Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ίσως αυτό δεν το γνωρίζετε για το SEX ?

Πέρα από κάθε ταμπού και διάφορες προκαταλήψεις ολοένα και έρχονται στο φως της επιστημονικής κοινότητας υγείας, μελέτες που αποδεικνύουν
ότι το SEX δεν είναι μόνο μια απλή υπόθεση ενστικτώδους ευχαρίστησης ή αναπαραγωγής.
Διεγείρει ένα μεγάλο σύνολο μηχανισμών
που επηρεάζουν θετικά την υγεία, την ευεξία ακόμα και την ομορφιά. 



Δεν λέω, κατά καιρούς διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα για την θετική πλευρά του SEX, χωρίς την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση αφενός και αφετέρου κάτω από πικάντικους τίτλους και πολλά επιδερμικά υπονοούμενα.
Σήμερα θα προσεγγίσουμε το θέμα καθαρά από την επιστημονική του σκοπιά και θα δώσουμε φυσικές λύσεις ακόμα και όταν κάτι πάει στραβά δημιουργώντας την αποχή μας από αυτό.

Εν’ αρχή τι ονομάζουμε στις μέρες μας SEX ?
Ένα ερωτικό παιχνίδι συνήθως δυο συντρόφων που με τις προκαταρτικές διαδικασίες ( Μηχανικές και εγκεφαλικές. ) οδηγεί στον ερεθισμό των σεξουαλικών οργάνων.
Ακολουθεί η στύση του ανδρικού πέους και η εισαγωγή του στον γυναικείο κόλπο ή και σε παραλαγες, προσφέροντας με παλινδρομικές κινήσεις ευχαρίστηση και στους δυο.
Έως εδώ γνωστά και κάθε περεταίρω αναφορά δεν είναι του σημερινού μας θέματος.

Ποιοι όμως είναι οι παράγοντες που μεσολαβούν στην δημιουργία της επιθυμίας για SEX ?
Αρχικά το ένστικτο, εν συνεχεία οι ψυχολογική ( Αποδοχή του ενός για τον άλλων ή και η φαντασία. ) και τέλος οι οργανικοί έως και την κορύφωση. ( Οργασμό )

Αναλυτικά:
Όταν το ενδοκρινολογικό μας σύστημα δουλεύει φυσιολογικά φέρνει στην επιφάνεια το ένστικτο της επιθυμίας για SEX από την ηλικία της εφηβείας έως και τα βαθιά μας γεράματα έστω με μικρότερη ένταση.

Εδώ είναι που την σκυτάλη αναλαμβάνει η ψυχολογία της αποδοχής, επιθυμίας για τον άλλο και η φαντασία της πράξης.
Όταν υπάρξουν αυτές οι δυο βασικές προϋποθέσεις την συνέχεια αναλαμβάνει η οργανική κατάσταση του καθενός προκειμένου να διαπραχτεί το έργο με τελική κατάληξη τον ποθητό οργασμό.
Η αλυσίδα όλων των προαναφερομένων δεν λέω μοιάζει απλοϊκή και εύκολα ο καθείς μπορεί να το αντιληφτεί.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάπου παρουσιάζει ρήγματα ?
Αυτόματα, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι παρουσιάζεται παθογένεια είτε ψυχολογική, είτε οργανική ή ακόμα και μεικτή.
Ενδοκρινολογικά σημάνει ότι οι ορμόνες μας εγκαταλείπουν άρα δεν προκύπτει το ένστικτο. ( Παντελής η έλλειψη επιθυμίας για SEX )
Ψυχολογικά, σημαίνει είτε προβλήματα προσωπικά, είτε προβλήματα αποδοχής των συντρόφων μας καθιστούν αδύνατη την συνεύρεση. ( Απομυθοποίηση του ενός για τον άλλο. )
Οργανικά σημαίνει ότι κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει που δεν επιτρέπει την υπάρξει προδιαγραφών για την συνεύρεση. ( Ξηρότητα του κόλπου, στυτική δυσλειτουργία κ.α. )
Από τα 3 αυτά προβλήματα, τα δυο έχουν όλες εκείνες τις αξιόπιστες κλινικά αποδεδειγμένες φυσικές λύσεις για να αντιμετωπιστούν ριζικά και θα το δούμε στην συνέχεια.
Το πρόβλημα της απομυθοποίησης ως ερωτικού παρτενέρ του ενός από τον άλλο άπτεται στην σφαίρα του υποκειμενικού και απαιτεί προσπάθεια και των δυο αν και εφόσον το επιθυμούν.
Γεγονός όμως παραμένει ένα.
Το SEX είτε άνδρας είσαι, είτε γυναίκα, όσο το εγκαταλείπεις, τόσο και άλλο τόσο σε εγκαταλείπει και αυτό με δυσάρεστες συνέπειας δυστυχώς για το σύνολο της υγείας της ευεξίας και τις ομορφιάς σου.
Αυτό το αναφέρω γιατί περνώντας στην απέναντι άχθη κλινικά έχει αποδεδειχθεί ότι το συχνό SEX κάνει καλό:

Στην καταπολέμηση του άγχους:
Άτομα που κάνουν SEX τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, αποκτούν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουν προβλήματα της καθημερινότητας με νηφαλιότητα, αισιοδοξία και χωρίς λανθασμένες εν θερμό αποφάσεις.
Χαμογελούν ευκολότερα, συγκεντρώνονται στις δραστηριότητες τους, δεν παρουσιάζουν νευρικότητα και βασικά οπτικά νικούν τον χρόνο.
Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια του σεξ το σώμα παράγει ντοπαμίνη, μια ουσία που καταπολεμά τις ορμόνες του στρες, ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες ευτυχίας και οξυτοκίνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται από την υπόφυση, και ενισχύει την επιθυμία για την επόμενη φορά.

Έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό:
Βοηθάει στην παραγωγή Ανοσοσφαιρίνης Α, που είναι ένα αντιγόνο που καταπολεμά τις κάθε μορφής εισβολής.
Λόγο της γρηγορότερης, ταχύτερης κυκλοφορίας του αίματος που προκαλείται από το SEX όλα τα κύτταρα του οργανισμού και του σώματος αναπλάθονται έγκαιρα.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σας σύστημα να παρουσιάζει ισχυρές αντιστάσεις σε εξωγενής παθογόνους παράγοντες. 

Διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα:
Το συχνό SEX δεν είναι τίποτε άλλο από μια συχνή άσκηση της ελαστικότητας αρτηριών και αγγείων.
Ελαστικότητα στα αγγεία απλά σημαίνει υγιές καρδιαγγειακό και νεανικότητα σύστημα στην συνολική δομή του σώματος και του οργανισμού.

Γυμνάζει τους μύες της πυέλου:
Σε κλινική μελέτη που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία και σε 4.000 γυναίκες από 50 έως 70 ετών με συχνή σεξουαλική επαφή και σαφώς μετά την κλιμακτήριο αποδείχτηκε ότι δεν παρουσίαζαν φαινόμενα ακράτειας ακόμα και σε έντονο βήχα ή ξεκαρδιστικά γέλια.

Κτίζει μονογαμικές σχέσεις εμπιστοσύνης:
Το συχνό SEX ( 1 με 2 φορές την εβδομάδα ) ακόμα και μετά 20 ετών συμβίωση, απέδειξε σε συντριπτικό ποσοστό που άγγιζε το 96% ότι δεν υπήρξε εξωσυζυγική σχέση αφενός μειώνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους κατά 98% ουρολοιμώξεων και άλλων σοβαρότερων νοσημάτων.

Βελτιώνει τον έμμηνο κύκλο και την περίοδο της εμμηνόπαυσης:
Το SEX όπως και να το κάνουμε είναι ρυθμιστής ορμονών πράγμα που σημαίνει ότι πέρα της ρύθμισης σταθερού κύκλου που εξασφαλίζει η τακτική σεξουαλική επαφή, ρυθμίζει και τις ορμόνες όλης της περιόδου, ακόμα και της κλιμακτήριου κάνοντας την ζωή σας πιο εύκολη.
Μάλιστα σε καταγραφή που έγινε 3.850 γυναικών στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, οι συχνές σεξουαλικές επαφές έως και εξαφάνισαν το αίσθημα εφιδρώσεων και νυκτερινών εξάψεων.

Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου:
Σε ζευγάρια που είχαν συχνές σεξουαλικές επαφές, ( Άνω της μιας φοράς την εβδομάδα ) ανεξαρτήτου ηλικίας καταγράφηκε άριστη ποιότητα έστω και ολιγόωρου ύπνου.
Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού και η παραγωγή προλακτίνης, οδηγεί σε αυξημένη μετά τη συνουσία χαλάρωση είναι γεγονός.

Προστατεύει τον προστάτη:
Η τακτική εκσπερμάτωση μετά από συνουσία, εκτονώνει το προστατικό υγρό που παράγεται στον προστατικό αδένα που αποτελεί το κύριο συστατικό του σπέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα φλεγμονών και συμφόρησης του αδένα.
Η διόγκωση του προστάτη επιταχύνεται ραγδαία σε άνδρες άνω των 55 ετών με αραιή η περιστασιακή συνουσία με τελική κατάληξη την υπερτροφία του. 

Προλαμβάνει την στυτική δυσλειτουργία:
Πενήντα τις εκατό των ανδρών ηλικίας άνω των 40 πάσχουν από κάποιας μορφής στυτικής δυσλειτουργίας και όλοι οι νέοι άνδρες φοβούνται τη στιγμή που δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τα καθήκοντα τους πια.
Το καλύτερο φάρμακο κατά της ανικανότητας κλινικά έχει αποδεδειχτεί πως είναι το συχνό SEX.
Η στύση διατηρεί τη ροή του αίματος στις αρτηρίες του πέους σας, έτσι ώστε ο ιστός να παραμένει υγιής.
Η στύση μπορεί να παρομοιαστεί με ένα αθλητικό αντανακλαστικό.
Όσο περισσότερο εκπαιδεύεται, προπονείται, τόσο πιο καλά διατηρείται ζωντανό και σφριγηλό.

Διατηρεί την ελαστικότητα και υγρασία του κόλπου:
Κάτι αντίστοιχο με το προηγούμενο ισχύει και με τον γυναικείο κόλπο.
Γυναίκες που είχαν συχνή σεξουαλική επαφή δεν χριστήκαν ποτέ την επιπρόσθετη λιπαντική ουσία ακόμα και μετά το 70ο έτος της ηλικίας τους προκειμένου να υπάρξει διείσδυση απολαυστική και ανώδυνη.

Διατηρεί το σωματικό βάρος σταθερό:
Το συχνό SEX έστω και 1 φορά την εβδομάδα
Αποτελεί εξαιρετική μορφή άσκησης.
Κατά τη διάρκεια της συνουσίας μπορείτε να κάψετε θερμίδες.
Αν κάνετε σεξ τρεις φορές την εβδομάδα για 15 λεπτά θα κάψετε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σε ένα χρόνο.
Αυτό είναι το ισοδύναμο με 180 χιλιόμετρα τζόκινγκ !
Επίσης αυξάνεται η ποσότητα του οξυγόνου στα κύτταρα σας, και η τεστοστερόνη μα και τα οιστρογόνα που παράγονται κατά τη διάρκεια του SEX κρατά τα κόκκαλα και τους μυς σας ισχυρά.

Αυξάνει το προσδόκιμο του χρόνου ζωής:
Μια υγιής καρδιά, δυνατότεροι μύες, αύξηση της κυκλοφορίας του οξυγόνου, μείωση του στρες και η ευτυχία είναι μερικοί από τους παράγοντες που προσθέτουν ζωή στα χρόνια και ως εκ τούτου – χρόνια στη ζωή σας

Υγιέστερο σπέρμα:
Μην σας κάνει εντύπωση που ο τάδε 80 ετών άφησε έγκυο την κατά σαράντα χρόνια μικρότερη γυναίκα του.
Αντικαθιστά τα παλιά σπερματοζωάρια από τους όρχεις, την επιδιδυμίδα και τις σπερματοδόχους κύστεις απλά, έναντι εκείνων που καρτούν το SEX ως ανάμνηση παλαιά.


Τέλος εντυπωσιακή είναι μια μελέτη Βρετανών που αναφέρουν ότι το τακτικό σεξ μετά την ηλικία των 50 βοηθά να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η δραστηριότητα του εγκεφάλου.
Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό στα Χρονικά Γεροντολογίας (Journals of Gerontology). Στη μελέτη συμμετείχαν 28 άνδρες και 45 γυναίκες, ηλικίας από 50 μέχρι 83 ετών, που ρωτήθηκαν για τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους ενώ στη συνέχεια μετρήθηκαν οι αντιληπτικές ικανότητές τους.
Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εκφράζονταν καλύτερα στον προφορικό λόγο και είχαν καλύτερη αίσθηση του χώρου και του περιβάλλοντός τους.
«Είναι πιθανόν η αύξηση της συχνότητας της σεξουαλικής δραστηριότητας να αντιστοιχεί σε βελτίωση της διανοητικής ικανότητας» υποστηρίζουν οι συγγραφείς της έρευνας που συντονίστηκε από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κόβεντρι.
«Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να σκέφτονται ότι οι ηλικιωμένοι έχουν σεξουαλικές επαφές. Αλλά θα πρέπει θα καταρρίψουμε αυτήν την εικόνα και να εξετάσουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε κοινωνικό επίπεδο η σεξουαλική δραστηριότητα των ανθρώπων άνω των 50 ετών», σχολίασε σε μια ανακοίνωσή της η Χέιλι Ράιτ του πανεπιστημίου του Κόβεντρι.
Οι επιστήμονες θέλουν να συνεχίσουν τη μελέτη τους για να βρουν μια βιολογική εξήγηση για τα συμπεράσματά τους. Θέλουν επίσης να αναλύσουν κατά πόσο ορισμένες χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη επηρεάζουν τη σεξουαλική δραστηριότητα και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Μέχρι εδώ με αποδείξεις αναφερθήκαμε στα ευεργετήματα του συχνού SEX σε γυναίκες και άνδρες.
Υπάρχει όμως και η αντίθετη προσέγγιση του θέματος για το ποσό κακό κάνει η έλλειψη του SEX με τις λίγο πολύ γνωστές δυσάρεστες γνωστές συνέπειες που φορές άθελα μας σχολιάζουμε.
Νευρικότητα, ξεσπάσματα φορές και στα όρια της υστερίας χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, κυκλοθυμία, εριστικότατα.



Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν φορές συμπεριφορά ατόμων με μοναχική ζωή επί μακρών ?
Η όποιας μορφής κατάθλιψη δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη από τους ειδικούς ιατρούς με την κακή σεξουαλική ζωή που βιώνουν ?
Επίσης οι διαταραχές του ύπνου, οι διάφορες εμμονές, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κακή κοινωνική ζωή δεν είναι στοιχειά που τις περισσότερες φορές προσδιορίζουν προβλήματα στην σεξουαλική ζωή.
Μα και αν ακόμα θα διερευνήσουμε και την παθογένεια του τόσο της γυναίκας, όσο και του άνδρα δεν θα συναντήσουμε δεκάδες προβλήματα που η ρίζα τους υπάρχει στην κακή σεξουαλική ζωή ?
Επώδυνη περίοδος κλιμακτηρίου, πρόωρη εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας, πρόωρη εμφάνιση υπερτροφίας του προστάτη, υπέρταση, χοληστερίνη, αναίτια αύξηση του σωματικού βάρους και τόσα άλλα.

Συμπερασματικά:
Πραγματικά όσο και να ψάξουμε δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στην παγκόσμια βιβλιογραφία κάποιο αρνητικό για την ύπαρξη του SEX στην ζωή μας ακόμα και μέχρι την τρίτη ηλικία.
Ίσως και γι’ αυτό η φύση έχει προβλέψει να μας προσφέρει απλόχερα θαυματουργά ακίνδυνα ιάματα που ριζικά στέκονται αρωγοί στην ζωη μας ακόμα και αν υπάρξουν οργανικές δυσλειτουργίες που μας δυσχεραίνουν το έργο αυτό.
Maca, Ganoderma Lucidum, Cordyceps, Picnogenol, Gingko Biloba, Ginseng, Giahip, A.F.A. και τόσα άλλα ειδικευμένα φυσικά ιάματα, μα σε εξατομικευμένες δασολογικές λήψεις παραμερίζουν κάθε οργανικό πρόβλημα αρκεί να υπάρξει η βούληση και αποδοχή από την πλευρά μας.
Το SEX στην ζωή μας δεν είναι τελικά μια ενστικτώδης πράξη αναπαραγωγής, επίδειξη δύναμης, ή μερικές στιγμές ευχαρίστησης μόνο.
Είναι συνώνυμο της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:
Άμα σταματήσουμε το σεξ ?  &  Τι μπορεί να σας συμβεί από την έλλειψη σεξ…  &  Η ισότητα …βλάπτει σοβαρά το σεξ  &  Το σεξ θεραπεύει 15 ασθένειες!  &  Προβλήματα στύσης & ο συνδυασμός Cordyceps & Ganoderma Lucidum.  &  Αφροδίσια νοσήματα.  &  Κατάθλιψη, σχέση και σεξουαλική Ζωή.  &  Η αλλαγή της στυτικής λειτουργίας μετά τα 50  &  Ginkgo Biloba. Το βότανο της νιότης.  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !   




Πηγές:
blog.nowdoctor.gr/25840-12-logoi-gia-na-kanete-sex-kathimerina/ SKAI.gr
wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα