Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Καρκίνος. Αίτια που τον προκαλούν και η φυσική μας άμυνα.

Μήνας κατά του καρκίνου ο Φλεβάρης
και με το τελείωμα του εύχομαι και ελπίζω
να μην σταματήσει η ενημέρωση όλων μας
για το θανατηφόρο νόσημα αυτό.  

Υπάρχει και μάλιστα σε εμάς τους δυτικούς
σε συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό και μοιάζουμε ανήμποροι να τον θεραπεύσουμε με τα κλασικά χημικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα,
καθώς και τις ακτινοβολίες. 


Φορές ακόμα και στην υγεία η αλήθεια παρουσιάζεται σκληρή με την ψυχρότητα που έχουν οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση.
7,6 με 8,0 εκατομμύρια άνθρωποι του δυτικού κόσμου χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο από τον καρκίνο.
Κοντολογίς, ο πληθυσμός περίπου μιας Ελλάδας είναι αυτός ο τραγικός απολογισμός !

Επίσημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμερα ανακοινώνει πως το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας είναι μια από τις πιθανότερες αιτίες καρκινογένεσης και προσωπικά μου μοιάζει με χάιδεμα στα αυτιά όλων εκείνων των παραγόντων που ουσιαστικά τον εκτίναξαν στα ύψη.
Ναι σαφέστατα η επεξεργασία του κόκκινου κρέατος έχει ευθύνη, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία.
Ας δούμε σήμερα μαζί όλα τα αίτια γένεσης του καρκίνου, μα και ποια από αυτά έχουμε έστω και ως μονάδες την δυνατότητα να τα παλέψουμε. 


Μόλυνση της ατμόσφαιρας:
Η μόλυνση της ατμόσφαιρας, κύριο αίτιο γένεσης καρκίνου των πνευμόνων ( Και όχι μόνο όταν περνά στην διατροφική αλυσίδα. ) πραγματικά είναι από τα πιο δύσκολα που έχει ο άνθρωπος να παλέψει.
Ο λόγος είναι το γεγονός ότι πολλά είναι τα αίτια μόλυνσης της ατμόσφαιρας και όχι μόνο ένα, κύρια στις μεγαλουπόλεις.
Από την παντελή έλλειψη πρασίνου, τις εξατμίσεις των οχημάτων, τους καπνοδόχους θέρμανσης ψύξης των κτηρίων, τους καπνοδόχους των εργοστασίων, τα κλιματιστικά, την κοινή σκόνη και τόσα αλλά που ως συνισταμένη έχουν την μόλυνση της ατμόσφαιρας.
Τα όπλα μας ?
Πέρα που ο καθένας ξεχωριστά θα μπορέσει να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα κατά το δυνατών λιγότερο, ας γεμίσουμε τα μπαλκόνια μας γλάστρες φυτών, ας μην χάνουμε την ευκαιρία για περπάτημα στο κοντινότερο πάρκο, ας περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο μας και τέλος, να βοηθάμε τους πνεύμονες μας στην αποτοξίνωση τους με φυσικά ιάματα όπως για παράδειγμα την φυσική φόρμουλα το πανεπιστημίου των Αθηνών, ειδική για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ναι μεν, αλλά και μοναδικό υγρό πόσιμο. 


Το κάπνισμα:
Αντικειμενικά, έψαξα σε όλη την παγκόσμια βιβλιογραφία να βρω έστω και ένα πλεονέκτημα του καπνίσματος για την υγεία μας και δεν βρήκα κανένα.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό.
Το χειρότερο είναι ότι μολύνουμε την ατμόσφαιρα ακόμα και του χώρου που καπνίζουμε δημιουργώντας παθητικούς καπνιστές ( Θέλω να πιστεύω άθελα μας από απλή αφέλεια. ) που κυριολεκτικά έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες με εμάς να νοσήσουν από καρκίνο των πνευμόνων.

Τα όπλα μας ?
Ας κάνουν μια προσπάθεια οι καπνιστές ( Ξέρω είναι δύσκολο. ) διακοπής του καπνίσματος έστω και με την βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου χρησιμοποιώντας το υγρό καπνίσματος του πανεπιστημίου των Αθηνών.


Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ:
Όπως εμμέσως μας επέβαλαν να καπνίζουμε τις προπερασμένες δεκαετίες, έτσι παρατηρώ ότι σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλουν ακόμα και σε Ελληνικά σίριαλ της τηλεόρασης να πίνουμε έως να καταντήσουμε αλκοολικοί.
Για να γίνω σαφής.
Στις δεκαετίες 40’ 50’ 60’ και 70’ δεν υπήρχε περίπτωση να δεις κινηματογραφική ταινία ή και τηλεοπτικό σίριαλ αργότερα που οι πρωταγωνιστές να μην κάπνιζαν σαν τσιμινιέρες σε κάθε σκηνή.
Καουμπόηδες, Αστυνομικοί, Μαφιόζοι, Ερωτευμένοι κτλ όλοι με ένα τσιγάρο στο χέρι και έπρεπε να βγει νόμος στην Αμερική για να σταματήσει αυτό το κακό.
Τις τελευταίες δεκαετίες, την θέση του τσιγάρου έχει πάρει ένα ποτήρι ή ακόμα και μπουκάλι αλκοόλ.
Ρέει άφθονο το αλκοόλ σε κάθε ταινία και σίριαλ, που όμως είναι αυτό που σχετίζεται άμεσα με τον καρκίνο στο πάγκρεας και το συκώτι.
Όπλα μας ?
Ναι στο καλό Ελληνικό κρασί, σε γάμους και χαρές.
Το πίνουμε και δεν μας πίνει χρόνια από την υγεία !
Από την άλλη η φύση φρόντισε ακόμα και για την αποτοξίνωση και ενίσχυση σε πάγκρεας, συκώτι και νεφρούς όπως είναι το Γαϊδουράγκαθο, ή το Ganoderma Lucidum και το Cordyceps για παράδειγμα. 


Η διατροφή:
Όπως προανέφερα το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας ( Εγώ θα έλεγα όλες οι επεξεργασμένες τροφές ) είναι η νούμερο ένα ενοχοποιημένη τροφή για τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος.
Ακολουθούν τα γρήγορα γεύματα με τα δεκάδες βελτιωτικά της γεύσης και χρωστικά.
Τέλος τα έτοιμα σνακ, με τις περίεργες γλυκαντικές ουσίες.
Ειδικά για την διατροφή θα μπορούσα να σας γράψω ένα κατάλογο πολλών σελίδων που μπορεί να καλύπτουν το αίσθημα της πίνας επαρκώς, αλλά αποτελούν ωρολογιακές βόμβες σε βάρος της υγείας γενικότερα και της καρκινογένεσης συγκεκριμένα. 

Όπλα μας ?
Η Ελληνική κουζίνα.
Αναγνωρισμένη διεθνώς ως η πιο υγιεινή κουζίνα στον κόσμο.
Με μια Ελληνική παραδοσιακή ποικιλία και συνάμα ισορροπία στην ημερήσια διατροφή 50% φρούτα και λαχανικά, 25% πρωτεΐνες και 25% υδατάνθρακες το μόνο που έχετε να μεριμνήσετε είναι η ποιότητα αυτών.
Πράγμα βέβαια όχι και τόσο εύκολο αντικειμενικά, αλλά εδώ επεμβαίνει ακόμα μια φορά η φύση με τα ιάματα της τόσο για την ενίσχυση των ουσιών που απαιτεί ο οργανισμός μας, όσο και για την αποβολή των τοξινών που λαμβάνουμε κακά τα ψέματα, παρά την προσοχή και θέληση μας.
Για παράδειγμα η φόρμουλα αποτοξίνωσης του πανεπιστημίου των Αθηνών σε συνδυασμό με το Ganoderma Lucidum είναι η ιδανική και αξιόπιστη λύση, καθώς και τα A.F.A. σε συνδυασμό επίσης φόρμουλα του πανεπιστημίου των 9 ιαμάτων για πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά σώματος και οργανισμού.


Καλλωπισμός:
Αρχής γεννωμένης από τα καλλυντικά που ο έλεγχος τους φορές είναι ανύπαρκτος, έως κάποια μέσα που χρησιμοποιούνται κατά κόρων και αποδεδειγμένα έχουν αναφερθεί ως καρκινογόνα κύρια του δέρματος.
Εδώ αναγκαστικά θα διευκρινίσω πως στα καλλυντικά δεν μας αφορά μόνο η δραστική ουσία που προβάλουν. ( Για παράδειγμα, περιέχουν υαλουργικό, ή ρόδι, ή μαύρο πεύκο κ.α. )
Μας αφορά πρωτίστως η προέλευση της δραστικής ουσίας που περιλαμβάνει, ( Χημική ή φυσική ) αλλά και όλα τα έκδοχα που υπάρχουν με κύρια τα συντηρητικά. 

Με καμία δύναμη μέτρο επιλογής δεν είναι η τιμή, είτε η πιο ακριβή, είτε η πιο φθηνή.
Μπορεί ένα πολύ φθηνό καλλυντικό να προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις, αλλά φορές και ένα πανάκριβο να κρύβεται πίσω από στρατηγική marketing και promotion και ουσιαστικά να είναι επικίνδυνα και τα δυο.
Αυτό που έχουμε κατά νου και ως εγγύηση είναι μόνο η σύνθεση τους γενικά ( Δραστική και έκδοχα ) και η φυσική πιστοποιημένη προέλευση τους.
Αυτό δεν αφορά μόνο τα καλλυντικά αντι-γήρανσης αλλά τόσο τα σαμπουάν, στερεωτικά μαλλιών, βαφές, στερεωτικά Gel κτλ, όσο και τα αφρόλουτρα και κρέμες, λάδια σώματος.
Εδώ αναγκαστικά θα κάνω μια μικρή υπενθύμιση.
Όλα τα προωθητικά αέρια ( Spray, Λακ κτλ ) έχουν κατηγορηθεί ευθέως για καρκινογενέσεις αφενός και αφετέρου σαφέστατα υπάρχει απορρόφηση από το δέρμα βλαβερών και μη ουσιών, πράγμα που σημαίνει την είσοδο τους στο αίμα με τελική κατάληξη το φιλτράρισμα αποβολής τους από το συκώτι και τους νεφρούς.
Εκτός αυτών για τον καλλωπισμό μας έχουμε και τις παρεμβάσεις που κάνουν αρκετοί, όπως είναι το Σολάριουμ, ( Αποδεδειγμένα καρκινογόνα από νεαρές ηλικίες. ) τα τατουάζ κύρια τα πολύχρωμα, ( Αποδεδειγμένα ύποπτα καρκίνου ανεξαρτήτου ηλικίας ) και τέλος τα υλικά Botox που χρησιμοποιούνται από τους πλαστικούς - αισθητικούς. ( Φαρμακευτικές ουσίες αδρανοποίησης ομάδας μυών )
Τα όπλα μας ?
Ο εναρμονισμός μας με την φύση μας αφενός και με μόνη αρωγή τα φυσικά – βιολογικά εν γένει καλλυντικά που έχουν ειδική προκαθορισμένη συσκευασία για να μην έρχονται σε επαφή με το οξυγόνο και συνάμα λογική σύντομη λήξη δράσης και μόνο.  


Η ακτινοβολία:
Κλινικά έχει αποδεδειχθεί πως η ακτινοβολία δημιουργεί καρκινογενέσεις.
Σαφώς αναφερόμενος σε αυτή δεν έχω μόνο κατά νου τις απαραίτητες φορές ακτινολογικές διαγνωστικές εξετάσεις. ( Ακτινογραφίες, Αξονικές κτλ )
Έχω όλες εκείνες τις σύγχρονες, που αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας.
Από την ομιλία μας για πολλές ώρες στο κινητό χωρίς την απαιτούμενη συσκευή ακρόασης και ομιλίας ( Hands Free ) την πολύωρη χρήση του PC και τις συσκευές ελέγχου σε πολυκαταστήματα, αεροδρόμια, μέχρι και την παρατεταμένη έκθεση μας χωρίς προστασία στην ηλιακή ακτινοβολία.
Όπλα μας ?
Συχνή αποτοξίνωση με φυσικούς τρόπους όπως για παράδειγμα την φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών και αποχή από τέτοιες δραστηριότητες κατά το δυνατών.



Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα:
Η πολυφαρμακία με τα χημικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα δεν είχε μόνο ως κακή συνέπεια την δημιουργία άλλων ασθενειών και τον εθισμό.
Είχε και την καρκινογένεση.
Μια κοινότυπη ουσία που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρων για αναλγητικό ή ηρεμιστικό, αποδεδειγμένα συνέβαλε στην δημιουργία καρκινικών όγκων.
Δεν είναι η μόνη σίγουρα, αλλά και τι να το κάνουμε αν καταργήθηκε σήμερα στην Αμερική ή στην Αγγλία, ενώ κυκλοφορεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μέχρι νεοτέρας. ( Εξαντλήσεως των αποθεμάτων )
Για μια ακόμα φορά θα επαναλάβω.
Μπορεί να μοιάζουμε όλοι οι άνθρωποι, μα δεν είμαστε ίδιοι.
Μπορεί η ασθένεια μας, ακόμα και ο κοινός πονοκέφαλος, να έχει το ίδιο όνομα, αλλά δεν είναι ίδιας αιτιολογίας.
Αρμόδιος να το κρίνει είναι μόνο ο γιατρός και ο υπεύθυνος, υπεύθυνος, υπεύθυνος επαναλαμβάνω, φαρμακοποιός.
Τα όπλα μας ?
Εναρμονισμός με την φύση από την μια, αλλά και από την άλλη ο οικογενειακός μας γιατρός και φαρμακοποιός, που έχουν το ιστορικό μας κατά νου και την κλινική μας εικόνα.


Δομικά υλικά:
Δεν είναι λίγα τα υλικά που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα ευρέως που έχουν κατηγορηθεί για καρκινογενέσεις.
Τόσο τα χρώματα βαφής προγενέστερης γενιάς, ( Πλαστικά, βερνίκια, λαδομπογιές ) όσο και κάποια παλαιότερα αλλά και σύγχρονα υλικά διακόσμησης και δόμησης, ( παράγωγα P.V.C παράγωγα αμιάντου ) γενικότερα έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας.
Τα όπλα μας ?
Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ECO υλικών ( Οικολογικών ) και ασφαλώς πολλά αναγνωρισμένα βότανα και συμπληρώματα διατροφής καρκινοπροστασίας όπως για παράδειγμα το Colostrum max 29%, ( Πρωτόγαλα ) το σκόρδο, η πικραλίδα, το ρόδι κ.α. πέρα αυτών με την αμιγώς αντικαρκινική δράση όπως η Graviola, Ghaga κ.α.


Πυρηνικά εργοστάσια, όπλα τοξικά απόβλητα:
Χωρίς σχόλια τα πυρηνικά αποδεδειγμένα ευθύνονται για καρκινογένεση.
Τόσο για την προσβολή εργαζομένων στα εργοστάσια αυτών όσο και αυτών που έχουν υποστεί την δράση τους με όπλα ή ατυχήματα.
Σε ότι αφορά τα χημικά απόβλητα πραγματικά δεν έχω λόγια να σας πω. Υπάρχει τέτοια σκοτεινή μυστικότητα που κάνεις μας δεν ξέρει την τύχη τους.
Εδώ θα ήταν ειρωνεία να αναφερθώ στα όπλα μας, μιας και μοιάζουμε αδύναμη όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους υπαρκτούς κινδύνους.


Συμπερασματικά:
Πηγές καρκινογένεσης υπάρχουν πολλές στην διαβίωση μας και αυτό δικαιολογεί την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.
Ατυχώς δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε από την μια, ευτυχώς από την άλλη, η αρωγή της φύσης για την άμυνα ενάντια στον καρκίνο, αλλά και την καταπολέμηση του παραμένει ως σταθερή αξία στο πλευρό μας.
Πραγματικά υπάρχουν φυσικά οι φυσικές λύσεις και το οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και τους αγαπημένους οικείους μας να τις ξέρουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 
Καρκινογόνα. Βόμβες μεγατόνων στο καθημερινό μας τραπέζι.  &  Καρκίνος. Μήπως μα κτυπά την πόρτα ?  &  Καρκίνος, θεραπεία με ενίσχυση του ανοσιακού συστήματος.  &  Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και διατροφή  &  Graviola. Όνομα άμεσα συνδεδεμένο με τον αγώνα κατά του καρκίνου  &  Κληρονομικότητα στον καρκίνο & την γυναίκα  &  Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !  &  Ganoderma lucidum. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙΙ  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Όταν Έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους,  &  Πρωτόγαλα. Η απογείωση σώματος και οργανισμού ?  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα