Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αντηλιακά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

 
Σε μια χώρα με τις περισσότερες ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνειας ναι μεν μου μοιάζει περίεργο
να αναφέρομαι στα αντηλιακά παραμονές διακοπών, αλλά πώς να το κάνουμε αυτή την εποχή έχουν
την τιμητική τους.
Το θέμα της επιλογής του αντηλιακού πραγματικά είναι μείζονος σημασίας,
όχι μόνο ως προς την προστασία που θα μας παρέχει από τις βλαβερές ακτίνες του Ήλιου,
αλλά και ως προς την σύνθεση τους που φορές μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνη
για την υγεία μας. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ιδιότητα που έχει το δέρμα μας να απορροφά ουσίες και μάλιστα να τις μεταφέρει δια μέσου των τριχοειδών αγγείων στην κυκλοφορία του αίματος με τελική κατάληξη ασφαλώς το φιλτράρισμα τους από το συκώτι και τους νεφρούς.
Κοντολογίς, δεν είναι τόσο αθώες γενικά οι κρέμες ή τα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούμε είτε ως καλλυντικά αντιγήρανσης, είτε ακόμα θεραπευτικά ως αναλγητικά ή υποκατάστατα αγγειοδιαστολής ( Νιτρώδη ) η ακόμα και υποκατάστατα νικοτίνης.

Απλοϊκά, γιατί υπάρχουν αυτοκόλλητα που κολλούν στο στήθος τους καρδιοπαθείς ?
Γιατί υπάρχουν αυτοκόλλητα νικοτίνης, αναλγητικά ακόμα και θερμαντικά υπερθεμάτισης ? 
Η ύπαρξη όλων αυτών είναι η ατράνταχτη απόδειξη του μηχανισμού απορρόφησης του δέρματος.
Το δέρμα και απορροφά ουσίες που έρχονται σε επαφή με αυτό, και αναπνέει και ενυδατώνει η αφυδατώνει το σώμα μας.
Αυτό συμβαίνει από την μικρή περιοχή γύρο από τα μάτια των ειδικών καλλυντικών περιποίησης, μέχρι και την αντηλιακή προστασία που θα καλύψουμε πάνω από το 70 με 80% του σώματος μας.
Αναλογιστείτε λοιπών και μόνοι σας.
Μάθαμε να αποφεύγουμε για παράδειγμα τα καρκινογόνα Paraben’s από τις κρέμες ματιών, ή των χειλιών, αλλά ακόμα δεν μας προβληματίζει αν αυτά υπάρχουν σε ένα αντηλιακό σώματος.
 
Επιλογή του αντηλιακού:
Κάνω σαφές πως κατανοώ εν μέρη ότι η οικονομική κρίση της πατρίδας μας φορές μας αναγκάζει να βλέπουμε πρώτα την τιμή και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Είναι έτσι όμως και κύρια όταν αναφερόμαστε στην υγεία ?
Ας τα πιάσουμε λοιπόν από την αρχή.
Όλα τα αντηλιακά περιέχουν φίλτρα τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μόρια τα οποία είτε απορροφούν είτε αντανακλούν ή διαχέουν την ηλιακή ακτινοβολία.
Το UVB ( Το υπεριώδες φως μακρού μήκους κύματος ) και το UVA ( Υπεριώδες φως βραχέος μήκους κύματος ) με σκοπό να προστατεύουν το δέρμα από άμεσες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως είναι το ηλιακό έγκαυμα, ή τις όψιμες συνέπειες, όπως είναι η φωτογήρανση, η φωτοκαρκινογένεση κλπ.
Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες όμως που πρέπει να έχει ένα αντηλιακό.
Θα πρέπει απλά να είναι σταθερό στο φως, ουδέτερο στο δέρμα, μη λιπαρό, μη ερεθιστικό, μη απολυπαντικό, μη ξηρό, κατά προτίμηση άοσμο, αποτελεσματικό, να κρατά τουλάχιστον 50% νερό, να μην αλληλεπιδρά με άλλα χημικά, να έχει μακρά διάρκεια δράσης και τέλος αόριστο χρόνο λήξης.
Βασικό ρόλο παίζει ασφαλώς και η σύνθεση του αντηλιακού.
Δηλαδή το φίλτρο που προσφέρει θα πρέπει να είναι φωτοσταθερό, να μην εκφυλίζεται στο φως, να μη φεύγει με τον ιδρώτα και με το θαλάσσιο νερό.
Όλα αυτά με αυστηρή προϋπόθεση να είναι φιλικά προς το δέρμα και τον οργανισμό. 
Μέχρι εδώ αναφέρομαι στο βασικό φίλτρο που περιλαμβάνεται σε ένα αντηλιακό.
Αυτό κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είναι φυσικό και όχι αντίγραφο της φύσης αφενός και αφετέρου προτιμώ να είναι και βιολογικό. 
Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι δεν υπάρχει αντηλιακό του ενός συστατικού και μόνο.
Πέρα των βασικών κύριων συστατικών ( Κατά προτίμηση φυσικών και βιολογικών ) το αντηλιακό περιλαμβάνει και τα έκδοχα που εδώ υπάρχει και ο μεγάλος κίνδυνος.

Έκδοχα είναι αυτά που ουσιαστικά ομογενοποιούν και συντηρούν όχι μόνο ένα αντηλιακό, αλλά κάθε μορφή κρέμας ή αλοιφής που χρησιμοποιούμε για επαλείψεις στο δέρμα.
Στα έκδοχα από την άλλη μεριά είναι το μεγάλο πρόβλημα των περισσοτέρων κοινών αντηλιακών μιας και στα ψηλά γράμματα αναφέρονται αυτά και φορές κωδικοποιημένα. ( Ε101 – Ε55 – Ε190 κτλ ) 
Χρησιμοποιούν κοντολογίς, μια φυσική ή αντιγραφή φυσικής βασικής πρώτης ύλης και στην συνέχεια για συντηρητικό Paraben, για αδιάβροχη χρίση Silicon, μόνο τεχνικά αρώματα και χρωστικές και τέλος για την απαιτούμενη λιπαρότητα mineral oil.  
Όλα αυτά τα παντελώς επιβαρυντικά για την υγεία μας σε ένα προϊόν που θα καλύψει όπως προανέφερα το 70 με 80% της επιφανείας του δέρματος μας.
Απλά σκεφτείτε μόνο την επιβάρυνση σε τοξικά του οργανισμού μας.

Υπάρχει λύση ?
Λαμβάνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι η αντηλιακή προστασία στην πατρίδα μας είναι επιβεβλημένη όχι μόνο το καλοκαίρι στην παραλία, αλλά ακόμα και το χειμώνα, ομάδα έγκριτων ερευνητών ( Κλινικών Φαρμακοποιών, Χημικών, Δερματολόγων κ.α. ) παρουσίασε σχετικά πρόσφατα μια ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακών προσαρμοσμένη από την μια στις ιδιαίτερες ανάγκες της χώρας μας, αλλά και από την άλλη βασισμένο μόνο σε φυσικές βιολογικές ουσίες.

Αρχικά και αυτό που μας ενδιαφέρει δεν περιέχουν paraben, ζωικά συστατικά, οινόπνευμα και χρωστικές.
Προσφέρεται σε δυο βαθμίδες προστασίας SPF 20 & 50 ξεχωρίζοντας πρόσωπο και σώμα.
Την σειρά ολοκληρώνει και το παιδικό SPF 50.
Με βάση το βιολογικό Argan Oil, το ελαιόλαδο, ή το Avocado oil, πλούσιες πηγές σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καροτενοείδη, Βιταμίνη Ε της νιότης, εμπλουτίζονται με βιολογικά εκχυλίσματα Αλόης και Spiroulinas, γνωστές πήγες ωφέλιμων συστατικών ανανέωσης και διατήρησης της ελαστικότητας του δέρματος και τέλος ακόμα και το άρωμα τους βασίζεται πάνω στην φαρμακευτική Μαστίχα Χίου. 
Κοντολογίς με την σειρά αυτή των αντηλιακών μόνο όφελος θα εξασφαλίσεις για τον οργανισμό σου και την διατήρηση της νεανικότητας στο δέρμα.

Συμπερασματικά:
Όσο απαραίτητη είναι η ηλιο-προστασία μας από την βλαβερή ακτινοβολία του Ήλιου, τόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί με επικίνδυνα αντηλιακά στην υγεία μας.
Γενικότερα πάντα θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το δέρμα απορροφά σαν σφουγγάρι κάθε ουσία που έρχεται σε επαφή με αυτό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 
Πως γερνά το δέρμα μας.  &  Δείτε τι παθαίνει το δέρμα μας το καλοκαίρι  &  Προστατευτείτε από τον ήλιο έξυπνα  &  Το δέρμα και οι υπεριώδεις ακτινοβολία.  &  Έλαιο ARGAN:  &  Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Tοξίνες.  &  Τι είναι τα parabens σε λοσιόν και σαμπουάν  




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα