Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ελαιόλαδο. Αναμφίβολα το χρυσάφι της υγείας, αλλά και κλειδί για την καταπολέμηση του καρκίνου.

 
Δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο ελαιόλαδο με κολακευτικά λόγια.
Προσωπικά το θεωρώ δώρο της φύσης για την υγεία μας και ειδικότερα για εμάς τους Έλληνες που το συμπεριλαμβάνουμε στην διατροφή μας από την αρχαιότητα.
  

Όμως η διερεύνηση του από τους σύγχρονους επιστήμονες δεν σταματά μόνο στην επιβεβαίωση των γνωστών του ευεργετημάτων.
Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τον τίτλο σπουδαίας έρευνας – μελέτης που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό τύπο.
 
Το ελαιόλαδο «ξεκλειδώνει» τα μυστικά του καρκίνου στον εγκέφαλο.
Πέρα από την ήδη γνωστή προληπτική του δράση απέναντι στην
καρδιοπάθεια, ο «υγρός χρυσός» φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του καρκίνου στον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, το ελαϊκό οξύ, το βασικό συστατικό του ελαιόλαδου, δρα προληπτικά ενάντια στον καρκίνο του εγκεφάλου.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση
Journal of Molecular Biology, υποδεικνύει ότι το ελαϊκό οξύ αποτρέπει την πρωτεΐνη MSI2 των κυττάρων να μπλοκάρει την παραγωγή του miR-7 (microRNA-7), ενός μορίου που βρίσκεται στον εγκεφαλικό ιστό και εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινογόνων πρωτεϊνών. 
Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, το miR-7 μπορεί να εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη του πιο γρήγορα εξελισσόμενου και πιο θανατηφόρου καρκίνου του εγκεφάλου, που ονομάζεται γλοιοβλάστωμα.
Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι το ελαϊκό οξύ προωθεί την παραγωγή του miR-7, οδηγώντας έναν υπάρχοντα καρκινικό όγκο σε συρρίκνωση.
Παράλληλα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ελευρωπαΐνη, μια φαινολική ένωση του ελαιόλαδου, αποτρέπει τα καρκινικά κύτταρα να αποσπαστούν από το γλοιοβλάστωμα, εμποδίζοντας έτσι τις μεταστάσεις.
«Αν και ακόμη δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι το ελαιόλαδο στη διατροφή μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο στον εγκέφαλο, τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι το ελαϊκό οξύ υποστηρίζει την παραγωγή μορίων που καταστέλλουν τον καρκίνο, όπως έδειξαν δοκιμές σε κύτταρα στο εργαστήριο»
αναφέρει ο βασικός συντάκτης της μελέτης, Δρ Gracjan Michlewski.
Τα πολλά υποσχόμενα ευρήματα των ερευνητών έρχονται να συμπληρώσουν τα ήδη υπάρχοντα για τα οφέλη του ελαιόλαδου στην εγκεφαλική λειτουργία. Μελέτη του 2015 στην επιθεώρηση
JAMA Internal Medicine έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο βοηθά να διατηρηθεί η νοητική οξύτητα και η μνήμη
ακόμη και μετά την ηλικία των 70 ετών.



Διαβάστε ακόμα: 
Η ισορροπημένη διατροφή και τα οφέλη της.  &  Χριστόφορος Λογοθέτης. Δεν υπάρχει ένα φάρμακο για όλους τους καρκίνους,
  &   Graviola. Όνομα άμεσα συνδεδεμένο με τον αγώνα κατά του καρκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα