Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης.

Μπορεί να ακουστεί περίεργος ο καθορισμός παγκόσμιας ημέρας για την σπονδυλική στήλη, όμως αναλύοντας τις παθήσεις της,
θα διαπιστώσετε εύκολα πως δεν υπάρχει οικογένεια στον κόσμο χωρίς τουλάχιστον
ένα ασθενή.  
Ας έχουμε πάντα κατά νου ότι χαρακτηριστικό γενικότερα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης είναι ο ανυπόφορος πόνος.

Κάθε χρόνο λοιπών, στις 16 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να ενημερώσουν το κοινό για την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης.

Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ( π.χ. πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα, σκολίωση, δισκοπάθεια, κλπ ) αποτελούν συνήθη φαινόμενα και μπορούν να έχουν εμφανή αντίκτυπο στη γενικότερη κατάσταση της υγείας του ατόμου, επηρεάζοντας την ικανότητά του να εργαστεί και να απολαύσει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Οι πόνοι στην σπονδυλική στήλη με τις αντανακλάσεις του είναι ικανοί να προκαλέσουν ακόμα και διαταραχές του ύπνου τονίζω.

Τέλος, η Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης εορτάζεται στο πλαίσιο της  εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις. 

Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.

Στατιστικά Στοιχεία που έχουν ενδιαφέρων:

·         400.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με χρόνιους πόνους ή αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από αρθρίτιδα και μυοσκελετικές νόσους. ( Οστεοπώρωση, διαταραχές της σπονδυλικής στήλης, τραυματισμούς )

·         Η αρθρίτιδα και οι μυοσκελετικοί νόσοι είναι από τις βασικές αιτίες για αναπηρίες με συνέπεια, απουσίες όχι μόνο από την κοινωνική ζωή, αλλά ακόμα και την εργασία και την νοσοκομειακή περίθαλψη.

·         Το 80% των ανθρώπων θα υποφέρουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους από πόνο στην πλάτη.

·         Οι πόνοι και τα προβλήματα στην πλάτη είναι ο δεύτερος λόγος απουσίας από τις κοινωνικές δραστηριότητες και την εργασία.

 
Συμπερασματικά:

Τα νοσήματα της σπονδυλικής στήλης απομονώνουν τους πάσχοντες από κάθε είδους οικογενειακές, κοινωνικές και εργασιακές δραστηριότητες.

Από την άλλη δεν είναι απόλυτα συνυφασμένα με την μεγάλη ηλικία που ίσως ορισμένων πάει ο νους.

Ακόμα και μικροτραυματισμοί, είναι ικανοί να μας καθηλώσουν στην απομόνωση από δυσβάστακτους πόνους.

Για απλοϊκό παράδειγμα, Σκολίωση δεν παθαίνουν οι άνθρωποι στην τρίτη ηλικία.

Η προστασία της σπονδυλικής μας στήλης και η πρόβλεψη με ειδικευμένες εξετάσεις και φυσικά ιάματα, θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα