Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής στο κουτουρού.

Πράγματι στις ημέρες μας είναι πολύ θετικό που το ποσοστό εκείνων που προτιμούν λύση για υγεία, ευεξία και ομορφιά με φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.
Επιτέλους αρχίζουμε να βρίσκουμε τον δρόμο μας και να αντιλαμβανόμαστε το κακό που προκάλεσαν στην ανθρωπότητα οι τοξίνες, τα μεταλλαγμένα, τα χημικά αντίγραφα και γενικότερα η κατάχρηση τους μιας και έμμεσα ή άμεσα μας επέβαλαν.

Αποδεδειγμένα πλέων ακόμα και στους ποιο δύσπιστους θιασώτες της μετάλλαξης, η εναρμόνιση μας με ότι πιο φυσικό μόνο κέρδος μας απεκόμισε.

Όμως είναι καιρός να οργανωθούμε, να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη και μην πέσουμε στην παγίδα των πισωγυρισμάτων από λάθος δικό μας αυτή την φορά.

Εισαγωγή:

Λόγο επαγγελματικής ενασχόλησης μου σε θέματα υγείας αφενός και αφετέρου θιασώτης της φύσης εδώ και δυο δεκαετίες, καθημερινά έρχομαι σε επαφή με πολλούς συνανθρώπους μας αναζητώντας την λύση σε θέματα υγείας με φυσικά μέσα.

Σίγουρα τόσο από κλινικές μελέτες που βλέπουν το φως της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και από προσωπική εμπειρία του μεγάλου αριθμού των περιστατικών που αντιμετωπίζω έχω καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο φυσικών ιαμάτων που μου προσφέρουν ασφαλείς λύσεις σε χρόνια νοσήματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανοικτός σε όποια αποδεδειγμένη δράση νέων φυσικών ιαμάτων μιας και η τάση εξερεύνησης των πάντων έχει μπει για τα καλά σε όλα τα ερευνητικά εργαστήρια όλου του κόσμου.

Πάνω σε αυτό είναι βασισμένο και το θέμα του σημερινού μας δημοσιεύματος.

Έως εδώ ακούστηκαν τα πράγματα όμορφα δεν λέω και μακάρι να το πιστέψουν όλοι.

Όμως τι γίνεται με τις υπερβολές που κατά καιρούς δημοσιεύονται ?

Τι γίνεται με μια μερίδα ευκολόπιστων συνανθρώπων μας που αναπτερώνονται οι ελπίδες τους για ίαση από ανεύθυνες πληροφορίες ?

Τέλος, τι γίνεται με αυτό το τσαλαβούτημα του δοκιμάζω τα πάντα από την μια, αλλά και από την άλλη απαιτώ την άμεση ίαση μου !

Αναλυτικά:

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε σε τρις άξονες το τι συμβαίνει αυτή την εποχή στην παρουσίαση, γνωστοποίηση όλων των φυσικών ιαμάτων.

   
 
I.        Αβάσιμες υπερβολές.

Προσωπικά έχω εκπλαγεί από τις δημοσιεύσεις που καθημερινά αναρτώνται παρουσιάζοντας το κάθε προϊόν της φύσης ως πανάκεια.

Με τον μαϊντανό ( Ως τυχαίο παράδειγμα. ) ή την κουρκουμή  δεν είναι δυνατόν να γιατρεύονται τα πάντα.  

Επίσης ένα πολύ συχνό φαινόμενο που υπάρχει είναι το να αυτό-προσδιορίζουν κάποιοι τα φυσικά ιάματα σε αυτοκράτορες, βασιλιάδες και πρίγκιπες.

Πιστεύοντας πως γίνομαι κατανοητός για το τι θέλω να πω υπεύθυνα, σας προσδιορίζω τα ακόλουθα:

·         Όλα τα φυσικά προϊόντα προσφέρουν απλόχερα τις ιδιότητες τους υπέρ της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς μας, συνδυαζόμενα σε μια λογική αρμονία.

Ο οργανισμός μας για καλή επιβίωση έχει ανάγκη οπό εκατοντάδες ουσίες, θρεπτικές και ιαματικές που μόνο ο ταπεινός μαϊντανός, το χαμομήλι, τα φρούτα, τα λαχανικά και γενικότερα τα βότανα μας τις προσφέρουν αρκεί να μπορούμε να τα λαμβάνουμε απλά, συνδυαστικά και ισορροπημένα.

·         Στον κόσμο της φύσης, δεν υπάρχουν πρίγκιπες και βασιλιάδες. Υπάρχουν φαρμακευτικά βότανα, φυσικά συμπληρώματα και επιμέρους ξεχωριστές ιδιότητες σε όλα.

·         Στα χαρακτηρισμένα βότανα ξεχωριστά, υπάρχουν αυτά που χαρακτηρίζονται ως προσαρμογόνα και στερούνται παρενεργειών, όμως υπάρχουν και αυτά που παρουσιάζουν τοξική δράση.

·         Δεν θα ήταν άτοπο να τονίσω ότι από τις δυο βασικές κατηγορίες των βοτάνων ( Φαρμακευτικά Προσαρμογόνα βότανα, Φαρμακευτικά βότανα με τοξικότητα ) υπάρχουν κάποια με πολλαπλές σύνθετες άμεσες δράσεις με πολλές ταυτόχρονα έμμεσες και ίσως τα περισσότερα που έχουν μόνο συγκεκριμένες.

·         Τέλος, συμπερασματικά μόνο συνδυαστικά και εξατομικευμένα μπορούμε να έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα και αυτούς τους συνδυασμούς μπορεί να τους κάνει μόνο αυτός που έχει ουσιαστικές γενικότερες γνώσεις. 

 
 
II.        Αξιολόγηση  κάθε πληροφορίας.

Είναι γεγονός ότι σε μια ελεύθερη αγορά διακίνησης ακόμα και φαρμακευτικών φυσικών ιαμάτων, ο κάθε εμπορευόμενος μπορεί ( Έστω και άθελα του ) να υπερβάλει.

Δεν είναι λίγες οι φορές συνεπώς, που εμφανίζονται διαφημιστικά κείμενα που παρουσιάζουν ένα συγκεκριμένο ίαμα ως πανάκεια με χειρότερο να μην κάνουν καμία αναφορά σε τοξικότητα, αλληλεπιδράσεις, ή και ακόμα παρενέργειες σε υπερβολικές δοσολογίες.

Πριν από κάθε χρήση λοιπόν ακόμα και των φυσικών ιαμάτων, ενημερωθείτε, διασταυρώστε την πληροφορία και εμπιστευτείτε μόνο τους ειδικούς.

 
III.        Υπομονή και επίμονη.

Η πεμπτουσία όλων των φυσικών ιαμάτων κρύβεται στην υπομονή για το αποτέλεσμα και την επιμονή.

Δεν είναι δυνατών για παράδειγμα να μας ταλαιπωρεί η σκλήρυνση κατά πλάκας Θοδωρή 11 χρόνια, να έχουμε πάρει την χημεία με το τσουβάλι χωρίς αποτέλεσμα και να απαιτούμε μέσα σε ένα μήνα με το Cordyceps, ή το Ganoderma, με το Antioxidant, ή το Vitamicell, το Q10 ή την Βιταμίνη Ε να θεραπευτούμε μέσα σε ένα μήνα.

Συχνό φαινόμενο που πάνω από όλα αδικεί πρώτα τους εαυτούς μας και στην συνέχεια το όποιο φυσικό ίαμα είναι αυτό.

Από όλα τα τυχαίως προαναφερόμενα επιλέγουμε αυτό ή αυτά που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει και επιμένουμε επί μακρών.

Δεν είναι δυνατών να παιδεύομαι χρόνια για να ρυθμίσω το ζάχαρο ή την υπέρταση με φαρμακευτικά πανάκριβα ιδιοσκευάσματα και να απαιτώ το Colostum να το κάνει σε μιάμιση εβδομάδα.

Ας αναλογιστούμε απλά, για να μας παρουσιαστεί το όποιο χρόνιο νόσημα πέρασαν δεκαετίες από την ζωή μας.

Πως θα ήταν δυνατών μέσα σε λίγους μήνες να απαλλαγούμε από αυτό και να επανέρθουμε στα παιδικά ή εφηβικά μας χρόνια.

 
IV.        Τα πάντα όλα.

Χρησιμοποιώντας μια εκλαϊκευμένη φράση θίγω το επίσης συχνό φαινόμενο πολλών περιστατικών που αντιμετωπίζω Ανδρέα, που από την μια καλώς επείσθης για τα ευεργετήματα της φύσης, αλλά από την άλλη δοκιμάζεις τα πάντα κουτουρού.

Παίρνω κατά καιρούς βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Graviola, Ω3, Q10, Γαϊδουράγκαθο και πολλά άλλα που δεν τα θυμάμαι αυτή την στιγμή μου είπε ο αγαπητός Ανδρέας και συμπληρώνοντας καταλήγει, αλλά δεν αισθάνομαι τίποτα.

Σήμερα το ένα και σε 30 ημέρες το άλλο αγαπητέ, σίγουρα δεν βοηθά ορατά πουθενά σε ότι αφορά την πάθηση σου και το μόνο που έχεις καταφέρει είναι μια άτοπη οικονομική σπάταλη των χρημάτων σου για ελάχιστα ωφέλει.

Είτε για συγκεκριμένη θεραπεία, είτε ακόμα και για πρόληψη απαιτείται χρόνος συγκειμένων ιαμάτων με συστηματική λήψη.

 
Συμπερασματικά:

Γνώση δεν είναι μόνο λοιπόν το να γνωρίζουμε τις δράσεις των ουσιών που περιέχουν όλα τα βότανα.

Γνώση είναι και ο προσδιορισμός του χρόνου δράσης τους καθώς και ο συνδυασμός τους.

Μην πειραματίζεστε με σπασμωδικές λήψεις διάφορων ιαμάτων μιας και το βέβαιο είναι η ελάχιστη ωφέλεια για εσάς συγκριτικά με τα όσα έχουν να σας προσφέρουν.  

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

Διαβάστε ακόμα: 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα