Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Καρδιαγγειακό σύστημα. Λειτουργία & προστασία.

Ευσεβής πόθος λογικά του καθενός
είναι στο να μπορέσει να διατηρήσει
το καρδιαγγειακό του σύστημα
σε άριστη κατάσταση.
Πώς να το κάνουμε αλλιώς, αυτό πρώτα γερνά και συμπαρασύρει στο γήρας σώμα και οργανισμό.  


Κατά την προσωπική μου άποψη λοιπόν, το καρδιαγγειακό σύστημα είναι το Α & το Ω της ύπαρξης ζωής όχι μόνο του ανθρώπου, αλλά κάθε σπονδυλωτού οργανισμού.

Κοντολογίς το καρδιαγγειακό μας  σύστημα είναι ένα σύστημα οργάνων που είναι υπεύθυνο για την παροχής οξυγόνου,  ιαματικών και θρεπτικών ουσιών που δια μέσου των  φλεβών, αρτηριών και αγγείων  προμηθεύει όλα τα κύτταρα και αντίστροφα αποβάλει από αυτά τα απόβλητα, τοξίνες. 

Το μέσο μεταφοράς όλων αυτών στα κύτταρα μας είναι το αίμα.

Αναλυτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

     I.        Η διανομή οξυγόνου σε όλο μας το σώμα.

   II.        Η διανομή θρεπτικών ουσιών. ( Βιταμίνες, μέταλλα, άλατα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά κτλ )

 III.        Η διανομή ιαματικών ουσιών. ( Από βότανα, μπαχαρικά, τροφή και φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα )

 IV.        Η μεταφορά των μεταβολικών αποβλήτων από τα κύτταρα. ( Διοξείδιο του άνθρακα, τοξίνες κτλ )

   V.        Η μεταφορά και διανομή νερού.  Θυμίζω το 70% του ανθρώπινου σωματικού βάρους αποτελείται από νερό )

 VI.        Η ενιαία ρύθμιση της θερμοκρασίας σε όλο το σώμα.

VII.        Η σωστή ανάπλαση των κυττάρων. ( Διεργασία που μας διατηρεί στην νεανικότητα )

VIII.        Τέλος, η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού. ( Έκκριση ορμονών, ενζύμων κτλ )

 
Όλα εξαρτώνται από την καλή λειτουργία
 
του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Σε όλη ασφαλώς αυτή την  λειτουργία σημαντικότατο ρόλο παίζει η καρδιά και οι πνεύμονες , που θα αναλύσουμε σε άλλο δημοσίευμα μας 

Πέρα αυτών καθοριστικό ρόλο θα παίξει και διατήρηση των αυλών σε φλέβες, αρτηρίες και τριχοειδή αγγεία πάντα σε συνάρτηση της καλής, φυσιολογικής  πηκτικότητας του αίματος.

Τι μπορεί να διαταράξει την σωστή λειτουργία όλων των προαναφερομένων ?

     I.        Οι τοξίνες της σύγχρονης ζωής. ( Εξωτερική παράγοντες  που προέρχονται από το περιβάλλον, την διατροφή, την διαβιοση )

   II.        Ο σχηματισμός θρόμβων στο αίμα. ( Που προέρχονται κύρια από την διατροφή, το περιβάλλον, τις φλεγμονές )

 III.        Η έλλειψη νερού. ( Που θα δημιουργήσει αφυδάτωση )

 IV.        Η έλλειψη οξυγόνου.

   V.        Τέλος, η φυσιολογική γήρανση.

Ποια θα μπορούσε να είναι η φυσική αντίσταση ακόμα και του χρόνου της κακής λειτουργίας του καρδιαγγειακού μας συστήματος ?

     I.        Ο εναρμονισμός μας με την φυσική ζωή. ( Φυσική, φυσιολογική ισορροπημένη διατροφή, πρόγραμμα σταθερό της ημέρας και νύκτας, αποφυγή πολυφαρμακίας κ.α. )

Θα ήταν ατόπημα να θεωρήσει κάποιος ότι η εναρμόνιση με την φύση είναι μόνο το να εγκαταλείψουμε όλοι το άστυ και να ζήσουμε στο εφεξής σε αγρούς, βουνά και θάλασσες.

Αντί αυτού και ξεκινώντας από την διατροφή, θα σας θυμίσω σε όλους ότι παγκοσμίως η Ελληνική κουζίνα θεωρείται αν όχι η καταλληλότερη για την μακροζωία, μια από τις πρώτες.

Η χρήση στην διατροφή μας ακόμα και την  μαγειρική του ελαιολάδου  έχει αποδεδειχθεί ότι συμβάλει θεαματικά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Αποφεύγουμε τα συντηρητικά,  τις υπερβολές στα τεχνητά λίπη,  τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Εχθρός επίσης του καρδιαγγειακού είναι σίγουρα και ο άστατος τρόπος ζωής γενικά.

Από τις ώρες διατροφής, τις ποσότητες αυτής,  μέχρι και τις ώρες ξεκούρασης και ύπνου.

Βάλτε πρόγραμμα στην καθημερινότητα σας από μικρές ηλικίες και δεν θα χάσετε.

Το βιολογικό ρολόι υπάρχει.

Τέλος, θα σταθώ ιδιαίτερα στην υπερβολική χρήση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Αναμφίβολα τα φάρμακα σώζουν ζωές, αλλά μόνο ο γιατρός και ο φαρμακοποιός ξέρουν να τα χειρίζονται σωστά.

Η υπερβολική και αυτόβουλη κατανάλωση σε παυσίπονα, αγχολυτικά, αντιβιοτικά και αντισταμινικά  έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα τραγικές συνέπιες.

  
 
II.        Η καθημερινή σωματική μας άσκηση. ( Ανεξάρτητα αν η εργασία μας είναι ορθοστασίας ή κουραστική )

Δεν λέω, ο καναπές με την τηλεόραση, το κομπιούτερ ακόμα και στο κρεβάτι και οι ατελείωτες ώρες στα καφέ έχουν την χάρη τους, όμως τεμπελιάζουν σώμα και οργανισμό τραγικά.

Πέρα από το μυϊκό και αερόβιο μας, τεμπελιάζουν και το καρδιαγγειακό έτσι που στην ροη του αίματος σχηματίζονται τοπικές  λιμνάζουσες καταστάσεις.

Η δικαιολογία η δουλεία μου είναι κουραστική δεν μετριάζει τα προαναφερόμενα.

Μια ώρα σταθερού περπατήματος τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητο κλειδί στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού.

III.        Η πρόληψη λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν μας κύρια την κληρονομικότητα.

Το περιβάλλων που αναγκαστικά ζούμε, η διατροφικές μας συνήθειες, το στρες, το άγχος, η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία, όπως προαναφέραμε συμβάλουν στην σταδιακή κακή λειτουργία του καρδιαγγειακού.

Η κληρονομικότητα επίσης θα ξανά τονίζω ιδιαίτερα θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν μας  και να μας κάνει να ασχοληθούμε από την 3η δεκαετία της ζωής μας, για να μην πω την δεύτερη με την πρόληψη.

 
 IV.        Η σωστή επιλογή μας σε φυσικά ιάματα που τα εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας. ( Η καλή γνώση, ο κατάλληλος συνδυασμός  και η αποφυγή της υπερβολής είναι μια πρώτη ασπίδα προστασίας ) 

Εδώ ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο μιας και πολλά είναι αυτά που ακούγονται ή γράφονται περί θαυματουργών φυσικών ιαμάτων.

Το να υπερθεματίζεις για το καλό αποτέλεσμα ενώ υποκρύπτεις και την πιθανή μελανή κηλίδα ενός ιάματος είναι σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά φορές και παγκοσμίως.

Ποια είναι όμως η πραγματική κατάσταση που σίγουρα από την μια έχουμε αν όχι όλες τις φαρμακευτικές ουσίες να πατούν στις δράσεις των βοτάνων, τις περισσότερες φορές και από την άλλη την αυξημένη συσωρευτικά πυκνότητα ορισμένων εξ’ αυτών στο αίμα ?

Κατά την δική μου εκτίμηση, βότανα που ουσιαστικά είναι ικανά να προστατεύουν το καρδιαγγειακό στο σύνολο του δηλαδή, το αίμα σε συνδυασμό με την προστασία της  διατήρησης ελαστικότητας φλεβών αρτηριών και αγγείων  είναι αυτά που κλινικά μπορούν να το αποδείξουν.

Σίγουρα υπάρχουν αυτά με την έντονη αντιθρομβωτική δράση, σίγουρα και αυτά που εξομαλύνουν την ροη του αίματος, ακόμα και αυτά που αποβάλουν τις τοξίνες, ή άλλα που εμπλουτίζουν με διάφορες ευεργετικές ουσίες το αίμα.

Όμως προσοχή, επιλέγουμε αυτά που με σωστές δοσολογίες να μην μας δημιουργούν τεράστιες πυκνότητες.

Για παράδειγμα το σκόρδο σαφέστατα εκτός των άλλων ευεργετημάτων του βελτιώνει την ελαστικότητα των αγγείων, των φλεβών και των αρτηριών.

Τι γίνεται όμως αν παραβούμε προς τα πάνω την δοσολογία του ? 

Θα παρατηρηθούν φαινόμενα υπότασης, αδυναμίας, πονοκεφάλου κ.α.

Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμα και στα φυσικά ιάματα κατά την λήψη τους και σχολαστική στις δοσολογίες τους που καθορίζονται αρμοδίως από τους ειδικούς.

Ακόμα και αν ανήκουν σε εκείνη την μικρή ομάδα των προσαρμογόνων ιαμάτων  (  Αυτά που δίνουν την δυνατότητα ο οργανισμός να κρατήσει ότι χρειάζεται και να αποβάλει δια των φυσιολογικών οδών τα περισσεύματα ) δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να υπάρξουν υπερβολές.

Με λόγια απλά, εντάξτε στις καθημερινές σας φροντίδες και την διατήρηση, ή και αποκατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος με τα δεκάδες όπλα που σας δίνει απλόχερα η φύση.

 
Συμπερασματικά:

Καλό καρδιαγγειακό σημαίνει, υγεία, ευεξία, ομορφιά και αυτό διατηρείται έτσι μόνο με την παράλληλη διαβίωση με την φύση γενικότερα.

Ιάματα που μας βοηθούν ειδικευμένα προς την κατεύθυνση αυτή είτε ως πρόληψη, είτε ως θεραπεία σε τυχών προβλήματα υπάρχουν αρκετά αρκεί να μην τα λαμβάνουμε περιστασιακά.

Για παράδειγμα η φόρμουλα του πανεπιστημίου Αθηνών με το Pine Bark - φλοιός πεύκου ( Πυκνογενόλη ) το Ginkgo Biloba Grepe seed και τα extrct OPC είναι ιδανική για την απομάκρυνση θρόμβων και ακροαματικής πλάκας όλου του καρδιαγγειακού μας συστήματος.  Τουλάχιστον 3 με 4 συνεχόμενους μήνες τον χρόνο το θεωρώ απαραίτητο για πρόληψη, πέρα των περιπτώσεων που παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Το Ganoderma Lucidum ειδικεύεται στην διατήρηση και αποκατάσταση του καρδιαγγειακού. Έστω και 1 κάψουλα ημερησίως να λαμβάνουμε μόνο κέρδος έχουμε.  

Το Cearlic. ( Macerate ) ( Σκόρδο σε κάψουλες προκειμένου να ελέγξουμε την δοσολογία του ) Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την αξία του τόσο στον καρδιακό τόνο, όσο και στην διατήρηση της απαραίτητης ελαστικότητας όλου του καρδιαγγειακού συστήματος.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση πως τα προαναφερόμενα φυσικά ιάματα έχουν δράση στην διατήρηση καθαρών τόσο των αυλών του συστήματος, όσο και τις απαραίτητης ελαστικότητας τους ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και την πηκτικότητα του αίματος.

Για την προστασία της καρδιάς υπάρχουν πιο ειδικευμένα όπως είναι το Cardio Q 10, τα Ω 3 κ.α.

Κλείνοντας θα τονίσω ιδιαίτερα πως ένα καλό καρδιαγγειακό σύστημα μας δίνει την δυνατότητα πραγματικά να δώσουμε σε σώμα και οργανισμό όποια ουσία έχει ανάγκη.

Από Υαλουργικό οξύ, Γλουκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη  και A.F.A. μέχρι και απλές βιταμίνες είτε ως συμπλήρωμα, είτε ως διατροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
στο e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα