Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Δίαιτες πρόχειρες και χωρίς γαλακτομικά. Πόσο θα κινδυνέψει η οστική πυκνότητα ?

 
Πολλές φορές έχω αναφερθεί σε πρόχειρες συμβουλές που διαβάζουμε στο διαδίκτυο για δίαιτες απώλειας περιττών κιλών, ή ακόμα όπως υπόσχονται και καλής υγείας.
Άλλες τόσες σας έχω αναφέρει αφενός πως ο οργανισμός του ανθρώπου για να λειτουργεί σωστά απαιτεί να λαμβάνει όλες τις θρεπτικές ουσίες δια μέσου της καθημερινής μας τροφής, αλλά και αφετέρου πόσο επικίνδυνο και ανώφελο είναι να προτιμούμε τα επεξεργασμένα προϊόντα διαίτης.

Τέλος δεν είναι λίγες οι φορές ( Υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα μου ) που συνομιλητές μου ακλουθώντας κάποια δίαιτα ( Διαιτολόγου ) έκοψαν τα γαλακτοκομικά παντελώς και σιτίζονται μόνο με λαχανικά και επεξεργασμένες τροφές κρέατος χαμηλών λιπαρών.
Βρετανοί ειδικοί επιστήμονες για μια ακόμα φορά μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με τις ανεύθυνες τέτοιου τύπου δίαιτες και μάλιστα όταν γίνονται σε ηλικία κάτω των τριάντα.

Οι δίαιτες που αποκλείουν τα
γαλακτοκομικά προϊόντα απειλούν την οστική υγεία των νέων.
Σε κλινική έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Εταιρεία Οστεοπόρωσης της Βρετανίας βρέθηκε ότι ένας στους πέντε νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών κόβει ή περιορίζει δραστικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή του για να μην παχύνει.
Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες
ασβεστίου και βιταμίνης D που χρειάζονται για την σωστή ανάπτυξη των οστών πράγμα που θα απαιτηθεί αργότερα στη ζωή.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ενήλικες, οι 239 εκ των οποίων είχαν ηλικία 18 μέχρι 25 ετών και οι 339 είχαν ηλικία 25 μέχρι 35 ετών.
Το 70% των νέων ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών δήλωσαν ότι κάνουν ή είχαν κάνει πρόσφατα δίαιτα.
Το 20% των νέων ηλικίας 18 μέχρι 25 ετών είπαν ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων αδυνατίσματος της επιλογής τους έκοψαν ή στην καλύτερη περίπτωση μείωσαν σημαντικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( Τυρί, γάλα, γιαούρτι), ακολουθώντας σε πολλές περιπτώσεις δίαιτες της μόδας ή τις συμβουλές από bloggers ή vloggers στο Ίντερνετ.
Οι δίαιτες αυτές αποδειχτήκαν ότι είναι συχνά επιζήμιες και επικίνδυνες, καθώς προτείνουν στερητικά προγράμματα διατροφής.

« Η διατροφή κατά τις πρώτες δεκαετίες της ζωής θέτει τα θεμέλια της μελλοντικής υγείας »
Δήλωσε η δρ Σούζαν Λάναμ-Νιου, καθηγήτρια και επικεφαλής του Τμήματος Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϋ.
« Όταν ένας άνθρωπος φτάσει στα 30 του είναι αργά για να αντιστρέψει τη ζημιά που έχει κάνει η κακή διατροφή και οι θρεπτικές ανεπάρκειες, και η ευκαιρία να αποκτήσει δυνατά οστά έχει πλέον χαθεί »
Η
οστική μάζα
αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 24 ετών και είναι άκρως απαραίτητο να καταναλώνουν παιδιά, έφηβοι και νέοι κάθε μέρα επαρκείς ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων και τροφές που είναι καλές πηγές ασβεστίου και βιταμίνης D, όπως τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, ορισμένα ψάρια ( Σαρδέλες με το κόκαλο για ασβέστιο, σολομός για βιταμίνη D κτλ ) μπρόκολο κ.α.

Συμπερασματικά:
Απευθυνόμενος κύρια στις νεαρές και νέους αναγνώστες μου και επειδή μπαίνετε σε περίοδο δίαιτας προκειμένου να προετοιμάσετε την εμφάνιση σας στις παραλίες προς θεού.
Είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο η διατροφή σας να συμπεριλαμβάνει τα πάντα σε μικρότερες σταδιακά ποσότητες, από το να αποκλείσετε τα γαλακτοκομικά από αυτή. 
Αυξήστε τους ρυθμούς της άσκησης και ταυτιστείτε με τα A.F.A. την φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών που συμπεριλαμβάνει Spirulina, Ιπποφαές, και Ginseng, το Ganoderma Lucidum κ.α. που έχουν αποδείξει ότι αφενός θα στηρίξουν τον οργανισμό σας στην περίοδο της δίαιτας ( Δεν θα του λείψει καμία θρεπτική ουσία ) και αφετέρου έχουν και λιποδιαλυτές ιδιότητες χωρίς ίχνος παρενεργειών.
Επιπρόσθετα σε περιόδους συστηματικής μακράς δίαιτας το βιολογικό πρωτόγαλα max 29% και το ανοσοποιητικό σύστημα θα διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο και την οστεοπενία, οστεοπόρωση θα αποτρέψει δυναμικά. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 
Δίαιτα: Δεν θέλει μόνο κόπο,  &  Ήρθαν τα πάνω κάτω για τις δίαιτες αδυνατίσματος στην Βρετανία.  &  Σύνδρομο αποτυχημένης δίαιτας;  &  Δίαιτα & διαιτολόγος: Συμβουλές για πλούσιες τοξίνες με αποτέλεσμα μηδέν.  &  Οι βασικοί κανόνες για κάθε δίαιτα ! 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα