυμένο και να αποτοξινώνουν σώμα και οργανισμό τακτικά.

Σήμερα η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει κλινικά την σπουδαιότητα δράσεις πολλών ιαμάτων τόσο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, όσο και της αρωγής τους στην αποτοξίνωση.

Τέτοια ιάματα είναι τα A.F.A. ή Μαύρη Πεύκη, το εκχύλισμα κουκουτσιών κόκκινων σταφυλιών, το Γανόδερμα, η Σπιρουλίνα, το Γαϊδουράγκαθο και πολλές φυσικές βιταμίνες πάντα σε ένα εξατομικευμένο συνδυασμό ανάλογο του ατόμου που αποφασίζει να προστατευτεί με φυσική πρόληψη.

 
Συμπερασματικά:

Η εμφάνιση του Αυστραλιανού αντιγόνου στο αίμα σίγουρα θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος από τους ειδικούς με μια σειρά εξετάσεων.

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός   


Διαβάστε ακόμα:
 

 

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα