Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Παιδική παχυσαρκία. Ένα μεγάλο μας προσόν.

 
Μα το χειρότερο δεν είναι το γεγονός ότι τα Ελληνόπουλα τρέφονται λανθασμένα στο πλαίσιο του υπερκαταναλωτισμού και του κατοχικού συνδρόμου της γιαγιάς, είναι και η παντελή έλλειψη άσκησης
που τα διακρίνει.

Από την μια δηλαδή την θέση των φρούτων και των λαχανικών έχουν πάρει τα συσκευασμένα γλυκίσματα με χημικές γεύσεις φρούτων
και από την άλλη την θέση της άσκησης
έχει πάρει ο καναπές με το τάμπλετ ή το κινητό.

Κοντολογίς, αρκεί το παριζάκι μου να είναι Μερακλής σε ότι αφορά την διατροφή και εξπέρ στην χρήση του διαδικτύου !


Ενός κακού, μύρια έπονται.
Τα Ελληνόπουλα είναι στις πρώτες θέσεις παχυσαρκίας ναι μεν, αλλά και των ασθενειών, λήψης αντιβίωσης, λήψης αντιπυρετικών, λήψης αποχρεμπτικών, αντιβηχικών, μυοσκελετικών τραυματισμών και τέλος . . . διαβήτη.

 
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι Έλληνες ειδική επιστήμονες, τόσο στους γονείς που έχουν άμεσα την ευθύνη, όσο και στην πολιτεία για όλα τα υπόλοιπα. ( Οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, κίνητρα, ενημέρωση κτλ )
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σχετικά με τη φυσική κατάσταση των μαθητών είναι άκρως απογοητευτικά και ανησυχητικά για το μέλλον της νέας γενιάς όσον αφορά στην υγεία τους.
Και πώς να μην ανησυχεί κάποιος όταν από τα στατιστικά προκύπτει ότι το 33% των Ελλήνων μαθητών αξιολογήθηκαν ως υπέρβαροι και παχύσαρκοι και μάλιστα κυρίως στις ηλικίες 8-11 ετών. ( Η παχυσαρκία ήταν πιο συχνή στα αγόρια σε σχέση με κορίτσια, 11% έναντι 9% ).
Με απλά λόγια δηλαδή περίπου 4 στους 10 μαθητές που βρίσκονταν στην έναρξη της εφηβείας ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Από την άλλη οι απουσίες από τα μαθήματα λόγο ασθενείας ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ.
Κοντά στο 50% υπήρξαν μαθητές που απουσιάσαν πάνω από 6 φορές από τις σχολικές τους υποχρεώσεις από ασθένεια.


Τα αίτια. 
Αρχικά τα πρόχειρα γεύματα καθ’ όλη την ημέρα και η βλαβερή συνήθεια πανομοιότυπων κυρίως γευμάτων.
Απλά δεν υπήρξε σε πολύ μεγάλο ποσοστό ( Πάνω από το 60% ) που διατροφικές συνήθειες των παιδιών από την αρχή των σχολικών τους υποχρεώσεων μέχρι και το λύκειο η απαραίτητη ισορροπημένη ποικιλία κατά πως διδάσκει παγκοσμίως η Ελληνική κουζίνα.
 

Αμέσως ακολουθεί η σωματική άσκηση των παιδιών και εφήβων.
Ένα 23% προτιμούσε αποκλειστικά την καθιστική ζωή και δεν συμμετείχε σε κανενός τύπου σωματικής άσκησης ούτε καν στα διαλύματα των μαθημάτων στο προαύλιο του σχολίου.
Ενώ οι διεθνής συστάσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα σωματική άσκηση, μόνο το 19% των παιδιών το έπρατταν.
Σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό εσφαλμένα, θεωρούσε ότι μια ώρα την εβδομάδα μπαλέτο, η κάποια πολεμική τέχνη ήταν υπέρ αρκετό για να τους διατηρεί την φυσική τους κατάσταση σε άριστο επίπεδο.
Κύρια στα μεγάλα αστικά κέντρα, κλασικά αγωνίσματα στίβου, ή ομαδικά όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.α. ήταν άγνωστα.
Το χειρότερο των δυο αυτών προαναφερομένων ήταν το καταγεγραμμένο γεγονός πως γονείς υπέρβαρων παιδιών ή αδιαφορούσαν για αυτό, ή αποφάσιζαν να εντάξουν τα παιδιά τους κατά καιρούς σε εξαντλητικές δίαιτες μεγάλων, ανακόπτοντας έτσι απλά την ανάπτυξη τους και όχι κάνουν απλή διόρθωση στην διατροφή του παιδιού και να το εντάξουν σε μια συχνή σωματική άσκηση. 


Κύκλος είναι.
Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης σημαίνει ανίσχυρο ανοσοποιητικό.
Ανίσχυρο ανοσοποιητικό σημαίνει ασθένειες ( ιώσεις, λοιμώξεις, κ.α. ) με το παραμικρό.
Εδώ αρχίζει το παρατράγουδο της όλης κατάστασης που ονομάζεται πολυφαρμακία.
Πρώτα τα Ελληνόπουλα στην αντιβίωση και δυστυχώς τις περισσότερες φορές όχι γιατί ο οικογενειακώς γενικότερα γιατρός τα συνέστησε, αλλά γιατί οι γονείς από μόνοι τους αποφάνθηκαν.
Δεν θα σας αναφέρω σήμερα όλες τις αποδεδειγμένες παρενέργειες της άσκοπης αντιβίωσης παρά μόνο την εξής.
Κάθε φορά που το παιδί λαμβάνει αντιβίωση, καταστρέφεται όλη η ισορροπία του οργανισμού του, ( Ανοσοποιητικό, ανάπτυξη κτλ ) με χειρότερο επακόλουθο την συχνή υποτροπή.


Συμπερασματικά:
Ακολουθείσθε γονείς την Ελληνική κουζίνα σχολαστικά και με υπομονή εξηγήστε στα παιδιά σας πόσο κακό τους κάνουν οι διάφορες παχυντικές, τοξικές λιχουδιές που δυστυχώς βλέπουν στις διαφημίσεις.
Γίνετε εσείς οι ίδιοι το καλό παράδειγμα της διατροφής.
Από την άλλη, μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα εκ’ μέρους σας να αθλείστε καθημερινά, αλλά να τα παροτρύνεται και να τα συνοδεύεται όσο είναι μικρά σε κάθε αθλητική δραστηριότητα της περιοχής σας.
Τέλος θα σας θυμίσω πως η φύση υπάρχει αρωγός στην προσπάθεια σας αυτή, μην την αγνοείται.
Με την βοήθεια του Colostrum max, ( Πρωτόγαλα ) της Propolis, των φυσικών ελεγμένων βιταμινών, θα γίνει το έργο σας σε ότι αφορά την υγιή ανάπτυξη και την απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών ευκολότερο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail
g.g.erisianos@gmail.com
η στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Διαβάστε ακόμα:
Παιδική παχυσαρκία.  &  Παχυσαρκία ή περιττά κιλά ?  &  Όσπρια  &  Φάτε όπως οι Έλληνες !  &  Πώς θα χάσει το παιδί σας βάρος  &  Παιδιά και αθλητισμός  &  To παιδί στον διαιτολόγο:  &  Σκύλος & παιδί.  &  Μαμά το κολατσιό μου !  &  H επαφή ενός παιδιού με γάτες ή σκύλους μπορεί να κάνει καλό στην υγεία του;  &  Καλύτερα τα ομαδικά αθλήματα για τα παιδιά:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα