Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.

Η ψυχική υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη
με την γενικότερη υγεία του ανθρώπου
ως συγκοινωνούντα δοχεία κυριολεκτικά.
Ακόμα και απλά ψυχικά νοσήματα επηρεάζουν άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα, χώρια από τις εμέσησες βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν φαρμακευτικές και εξάρτισηογονες ουσίες.  
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας
και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ( Π.Ο.Υ. ) καθιέρωσαν
τη 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Π.Ο.Υ., περιγράφει την Ψυχική Υγεία ως μια κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας, στην οποία το άτομο είναι ικανοποιημένο από τα προσωπικά του επιτεύγματα, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινότητα .

Η κατάθλιψη για παράδειγμα, επηρεάζει περισσότερα από 350 εκατομμύρια άτομα, όλων των ηλικιών, σε όλο τον κόσμο.

Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2020, η κατάθλιψη, θα είναι η σοβαρότερη αιτία ασθένειας στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Άλλες νοητικές δυσλειτουργίες είναι οι αγχώδεις διαταραχές, οι διαταραχές σκέψης και προσωπικότητας, όπως για παράδειγμα η σχιζοφρένια, οι γνωστικές διαταραχές, όπως η νόσος Alzheimer
και οι διαταραχές κατάχρησης ουσιών.

Ως παράγοντες κινδύνου κακής ψυχικής υγείας, θεωρούνται επίσης η απομόνωση και η αποξένωση, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οι κακές κοινωνικές συνθήκες, η ανεργία, ο πόλεμος, οι φυλετικές διακρίσεις και το εργασιακό στρες.

Η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η πρόληψη της κακής ψυχικής υγείας επικεντρώνεται στο άτομο, στην οικογένεια και στην κοινωνία, με την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων και τη μείωση των παραγόντων κινδύνου.

Η ολιστική σχολική προσέγγιση μπορεί να βελτιώσει την προσαρμοστικότητα, να μειώσει τον εκφοβισμό και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Επιπλέον, στο εργασιακό περιβάλλον, οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ατομικής ικανότητας και τη μείωση των παραγόντων άγχους, αυξάνουν την υγεία και την οικονομική ανάπτυξη.

Η οικονομική και κάθε άλλου είδους υποστήριξη για την προώθηση της ψυχικής υγείας, πρέπει να αυξηθεί, ούτως ώστε να διατίθενται επαρκείς υπηρεσίες στα άτομα που τις χρειάζονται, αυξάνοντας τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή της κοινότητάς τους.

Συμπερασματικά:

Αισιοδοξείτε.
Επικοινωνήστε τυχών προβλήματα στην ψυχική σας υγεία με τους ειδικούς χωρίς προκαταλήψεις.
Είναι σημαντικό και εύκολο να απαλλαγείτε από αυτά στην γένεση τους.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα