Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Οι πολυδύναμες φυσικές φόρμουλες θα μας δώσουν λύσεις ? Τι αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Σίγουρα γενικότερα τα συμπληρώματα διατροφής ήρθαν και κάλυψαν ένα τεράστιο κενό των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε θρεπτικές ουσίες,
που δημιούργησε ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φυτικών τροφίμων, αλλά ακόμα και ο τρόπος πάχυνσης μονάδων παραγωγής κρέατος.  

 Ποιες όμως είναι αυτές οι ανάγκες ?

Που αρχίζει η υπερβολή, μα και που η άτοπη φλυαρία που μοναδικό σκοπό έχει το κέρδος ?

Αυτό είναι το θέμα μας σήμερα μιας και μοιάζουν μόδα οι φυσικές φόρμουλες χωρίς την απαιτούμενη αιτιολογία και πρωτίστως κλινική απόδειξη.
Από την άλλη, πρώτος εγώ δεν είναι λίγες οι φορές που αναφέρω συνδυαστικές αγωγές με φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής.
Αυτό ασφαλώς δεν γίνεται τυχαία, απλά μελετώ την επιμέρους ανάγκες του ατόμου, θέτοντας μια μοναδική συνισταμένη που δεν είναι άλλη από την συντομότερη και ασφαλέστερη τελική ίαση.



Εν αρχή οι ανάγκες:
Οι ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικές ουσίες του σύγχρονου ανθρώπου δημιουργούνται από τρις ουσιαστικούς παράγοντες.


Από τον τρόπο διαβίωσης και διατροφής.
Η καθιστική ζωή, η έλλειψη καθημερινής άσκησης, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και ο τρόπος διατροφής μόνο με επεξεργασμένα τρόφιμα που συνήθως έχει η ομάδα αυτή, βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει αίσθημα κόπωσης, διαταραχές του ύπνου, με τελική κατάληξη τον πρόωρο γηρασμό.
Αναλογιστείτε και μόνοι σας πόσες ανάγκες έχει ένας τέτοιος οργανισμός από φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής.  
  • Η αποτοξίνωση σαφώς είναι επιβεβλημένη.
  • Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού επίσης.
  • Η βεβαρημένη λειτουργία του καρδιαγγειακού το ίδιο.
  • Τέλος η έλλειψη βιταμινών δεδομένη.
Άρα η μόνη λύση που θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία προς τον γηρασμό της ομάδας αυτής είναι η έγκαιρη λήψη αρχικά συμπληρωμάτων διατροφής και στην συνέχεια η επιμέρους λήψη φυσικών ιαμάτων. 
 
 
Από την ποιότητα διατροφής.
Ακόμα και σε ένα υποθετικό δεδομένο, δηλαδή έστω ότι κάνουμε μια προσεγμένη ζωή με σταθερό πρόγραμμα, μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση, εδώ θα τεθεί εύλογα το ερώτημα, πόσο σίγουροι είμαστε αν από την διατροφή μας και μόνο λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που απαιτεί ο οργανισμός μας ?
Πόσο σίγουροι είμαστε ότι προστατευόμαστε από τις τοξίνες όχι μόνο της διατροφής, αλλά και εκείνες της ατμόσφαιρας ?
Συνεπώς μια καθολική φυσική βραχυχρόνια αποτοξίνωση 1 με 2 φορές τον χρόνο είναι απαραίτητη.
Μια ενίσχυση σώματος και οργανισμού με φυσικές βιταμίνες κατά καιρούς απαραίτητη.
Ακόμα και αν παραστεί κάποιες φορές η ανάγκη για ειδικευμένα φυσικά ιάματα.
Άρα και σε αυτή την περίπτωση τα φυσικά συμπληρώματα και ιάματα έχουν θέση. 
 
Τέλος από ασθένειες.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ασθένειες χρόνιες και μη έχουν πολλά πρόσωπα και μας προσβάλουν με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους.
Η αντιμετώπιση τους συνήθως γίνεται με τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που ναι μεν έχουν δώσει σαφέστατα λύσεις, αλλά πολλά εξ αυτών λειτουργούν στο σύμπτωμα και όχι στην ρίζα του αίτιου αφενός και αφετέρου βρίθουν αλυσιδωτών παρενεργειών. 
Σε αυτή την περίπτωση σαφώς υπάρχουν φυσικά ιάματα που με κλινικές αποδείξεις κτυπούν την ρίζα του κακού χωρίς παρενέργειες, αλλά πρωτίστως με τα φυσικά συμπληρώματα και ιάματα από πόσες ασθένειες θα μας είχαν προστατεύσει προληπτικά ?
Συνεπώς και σε αυτή την κατηγορία η φύση λογικά έπαιζε, παίζει και θα εξακολουθήσει να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου, άρα είναι χρήσιμη η ύπαρξη τους. 
 
Εδώ αναγκαστικά θα σας κάνω μια υπενθύμιση. 
Όλα τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα έχουν βασιστεί σε μόρια των φυσικών ιαμάτων, ακόμα και στις χημικές βιταμίνες. 
 
 
Η Αλήθεια και οι υπερβολές:
Μέχρι εδώ διαπιστώσαμε πως καλώς υπάρχουν τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής και τα φυσικά ιάματα.
Από την άλλη όπως προανέφερα ο συνδυασμός φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής και ιαμάτων είναι αυτός που μας φέρνει αμεσότερα και ασφαλέστερα το αποτέλεσμα.
Ποιος όμως είναι αυτός που θα καθορίσει επιστημονικά τον σχηματισμό ενός συνδυασμού φυσικών ιαμάτων ή συμπληρωμάτων ?
Ασφαλώς μόνο οι ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι και χημικοί και ΟΧΙ το τμήμα marketing της όποιας illustration εταιρίας.
Ο λόγος είναι πραγματικά υπαρκτός.  
Αυτό το λέω γιατί τώρα τελευταία υπάρχει μια τάση να εμφανίζουν διάφορες φόρμουλες και μάλιστα σε πολυτελής συσκευασίας, που όταν αναλύεις τις δραστικές τους ουσίες, ή δεν έχουν σχέση με αυτό που υπόσχονται έστω και δια της πλαγίας, ή είναι παράφορα υπερβολικές.
Για παράδειγμα θα αναφέρω μια φόρμουλα που έπεσαι στην αντίληψη μου για ένα ανδρικό πρόβλημα που ενώ αναφέρει συνδυασμό από 20 φυσικά ιάματα εντούτοις έχει μόνο 13 χωρίς κανένα εξ αυτών να έχει κλινικές αποδείξεις για το προβλήτα που υποτίθεται πως λύνει.
Κοντολογίς οι διάφορες φόρμουλες που ναι μεν είναι χρήσιμες, θα πρέπει να έχουν μια λογικοί στην αρωγή τους για την υγεία.
Για παράδειγμα θα φέρω μια φόρμουλα 9 ιαμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής που προέκυψε μετά από πολυετή μελέτη στο πανεπιστήμιο των Αθηνών, για τόνωση σώματος και οργανισμού με παράλληλη βοήθεια στην επιβεβλημένη αποβολή των τοξινών.  
Προσέξτε σχολαστικά πως έγινε η επιλογή σε αμινοξέα, βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία & αντιοξειδωτικά συστατικά όλα φυσικής βιολογικής προέλευσης και σε δυνάμεις που θα καλύψουν ακριβώς τις ανάγκες σας χωρίς ίχνος υπερβολής ή φλύαρης ανούσιας υποβολής.


Pine Bark ( Πυκνογενολη ): 
Βασικό φυσικό εκχύλισμα της φόρμουλας αυτής είναι η πυκνογενόλη που προέρχεται από το φλοιό πεύκου και θα καθαρίσει εν πρώτης τους αυλούς όλων των αρτηριών και των αγγείων από αθηρωματική πλάκα και θρόμβους.
Αυτό το επιτυγχάνει μιας και περιέχει ισχυρές ουσίες της κατηγορίας των βιοφλαβονοειδών και τις προανθοκυανιδίνες οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και εξουδετερώνουν συγχρόνως τις ελεύθερες ρίζες.
Με ανοικτή την δίοδο για καλή κυκλοφορία στο αίμα για την αιμάτωση όλων των κυττάρων το Pine Bark τονίζω ότι έχει 50 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε και 20 φορές από την βιταμίνη C.
Συνεπώς έχουμε και καλή αποτοξίνωση.
Στο σύνολο του ο μηχανισμός αυτός βέβαιο είναι ότι θα μειώσει τις φλεγμονές, θα ενισχύσει την λειτουργία των αγγείων και θα ανασταλεί η δράση των ενζύμων που προκαλούν τον πόνο.
Κλείνοντας θα θυμίσω πως η πυκνογενόλη, Pine Bark, βάση κλινικών αποδείξεων προσφέρει ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ήπια αντι-υπερτασική δράση, καθώς και αντικαρκινική, καταπολεμά ριζικά την φλεβική ανεπάρκεια,
την χοληστερίνη, την αθηρωμάτωση, την πρόληψη των ευρυαγγείων, ενισχύει το κολλαγόνο, προστατεύει από τις συνέπειες του διαβήτη, των αλλεργιών και του άσθματος.

Grape seed extract OPC:
Με ανοικτή την δίοδο μεταφοράς θρεπτικών και ιαματικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα από το Pine Bark, ( Πυκνογενόλη ) το δεύτερο συστατικό που επέλεξε να συμπεριλάβει στην φόρμουλα του το πανεπιστήμιο είναι τα Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, ( Βιταμίνη της νιότης και της ανάπλασης ) φλαβονοειδή, φαινολικές προκυανιδίνες, πολυφαινόλες ρεσβερατρόλη κ.α.
Παράλληλα τα εκχυλίσματα των σπόρων ( Κουκουτσιών ) του σταφυλιού μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, καταπολεμούν τις φλεγμονές και την υπεροξείδωση των λιπιδίων και τέλος βελτιώνουν την ροη του αίματος.

Acerola: 
Η άλλη ονομασία της βιταμίνης C.
Σε μια φόρμουλα τόνωσης υγείας, ευεξίας και ομορφιάς δεν θα μπορούσε να έλειπε σε υψηλή πυκνότητα η βιταμίνης C.
Έτσι το πανεπιστήμιο των Αθηνών ως πηγή της βιταμίνης C επέλεξε την Ατσερόλα που είναι 100 φορές πλουσιότερη από το πορτοκαλί.
Θα θυμίσω πως η βιταμίνη C έκτος από την μέγιστη συμβολή της στην καθολική αποτοξίνωση όλων των κυττάρων, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην αφομοίωση πολλών απαραίτητων ουσιών για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ιπποφαές: 
Πηγή σωστής διατροφής το Ιπποφαές, περιέχει πάνω από 190 πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό ενάντια στον γηρασμό και την καταπολέμηση της κόπωσης.
Παράλληλα συμβάλει δυναμικά στην αποβολή τοξινών από το σώμα, την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και τέλος στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

Ginseng (Panax): 
Το γνωστό από την αρχαιότητα φυτό της ζωής δεν θα μπορούσε να λείπει από μια φόρμουλα τόνωσης του πανεπιστημίου των Αθηνων.
Το Ginseng Panax διεγείρει τις σωματικές και πνευματικές λειτουργίες χωρίς κινδύνους αποβάλλοντας το στρες και την κόπωση άμεσα αυξάνοντας τις αντοχές.
Παράλληλα θα θυμίσω πως το Ginseng Panax μεταφέροντας οξυγόνο δια μεσοί της καλής κυκλοφορίας του αίματος που εξασφαλίζει το Pine Bark διατηρεί την νεανικότητα σημαντικά.


Ρόδι: 
Πηγή νεότητας απέδειξαν πρόσφατες έρευνες αποτελούν τα συστατικά του Ροδιού.
Ο συνδυασμός όλων των αντιοξειδωτικών συστατικών στον χυμό ροδιού, και ιδιαίτερα ανθοκυανινών, τανινών και πολυφαινολών, έχει αποδεδειχθεί πως προστατεύουν από την δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ’ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τονίζω πως το Ρόδι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή ο χυμός πορτοκαλιού.

Σπιρουλίνα: 
Την κάλυψη σε Πρωτεΐνη (50-70%), Βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6), Ιχνοστοιχεία και μέταλλα, Βιταμίνη Β12, Σίδηρο, Βιταμίνη Ε, Βήτα Καροτίνη, Αντιοξειδωτικά, Λιπαρά οξέα και Χλωροφύλλη το πανεπιστήμιο των Αθηνών την επέτυχε με την Σπιρουλίνα.

Noni: 
Σε ένα φρούτο της Πολυνησίας με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που περιέχει πλήθος σε Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία, Ενζυμα το πανεπιστήμιο εμπιστεύτηκε την επιπρόσθετη τόνωση γενικότερα του οργανισμού, την καταπολέμηση των φλεγμονών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Γαϊδουράγκαθο: 
Τέλος δε θα ήταν δυνατόν να αφήσει το πανεπιστήμιο ακάλυπτη την προστασία του ήπατος και έτσι συμπεριέλαβε ισορροπημένα το γαϊδουράγκαθο.


Συμπερασματικά:
Εύκολα γίνεται κατανοητό από όλους μας, πως η ύπαρξη τόσο των φυσικών ιαμάτων, όσο και των συμπληρωμάτων διατροφής στην σύγχρονη διαβίωση είναι επιβεβλημένη.
Επίσης εύκολα ο καθένας μπορεί να κατανοήσει την σπουδαιότητα των μελετημένων ισορροπημένων φυσικών συνδυασμών πολλών ουσιών, όχι μόνο από την πρακτική τους πλευρά, αλλά από την ουσιαστική τους και μόνο.
Τι επέτυχε το πανεπιστήμιο των Αθηνών με την προαναφερόμενη φόρμουλα ?
Απλά με 1 βιολογικής προέλευσης κάψουλα να μας καλύψει σε αποτοξίνωση, σε τόνωση, σε ενέργεια και προ πάντων διατήρηση της νεανικότητας μας, όμως χωρίς φλύαρες υποβολές και κινδύνους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:  Βιταμίνη - Βιταμίνες.  &  Θρεπτικές ουσίες.  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Βιταμίνη Ε της νιότης και της ομορφιάς.  &  Βιταμίνη C της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  & 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα