Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Προειδοποιητικά σημάδια και η αντιμετώπιση του.

Η κάθετη αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου στις προηγμένες χώρες μπορεί να μοιάζει απίστευτη μα εντούτοις είναι αληθινή.

Οι λόγοι ασφαλώς δεν είναι άλλοι από τις διατροφικές συνήθειες των δυτικών με τις επεξεργασμένες γρήγορες τροφές, η μόλυνση του νερού και της ατμόσφαιρας, η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και ραδιενέργειας, η πολυφαρμακία και τέλος το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.  

Με λόγια απλά, μονολεκτικά οι τοξίνες που όσο και να προσπαθούμε να τις αποφύγουμε δυστυχώς μας προσβάλουν παντοιοτρόπως.
Ας ξεκαθαρίσουμε αρχικά ποιος είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εκδηλώνεται στο κατώτερο τμήμα του πεπτικού μας συστήματος συμπεριλαμβανομένου και το ορθό.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αρχίζει κατά κανόνα ως μικρές, μη καρκινικές καλοήθεις μάζες κυττάρων που ονομάζονται αδενωματώδεις πολύποδες.
Με τον καιρό ορισμένοι από αυτούς τους πολύποδες, εξελίσσονται σε καρκινικά κύτταρα, που διασπόνται όπως όλα τα αλλα.
Οι πολύποδες που θα μεταλλαχτούν σε καρκινικές εστίες μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, τα οποία, ωστόσο είναι πολλές φορές πολύ ήπια και δεν γίνονται εγκαίρως αντιληπτά. 


 Συμπτώματα.
Τα πιο συνηθισμένα πρώτα συμπτώματα είναι η ανεξήγητη αλλαγή στις κενώσεις, οι πολύ συχνές ή συνεχιζόμενες διάρροιες, η ανεξήγητη δυσκοιλιότητα, η συνεχιζόμενη τακτική εναλλαγή στην σύσταση των κοπράνων.
Ακολούθως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια διαρκής κοιλιακή δυσφορία, πόνος, αφύσικα αέρια και τέλος αιμορραγία από το ορθό, ή αίμα στα κόπρανα.
Το αίσθημα διαρκούς κόπωσης, με την ανεξήγητη απώλεια βάρους τέλος είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα σε προχωρημένο στάδιο.
Τέλος υπάρχουν και καταγεγραμμένα περιστατικά ατόμων που δεν είχαν τα σημάδια του αρχικού σταδίου.  
Αξίζει να σημειώσω πως τα συμπτώματα σε όλα τα στάδια της εξέλιξης του καρκίνου του παχέος εντέρου, ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του καρκινικού όγκου.  



Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό.
Σε οποιαδήποτε σύμπτωμα των προαναφερομένων, επιτακτικά θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ειδικό γιατρό είτε στο ιατρείο του, είτε σε δημόσιο νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειώσω ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτική σε τέτοια συμπτώματα με την είσοδο μας στην πέμπτη δεκαετία της ζωής μας. 

 

 Πρόληψη και αντιμετώπιση.
Δεν θα κουραστώ να σας επαναλαμβάνω ότι η πρόληψη είναι το παν και μα φέρνει σε θέση ισχύος σε κάθε ασθένεια.
Συχνές εξετάσεις αφενός, συχνές αποτοξινώσεις αφετέρου ας τις θεωρήσετε δεδομένες κύρια όσο τα χρόνια περνούν.
Η μητέρα φύση μας έχει δώσει απλόχερα όλα εκείνα τα όπλα που θα μπορέσουμε να έχουμε αν μη τι άλλο τον έλεγχο.
Συμπερασματικά:
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου κακά τα ψέματα είναι η συχνότερη συνέπεια της κακής διατροφής, των χιλιάδων τοξινών που μας συντροφεύουν είτε το θέλουμε, είτε όχι, της απομάκρυνσης μας κοντολογίς από ένα φυσικό τρόπο διαβίωσης.
Η συχνή αποτοξίνωση δεν είναι θέμα που ενδιαφέρει μεσήλικες και υπερήλικες προκειμένου να μην δεχτούν τα πυρά του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Είναι υποχρέωση όλων μας πραγματικά.
Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα δεν είναι μόδα όπως άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πιθανά ανατολής.
Αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της υγείας και παγκόσμια αναγνωρισμένα.
Από την άλλη η ένταξη μας σε μια συστηματική λήψη κάποιου αντιοξειδωτικού φυσικού ιάματος δεν είναι υπερβολή και χάσιμο χρημάτων.
Ιδανική για συχνή φυσιολογική αποτοξίνωση είναι η φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών που σε μια κάψουλα, ισορροπημένα, κλινικά ελεγμένα συμπεριέλαβε το Pine bark, ( Piknogenol ) το Gingko biloba και τα OPC.
Τουλάχιστον για ένα τρίμηνο τον χρόνο είναι απαραίτητη για όλους.
Επίσης η μοναδική αντικαρκινική προσαρμογόνα Graviola, ειδικευμένη μάλιστα στον καρκίνο του παχέος εντέρου, δεν έχει θέση μόνο όταν νοσήσουμε στην ζωή μας.
Προληπτικά επίσης ένα τρίμηνο τον χρόνο θα αποτρέψει σίγουρα καρκινικές εστίες όχι μόνο στο παχύ έντερο και το ορθό, αλλά και στους πνεύμονες και τον προστάτη.  

Τέλος, η συστηματική μακροχρόνια λήψη του Ganoderma Lucidum για εμένα προσκοπικά θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη.
Ενημερωθείτε αγαπητοί μου απλά και προστατεύεστε την υγεία των αγαπημένων σας προσώπων και πρωτίστως την δική σας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail
g.g.erisianos@gmail.com
η στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 
Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και διατροφή  &  Η διατροφή που νικάει τον καρκίνο!  &  Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Αποτοξίνωση για πάντα φυσικά !  &  Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα