Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ανοσοποιητικό ή ανοσιακό σύστημα. Πάντα στο maximum με απλούς φυσικούς τρόπους.

Αντικειμενικά αν εμπεδώσετε την αναγκαιότητα διατήρησης του ανοσοποιητικού σας συστήματος
σε υψηλό επίπεδο, δεν θα σας μοιάζει με δύσκολο σήμερα να το καταφέρετε αυτό.
Οι λόγοι είναι αφενός ότι ξέρουμε τι το καταστρέφει και τι απαιτείται τόσο για την ενίσχυση όσο
και την διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο
και αφετέρου ότι η μητέρα φύση αρωγός σταθερής αξίας μας δείχνει τον δρόμο και συνάμα μας δίνει απλόχερα τα όπλα της.


Σε όλους εμάς, λειτουργώντας πραγματικά δημοκρατικά, μας αφήνει το δικαίωμα της επιλογής.
Με λόγια απλά ας δούμε σήμερα μερικούς απλούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας.

Σωστή διατροφή:
Εσφαλμένα υπάρχει η εντύπωση πως τα χαμηλά λιπαρά που προσφέρουν τα light επεξεργασμένα τρόφιμα μας προστατεύουν την υγεία και πρωτίστως το ανοσοποιητικό.


Μέγα λάθος και μάλιστα στα όρια του εγκληματικού.  

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ανάγκη να λαμβάνει όλες τις ουσίες που προέρχονται από τις φυσικές τροφές.
Τραφείτε όπως οι Έλληνες παροτρύνουν ξένοι επιστήμονες του ομοεθνείς τους και εμείς ως Έλληνες κάνουμε πως δεν το γνωρίζουμε.
Η παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα πέρα τις μεγάλης ποικιλίας που διαθέτει είναι η μόνη στον κόσμο που παρουσιάζει μια αρμονία στην λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών.
Είναι η μόνη που έχει σε πρώτη θέση το ελαιόλαδο και εναλλακτικά τα ζωικά βούτυρα, δεν αναφέρεται πουθενά σε επεξεργασμένες πρώτες ύλες και τέλος συμπεριλαμβάνει τα πάντα σε μια θαυμαστή αρμονία προς όφελος του οργανισμού.
Τέλος η πραγματική Ελληνική κουζίνα είναι η μόνη στον κόσμο που διατηρεί σε ημερήσια αναλογία διατροφής τον κανόνα της καλής υγείας που είναι 50% σε λαχανικά και φρούτα πάντα της εποχής, 25% πρωτεΐνη και 25% υδατάνθρακες.
Ανατρέξτε όλοι στο διατροφικό μενού της γιαγιάς, ακολουθείστε το και σίγουρα θα έχετε κάνει ένα μεγάλο άλμα ενίσχυσης και διατήρησης του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Αποφύγετε τις ανούσιες τροφές:
Ακόμα και ως σνακ αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γρήγορα γεύματα, τα συσκευασμένα γλυκίσματα και τα συσκευασμένα αναψυκτικά, τους χυμούς κτλ.
Όχι μόνο δεν μας προσφέρουν τίποτα, αλλά γεμίζουν και το σώμα μας τοξίνες που είναι η νούμερο ένα εχθροί του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 



Επωφεληθείτε από τις αντιοξειδωτικές τροφές:
Επειδή οι τοξίνες παραμονεύουν παντού κύρια των ανθρώπων που ζουν σε μεγαλουπόλεις, βάλτε στην καθημερινότητα σας για τα καλά φρούτα και λαχανικά, πάντα στην εποχή τους και πολύ καλά πλυμένα.
Φτιάξτε μια καθημερινή ποικιλία στα χρώματα που έχουν όπως είναι πορτοκάλια, φράουλες, χόρτα, καρότα, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, βερίκοκα, κεράσια, μπρόκολα, κουνουπίδια, αγκινάρες κτλ.
Όσο και ευρείας παραγωγής και αν είναι με σωστό πλύσιμο επαναλαμβάνω θα μας προσφέρουν μια καλή δόση αποτοξίνωσης σίγουρα.

Γνωρίστε τα βότανα:
Με μια σοβαρή επιλογή βοτάνων που θα προκύψει από την γνώση και την εξατομικευμένη συνισταμένη δοσολογία από τους ειδικούς σίγουρα θα σας προσφέρει μια γενικότερη βελτίωση και διατήρηση της υγείας.
Πέρα της προτίμησης που θα πρέπει να αποκτήσετε στα παραδοσιακά αφεψήματα αποτοξίνωσης και τόνωσης όπως είναι το τσάι του βουνού, το δίκταμο, το φλαμούρι, το φασκόμηλο κτλ, υπάρχουν και τα ειδικευμένα ιάματα, βότανα που στηρίζουν την ανοσολογία δυναμικά.
Έτσι λοιπόν πέρα από το σκόρδο, το γαϊδουράγκαθο, ή και την αγκινάρα ως συμπληρώματα που μπορεί κάποιος να λαμβάνει αρκεί να είναι άριστης ποιότητας, υπάρχει, το Ganoderma Lucidum, η πυκνογενόλη, το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, το Cordyceps, το Gingko Biloba, το τζινσένγκ, η Μάκα, τα A.F.A. που σε μελετημένους συνδυασμούς και τονίζω πάντα εξειδικευμένους από τις γνώσεις των ειδικών πραγματικά απογειώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα στα ύψη.

Γνωρίστε τις φυσικές βιταμίνες:
Στις μέρες μας υπάρχει η τεχνογνωσία της παραγωγής φυσικών και μόνο βιταμινών από την παραγωγή ως και την συσκευασία που λογικά μας αποτρέπει από κάθε παρενέργεια χημικού ιδιοσκευάσματος.
Μάλιστα εδώ θα θυμίσω και την φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών που αποτελείται από 9 επιλεγμένα διαφορετικά φυσικά προϊόντα όπου καλύπτουν επακριβώς τις ανάγκες του οργανισμού, χωρίς τον κίνδυνο της δυσάρεστης υπερβιταμίνωσης.
Βέβαια εδώ θα πρέπει να σας τονίσω πως οι βιταμίνες δεν είναι καραμέλες και πιθανές υπερβολές φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.
Καθημερινή άσκηση:
Όσο και να σας φαίνεται παράδοξο η καθημερινή άσκηση έστω και αυτή του βαδίσματος βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Απλοϊκά η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια την πρόσληψη στο απαραίτητο οξυγόνο για την σωστή ανάπλαση όλων των κυττάρων.
Πέρα αυτού, επιδρά και αγχολυτικά που όπως θα δούμε στην συνέχεια το στρες μειώνει το ανοσοποιητικό.

Μετριάστε το αλκοόλ:
Μοιάζει με μόδα εδώ και τουλάχιστον δυο δεκαετίες στις καθημερινές μας συνήθειες να υπάρχει και το αλκοόλ.
Όσοι λοιπών έχουν τέτοιου είδους συνήθειες, του κάθε βράδυ αν δεν πιουν τα ποτηράκια τους δεν πάνε για ύπνο, πως η καθημερινή μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό κάθετα.
Περιορίστε την κατανάλωση του σε Κυριακές και εορτές και σίγουρα δεν θα χάσετε.
Είναι πολύ διαφορετικό να πίνουμε ένα ποτηράκι λευκό ή κόκκινο Ελληνικό κρασί με το μεσημεριανό μας γεύμα, από το να πίνουμε καθημερινά Ούζο, Τσίπουρο, κτλ σε σημείο έστω και ελαφριάς μέθης.

Κόψτε το κάπνισμα τώρα:
Το έχω ξανά πει, αλλά και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω.
Έχω ψάξει σε όλου του κόσμου την βιβλιογραφία για να βρω έστω και ένα όφελος από το κάπνισμα και ειλικρινά δεν βρήκα.
Πέρα όλων των άλλων παρενεργειών που έχει το τσιγάρο, ( Πνευμονοπάθειες, Καρκίνο, Καρδιοπάθειες κτλ ) εξασθενεί και το ανοσοποιητικό σύστημα σημαντικά.

Συχνό SEX:
Κλινικά έχει αποδειχτεί ότι το SEX δεν μας προσφέρει μόνο ενστικτώδη ευχαρίστηση μερικών λεπτών.
Έρευνες συνδέουν το τακτικό SEX με την καλή υγεία και κατά συνέπια ισχυροποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μάλιστα μια σχετική που αναφερόταν σε ηλικιωμένα άτομα απέδειξε ότι αυτοί που είχαν συχνές σεξουαλικές επαφές υπερτερούσαν σε υγεία, ευεξία και ομορφιά κατά κράτος ένατη αυτών που είχαν αποσυρθεί παντελώς ή είχαν αφύσικες αραιές επαφές.  

Συχνό πλύσιμο των χεριών:
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους προστασίας του ανοσοποιητικού συστήματος είναι και η συχνή πλύση των χεριών μας.
Ο λόγος απλός.
Τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με κάθε λογίς παθογόνα βακτήρια, μικρόβια και μύκητες, μα και συνάμα και με το στόμα μας που αποτελεί την μεγαλύτερη είσοδο τους στον οργανισμό μας.
Χρησιμοποιήστε συχνά σαπούνι και άφθονο νερό για να είστε σίγουροι πως δεν θα διαταράξετε το ανοσοποιητικέ σας σύστημα.

Προσοχή στις συναναστροφές σας:
Επιπόλαιες γνωριμίες της μιας νύκτας κύρια συνήθεια των νέων ανθρώπων εγκυμονεί λοιμώξεις.
Οι λοιμώξεις στην συνέχεια θα αποτίσουν για την θεραπεία τους απλές ή ειδικευμένες αντιβιώσεις και κατά συνέπεια καταστροφή, κατάρρευση του ανοσοποιητικού.
Ας είμαστε προσεκτικοί στα πάντα, από την χρήση κοινού ποτηριού ή μπουκαλιού μέχρι και την πιθανή συνεύρεση.

Αποφυγή αυθαίρετης λήψης φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων:
Δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο ανταλλαγής συνταγών ή και επιπόλαιας πρότασης ενός φαρμάκου που μας έκανε καλό.
Θα σας θυμίσω ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και εκείνα που αφενός καταστρέφουν άμεσα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και αφετέρου αυτά που αλληλεπιδρούν με κάποια άλλα που ταυτόχρονα λαμβάνει.
Ένας είναι ο αρμόδιος που θα το καθορίσει αυτό.
Ο οικογενειακός σας γιατρός.

 
Μέχρι εδώ αναφέρθηκα σε εκείνους τους απλούς, πρακτικούς, εύκολους τρόπους στήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Υπάρχουν όμως ακόμα μερικοί που άπτονται και στον ψυχολογικό τομέα του καθενός και εντούτοις αποτελούν κύριους για τον σκοπό αυτό.


Μειώστε το στρες:
Αν και η εποχή μας το δημιουργεί από μόνη της, γεγονός είναι ένα.
Το μόνιμο στρες αποτελεί ένα από τα βασικά αίτια κλονισμού της υγείας και κατά συνέπεια πτώσης του ανοσοποιητικού.
Άλλωστε υπάρχουν εξειδικευμένες έρευνες που αναφέρουν άμεσα το μόνιμο στρες ως βασική αιτία αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού.
Χαλαρώστε λοιπών μιας του ενός κακού μύρια έπονται.
Ασκηθείτε όπως προανέφερα, μιλήστε, γελάστε, διασκεδάστε στα πλαίσια της συνετούς κλίμακας ασφαλώς και δεν θα το μετανιώσετε.

Αποκτήστε ένα κατοικίδιο:
Είναι γεγονός πως η φροντίδα και παρέα ενός σκύλου βελτιώνει και διατηρεί την υγεία μας θεαματικά.

Άλλωστε όλοι θα έχετε υπ όψιν σας ότι η μέθοδος με τα οικόσιτα ζωάκια ως θεραπεία ακόμα και σοβαρών ψυχικών παθήσεων είναι καθιερωμένη σε Αμερική και Αγγλία.
Δημοσιευμένες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια κύρια ο σκύλος βοηθούν από τον έλεγχο της υπέρτασης, ρύθμισης το σακχάρου και της χοληστερίνης, μέχρι και την καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Όμως εδώ προσωπικά θα σταθώ και μάλιστα ως άτομο που μεγάλωσα αλλά μεγαλώνω και τα παιδιά με σκύλο, απαιτείται συνειδητοποιημένη απόφαση και των ευθυνών μας πριν την απόκτηση κάθε κατοικίδιου.
Είναι και αυτά ψυχούλες που ναι μεν φορές μπορεί να είναι σκανδαλιάρικα, αλλά θέλουν τόσο πολύ την αγάπη μας όσο και την φροντίδα.
Σωστή συνειδητή επιλογή θα έλεγα είναι το παν.
Με πιάνει θλίψη προσωπικά κάθε παραμονή Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινών διακοπών το φαινόμενο της αύξησης των αδέσποτων στον προβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, ή στην θέα γενικότερα κάθε κακοποίησης τους.

Αναπτύξτε τον κοινωνικό σας περίγυρο:
Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως άτομα με ένα εύρος κοινωνικών συναναστροφών είχαν καλύτερη υγεία έναντι αυτών που στην απομόνωση ενός κομπιούτερ ή της τηλεόρασης έψαχναν την λύση.
Γίνετε εθελοντής, ασχοληθείτε με τα κοινά, δραστηριοποιηθείτε σε ομαδικά αθλήματα είτε σαν αθλητής, είτε σαν παράγοντας.
Το σίγουρο είναι ότι η υγεία σας θα επωφεληθεί.

Να σκέπτεστε πάντα θετικά:
Άτομα με θετική σκέψη άργησαν να μεγαλώσουν με την καλή έννοια και να γεράσουν αποδεδειγμένα.
Το φαινόμενο της νέας πενηντάρας και της γριάς πενηντάρας αποκλείεται να μην το έχετε δει έστω και μια φορά στην ζωή σας.
Ένα γερασμένο πρόωρα άτομο στην όψη, βέβαιο είναι ότι θα είναι γερασμένο και στον οργανισμό του απλά.
Η Θετική σκέψη σαφέστατα θα υποβοηθήσει και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Το χιούμορ είναι υγεία:
Είναι γνωστό πως το χιούμορ εξάγει γέλιο και οι έρευνες έδειξαν ότι άνθρωποι με πληθωρικό χιούμορ είχαν καλύτερη υγεία από τους επονομαζόμενους μονόχνοτους και σοβαρούς.

Ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε καλά:
Μέσα στις εικοσιτέσσερις ώρες της ημέρας ο οργανισμός μας θέλει τόσο την ξεκούραση του όσο και τον ύπνο του.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ καλό φίλο που σφύζει από υγεία, αν και οικονομικό στέλεχος της χώρας μας που ναι μεν οι ανάγκες της εργασίας του έσπαζαν κάθε ρεκόρ χρόνου, ( Εργαζόταν κοντά στις 15 με 17 ώρες καθημερινά ) αλλά είχε σαν συνήθεια να ξεκουράζεται έστω και 30 λεπτά στο γραφείο του κάθε μεσημέρι.
Γιώργο μου έλεγε καλή του ώρα σήμερα στην Σουηδία και στο αντίστοιχο υπουργείο οικονομικών.
Κλειδώνω το γραφείο, βγάζω την γραβάτα και τα παπούτσια μου και ξαπλώνω στον καναπέ κλίνοντας τα μάτια μου και αδειάζω το μυαλό.
Αυτό με κάνει και αντέχω τόσες ώρες.
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που ξεκουράζονται επαρκώς και απολαμβάνουν τον ύπνο τους το βράδυ είχαν καλύτερη υγεία από εκείνα που πλημύριζαν από στρες και ας εργαζόντουσαν πολύ λιγότερες ώρες.


Συμπερασματικά:
Όσο απόλυτα είναι συνυφασμένο το υψηλό ανοσοποιητικό με την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά, τόσο εύκολα κατά την δική μου εκτίμηση είναι και η ενίσχυση του με απλούς, φυσικούς καθημερινούς τρόπους αρκεί να το πιστέψουμε.
Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή ή φύση με την Πυκνογενόλη, το Ganoderma Lucidum, το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, το Gingko Biloba, το σκόρδο και το γαϊδουράγκαθο.
Σε μια γενικότητα απλά, για πανίσχυρο ανοσοποιητικό, ακλουθούμε κατά γράμμα την φύση μας και ας ζούμε σε σύγχρονες μεγαλουπόλεις.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:
Ανοσοποιητικό σύστημα. Επιβεβλημένη η διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο ?  &  Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Bio Energy. Ακόμα και το καλοκαίρι χωρίς πρόβλημα.  &  τοξικές ουσίες που απειλούν την υγεία μας  &  Αίτια που προκαλούν ανοσοκαταστολή και φυσική αντιμετώπιση.  &  Βιταμίνες ως συμπλήρωμα. Τι θα πρέπει να προσέξουμε ?  &  Βιταμίνη - Βιταμίνες.  &  Οι βιταμίνες δεν είναι καραμέλες !  &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του.  &   Garlic το θαυματουργό, ή αλλιώς σκόρδο το φλογοβόλο από αρχαιοτάτους χρόνους.  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα