Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Χριστόφορος Λογοθέτης. Πρωτοπόρος στην έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

 
 
Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα των Ελλήνων, στην επιστήμη της υγείας
είναι ο Χριστόφορος Λογοθέτης. 
Σεμνά και ταπεινά, προσφέρει τα φώτα του στο παγκόσμιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα
ο καρκίνος του προστάτη που απειλεί τον ανδρικό πληθυσμό σε όλο τον πλανήτη.


Ο Δρ. Χριστόφορος Λογοθέτης είναι Πρόεδρος του τμήματος Ογκολογίας Ουροποιογεννητικού στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και διεθνώς αναγνωρισμένος για την έρευνά του στον καρκίνο του προστάτη.
Επίσης είναι Πρόεδρος της κλινικής έρευνας Roy M. and Phyllis Gough Huffington Clinical Research στην ουρολογική ογκολογία και διευθυντής του τμήματος Εφαρμοσμένης Έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη στο Anderson Cancer Center.
Είναι από τους πρώτους που δοκίμασαν χημικοθεραπευτικά την περίοδο που οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η χημειοθεραπεία είναι χρήσιμη μόνο σε προχωρημένο στάδιο του καρκίνου του προστάτη.
Η έρευνα του προηγήθηκε της αποτελεσματικής ανάπτυξης της χημειοθεραπείας και διευρύνει τις τωρινές μοριακά στοχευμένες θεραπείες και τις ταξινομήσεις του καρκίνου.


Στόχος του είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα βοηθήσει την επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει τον τρόπο και τον χρόνο που πρέπει να χορηγούνται τα φάρμακα και οι θεραπείες έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Ο Λογοθέτης σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1974 πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική.
Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στο νοσοκομείο Cook County στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έχει διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο Επιστημονικών Συμβούλων του NCI (Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου) και είναι μέλος της Εξωτερικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το πρόγραμμα του NCI με στόχο τον χαρακτηρισμό του γονιδιώματος του καρκίνου στον άνθρωπο.
Αν και δεν μου αρέσουν προσωπικά οι κλαψούρικες εκφράσεις ηττοπάθειας, είναι γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Ερώτημα που απλά γενάτε σίγουρα σε όλους μας.
Μα γιατί ΟΧΙ στην Ελλάδα ?
Προφανώς οι επονομαζόμενες show Biz με τα διαζύγια και τις κουκλάρες, καθώς και οι ατάκες του ψεύδους και της υποκρισίας των 300 έχουν μεγαλύτερο μοριακό βάρος τελικά από ένα Έλληνα γνωστό στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα της υγείας.


Διαβάστε ακόμα: 
Graviola. Όνομα άμεσα συνδεδεμένο με τον αγώνα κατά του καρκίνου  &  Καρκίνος, θεραπεία με ενίσχυση του ανοσιακού συστήματος.  &  Η "μαύρη λίστα" των καρκινογόνων τροφών που σίγουρα καταναλώνετε  &  Ποιες κακές συνήθειες ευθύνονται για τον καρκίνο  &  Μεταστάσεις του καρκίνου και Γανοδερμα.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα