Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια ημέρα προφυλακτικού.

 

Η 13η Φεβρουαρίου παγκοσμίως έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα διάδοσης για την χρήση προφυλακτικού.
Δικαίως από την μια, μιας και η χρήση του προφυλακτικού πέρα της προστασίας που παρέχει για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, έχει αποδεδειχθεί ότι παρέχει ένα σεβαστό μεγάλο ποσοστό μετάδοσης πολλών σεξουαλικός μεταδιδόμενων νοσημάτων με κυριότερο το HIV.


Είναι σημαντικό ότι παρόλη την αύξηση χρήσης του προφυλακτικού, μόνο τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες έχουν περιορίσει σημαντικά, ενώ τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα κύρια στον δυτικό κόσμο παρουσιάζουν μια έξαρση χρόνο με τον χρόνο.
Το φαινόμενο αυτό ασφαλώς έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα όπου τα μέχρι σήμερα στοιχεία το αποδίδουν σε δυο βασικούς παράγοντες.
Στην λανθασμένη χρήση του αφενός και αφετέρου στην αδυναμία του προφυλακτικού να καλύψει με ασφάλεια σοβαρά αφροδίσια νοσήματα όπως είναι η Σύφιλη, ο Έρπις των γεννητικών οργάνων και η Χλαμύδα.
Λάθος λοιπόν θεωρείται η χρήση του μόνο κατά την στιγμή της κορύφωσης μιας ερωτικής πράξης, λάθος η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, αλλά λάθος και η χρήση ελαιοδιαλυτών λιπαντικών που καταστρέφουν την αντοχή τους.
Από την άλλη είναι μεγάλο λάθος η  εντύπωση που υπάρχει ότι το προφυλακτικό μπορεί να μας προστατεύει από νοσήματα των βλεννογόνων, του ιδρώτα ή του σάλιου.

Ενημερωθείτε λοιπών και προστατεύετε εαυτούς μα και αλλήλους 365 ημέρες τον χρόνο.


Διαβάστε ακόμα: 
Παρέχουν τα προφυλακτικά ασφάλεια ?  &  Σύφιλη. Η επιστροφή του τρόμου.  &  Συμπτώματα των Σεξουαλικός Μεταδιδομένων Νοσημάτων.  &  Έρπης στα γεννητικά όργανα:  &  Τα μάτια δείχνουν αν έχετε διαβήτη, καρκίνο ή AIDS  &  Αφροδίσια νοσήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα