Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Καρδιά. Θωρακίστε την καρδιά σας με φυσικούς τρόπους !

Ένας ανθεκτικός μυς του ανθρωπίνου σώματος ναι μεν αλλά που εργάζεται νυχθημερόν από τις ημέρες της εμβρυακής μας ύπαρξης μέχρι και τον θάνατο.
Σε όλο το διάστημα της ζωής μας θα υποστεί μεγάλες ταλαιπωρίες και αυτό είναι δεδομένο
όσο και αν δεν το καταλαβαίνουμε. 

Σε μεγάλες στενοχώριες, ή έντονες χαρές, σε πολύ ζέστη, ή δριμύ κρύο, σε έντονη σωματική κόπωση ή και μακροχρόνιες ασθένειες, σταθερά θα δίνει τον παλμό στην κυκλοφορία του αίματος σε όλο μας το σώμα αγόγγυστα.
Αυτό και από μόνο του μήπως θα έπρεπε να μας επαγρυπνήσει και να ασχοληθούμε με την φυσική του προστασία ?    
Πόσοι όμως γνωρίζουν ακριβώς τον ρόλο που παίζει και τι είναι αυτό που την αποσυντονίζει ?

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά και ας έχουμε πάντα κατά νου την προστασία της καρδιάς μας πάντα με φυσικούς τρόπους μας και έχουμε χιλιάδες κλινικές αποδείξεις ότι αποτελούν και την μοναδική λύση.

Καρδια:
Το κέντρο και η κινητήρια δύναμη της κυκλοφορίας του αίματος είναι η καρδιά.
Θεωρείται ο ποιο ισχυρός μυς του ανθρωπίνου σώματος ( Καρδιακός μυϊκός ιστός ) όπου εργάζεται παρασυμπαθητικά από την εμβρυακή μας ηλικία έως και τον θάνατο ασταμάτητα.
Ο μυϊκός ιστός αυτός ονομάζεται μυοκάρδιο.
Έχει σχήμα που θυμίζει σάκο στο μέγεθος γροθιάς, ( Όχι εκείνο της αγάπης ) και περιβάλλεται από μια εξίσου ισχυρή μεμβράνη, το περικάρδιο, ενώ εσωτερικά είναι υπενδεδυμένη με επιθηλιακά κύτταρα που ο ιστός που δημιουργούν ονομάζεται ενδοκάρδιο.
Εσωτερικά χωρίζεται σε δυο τμήματα, το αριστερό και το δεξιό όπου το κάθε ένα από αυτά οριζόντια χωρίζεται σε μια κοιλία και ένα κόλπο.
Η αριστερή με την δεξιά πλευρά της καρδιάς δεν επικοινωνούν μεταξύ τους όπως οι κοιλίες με τους κόλπους.
Οι κοιλίες δέχονται το αίμα και δια μέσου τεσσάρων ανεπίστροφων βαλβίδων το διοχετεύουν στους κόλπους με τον μηχανισμό τις διαστολής και συστολής.
Το συνολικό της βάρος της καρδιάς του ανθρώπου δεν ξεπερνά τα 350 γραμμάρια.

Σημαντικό:
Όλα τα προαναφερόμενα τμήματα της καρδιάς, αρματώνονται και τα κύτταρα τους που αναπλάθονται ( Όπως σε όλο το ανθρώπινο σώμα και όλα τα όργανα του ) με τα τριχοειδή αγγεία.
Τονίζω πάντα την σπουδαιότητα της διατηρήσεις των αγγείων σε καλή κατάσταση γιατί αυτά είναι που από την μια τροφοδοτούν τα κύτταρα με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και από την άλλη αποβάλουν, απομακρύνουν από αυτά τις τοξίνες και το διοξείδιο. ( Ελεύθερες ρίζες )
Με αυτόν τον απλοϊκό τρόπο επιτυγχάνεται η απαραίτητη ανάπλαση τους.


Ο καρδιακός κύκλος και η ροη του αίματος:
Η συνεχής ρυθμική διαστολή και συστολή της καρδίας καθορίζει την κυκλοφορία του αίματος.
Κατά την διαστολή το αίμα από τους κόλπους μετακινείται στην κοιλία.
Κατά την συστολή αρχίζει η σύσπαση της κοιλίας η οποία αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση.
Όταν η ενδοκοιλιακή πίεση αυξηθεί αρκετά ανοίγουν οι μηνοειδείς βαλβίδες και το αίμα εξωθείται προς τις αρτηρίες.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι βαλβίδες επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο προς μία κατεύθυνση.
Είναι ενδιαφέρον πως κάθε λεπτό η καρδιά αντλεί κατά μέσο όρο περίπου 5 λίτρα αίματος.
Ας αναφερθούμε τώρα στον κύκλο του αίματος στο σώμα με τη βοήθεια της καρδιάς.
Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο κύκλος ξεκινά με την είσοδο του αποξυγονωμένου αίματος από το σώμα στην καρδιά.
Το αίμα προσέρχεται στην καρδιά μέσω του φλεβικού συστήματος εισέρχεται στον δεξιό κόλπο ( Μία από τις τέσσερις κοιλότητες της καρδιάς ) και εν συνεχεία περνά στην δεξιά κοιλία μέσω μίας βαλβίδας που ανοιγοκλείνει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και ονομάζεται τριγλώχινα.
Όταν η δεξιά κοιλία γεμίσει με αίμα ανοίγει μία άλλη βαλβίδα που λέγεται πνευμονική και το αίμα ρέει μέσω του στελέχους της πνευμονικής αρτηρίας η οποία διαιρείται αμέσως στη δεξιά και αριστερή πνευμονική αρτηρία, οι οποίες διαιρούνται σε όλο και μικρότερες αρτηρίες σχηματίζοντας τα πνευμονικά αρτηριόλια και εν συνεχεία στα τριχοειδή ,τα οποία καλύπτουν τούς πνεύμονες.
 

Το αίμα που εισέρχεται στην δεξιά καρδιά ( Δεξιό κόλπο και δεξιά κοιλία ) κουβαλάει άχρηστα προϊόντα μεταβολισμού όπως το διοξείδιο του άνθρακα το οποίο όταν το αίμα φτάσει στα τριχοειδή κάνοντας όλο το παραπάνω ταξίδι το ανταλλάσσει με οξυγόνο κατά την διάρκεια της αναπνοής μέσω του μηχανισμού της διάχυσης στην κυψελιδοτριχοειδική μεμβράνη.
Το φρέσκο πλέον αίμα γεμάτο οξυγόνο εισέρχεται τώρα στα πνευμονικά φλεβιόλια και στη συνέχεια σε πιο μεγάλα αγγεία τις πνευμονικές φλέβες ( Δύο ανά πνεύμονα ) και εισέρχεται πάλι στην καρδιά αλλά αυτή την φορά στην αριστερό κόλπο και εν συνεχεία στην αριστερή κοιλία διαμέσου μίας άλλης βαλβίδας της μιτροειδούς .
Όταν γεμίσει η αριστερή κοιλία ανοίγει η τέταρτη βαλβίδα της καρδιάς η αορτική και διαμέσου αυτής περνά το αίμα στην μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος την αορτή και εν συνεχεία με διάφορες διακλαδώσεις της αορτής φτάνει και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του σώματος.
Στο σώμα γίνεται σταδιακά η αποβολή του οξυγόνου προς τα κύτταρα και η πρόσληψη του διοξειδίου του άνθρακα από αυτά.
Μέσω των τριχοειδών αγγείων το αίμα περνάει από τις αρτηρίες στις φλέβες για να κατευθυνθεί πάλι προς την καρδιά, να καθαριστεί και να εμπλουτίσει και πάλι κάθε κύτταρο με οξυγόνο.
Με αυτόν τον πολύ καλά οργανωμένο τρόπο επιτελείται η κυκλοφορία του αίματος και ο εμπλουτισμός των κυττάρων του σώματος με το απαραίτητο για την ζωή οξυγόνο.
Η κυκλοφορία του αίματος από την έξοδό του από την δεξιά κοιλία έως την επανείσοδο του στην καρδιά στον αριστερό κόλπο ονομάζεται πνευμονική ή μικρή κυκλοφορία.
Η συστηματική ή μεγάλη κυκλοφορία ξεκινά από την έξοδο του αίματος από την αριστερά κοιλία έως την επανείσοδο του στον δεξιό κόλπο.
Πως θα προστατεύουμε την καρδιά με φυσικούς τρόπους.
 

Καθημερινή άσκηση:
Η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η άστατη ζωή και η τέλος η κακή διατροφή συμβάλουν στην καταπόνηση της καρδιάς που αργά ή γρήγορα θα μας προειδοποιήσει για το πρόβλημα της εκτός και αν ανήκουμε σε εκείνη την ομάδα που δεν δίνει σημασία στην υγεία. Η καθημερινή άσκηση ανεξάρτητα από την εργασία που κάνουμε είναι ιδανικός σύμμαχος της καρδιάς.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ιδικοί μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο συνιστούν καθημερινό βάδισμα σε επίπεδο mars.
είναι λοιπόν να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας έστω βάδισμα εμείς, παρά κάποια στιγμή να μας το επιβάλει ο γιατρός.

Σταθερό πρόγραμμα διαβίωσης:
Συχνά αναφέρομαι στον προγραμματισμό της ημέρας και αυτό γιατί κακά τα ψέματα είναι ένας βασικός παράγοντας της καλής υγείας.
Αυτός είναι γεγονός ότι μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν είμαστε όμοια ρομπότ όλοι, απλά εννοούμε μια σταθερή διατήρηση κατά το δυνατόν στο ωράριο που εμείς μπορούμε να έχουμε στα κυρίως γεύματα, στην ώρα του ύπνου κτλ.

Διατροφή:
Έχω δηλώσει πολλές φορές τόσο προσωπικά, όσο και άτομα που με συμβουλεύονται ότι είμαι της αρχής ότι ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται με τα πάντα.
Μακριά λοιπών από υστερίες ναι μεν, αλλά όχι και στις υπερβολές ή τις μονοφαγίες.
Η διατροφή που παίζει ένα σημαντικό παράγοντα στην λειτουργία της καρδιάς πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα πάντα και σε ισορροπίες τέτοιες που η φύση μας έχει διδάξει.
Σαλάτες εποχής ως βάση στην καθημερινότητα μας, μαζί με κρέας, ψάρια, όσπρια και λαχανικά πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα της διατροφής εναλλάξ.
Το κλασικό ποια πολλά γεύματα και μικρά θεωρώ ότι είναι περιττό να το επαναλάβω.

Συχνή αποτοξίνωση:
Έχει αποδεδειχθεί ότι όσο και αν εμείς προσέχουμε να μένουμε μακριά από τις τοξίνες, αυτές αδιακρίτως μας επισκέπτονται όλους.
Από τις τροφές, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα.
Έστω και αποτοξίνωση τρις τέσσερις φορές τον χρόνο είναι απαραίτητη.
( Εδώ θα σας θυμίσω την ιδανική φόρμουλα του Πανεπιστημίου των Αθηνών )

Κακές συνήθεις:
Τέλος θα αναφερθώ στην μάστιγα της εποχής το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Χιλιάδες κλινικές αποδείξεις υπάρχουν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο όταν υπάρχει αυτό, αλλά επίσης και των περίεργων αλκοολούχων ποτών.
Ένα με δυο ποτηράκια κρασί, ή μια δυο μπίρες καλής ζύμωσης μια δυο φορές την εβδομάδα δεν είναι πρόβλημα.
Αντίθετα μάλιστα μπορεί να ευεργετούν την λειτουργία της καρδιάς.
Όμως η καθημερινή χρίση κύρια σκληρών ποτών και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες σίγουρα βλάπτουν σοβαρά όχι μόνο την καρδιά, αλλά όλο το καρδιαγγειακό.

Φυσικά ιάματα και συμπληρώματα προστασίας της καρδιάς:
Εδώ αρχικά θα πρέπει να κάνω ορισμένες διευκρινίσεις.
Δεν είναι λίγα τα ιάματα και τα συμπληρώματα διατροφής που ευεργετούν την καρδιά, όμως απαιτείτε γνώση στην επιλογή και βασικά μια συστηματική λήψη.
Πολλές φορές ακούω συνομιλητές να αναφέρονται σε μια περιστασιακή λήψη πότε του ενός και πότε του άλλου σκευάσματος χωρίς αυτό να αποτελεί και το κύριο μέλημα τους.
Αυτό σίγουρα δεν θα τους κάνει κακό, αλλά δεν θα αποδώσει και τα αναμενόμενα.
Το οποιοδήποτε φυσικό ίαμα ή συμπλήρωμα για να αποδώσει θέλει αφενός μια συστηματική καθημερινή λήψη έστω μηνών, αλλά και αφετέρου συνέπεια στο ωράριο που θα πραγματοποιείται η λήψη αυτή.
Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες πυκνότητες στο αίμα που θα δώσουν την μάχη τους με αξιώσεις.
Κοντολογίς, επιλέξτε σωστά, εμπιστευτείτε τους ειδικούς και με υπομονή, επιμονή και πίστη θα υπάρξει σίγουρα ΟΧΙ μόνο η παρακαταθήκη πρόβλεψης αλλά και η θεραπεία.
Ιάματα επιλογής άμεσης & έμμεσης προστασίας της καρδιάς.

Συνένζυμο Q10.
Το συνένζυμο που ναι μεν δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός μας, που όμως με την συμπλήρωση της τρίτης δεκαετίας της ζωής μας αρχίζουν οι εκπτώσεις της παραγωγής του.
Από την άλλη θα τονίσω πως το συνένζυμο Q10 είναι επιφορτισμένο με την διατήρηση της νεανικότητας μας.
Συνεπώς πέρα των άλλων ευεργετημάτων του θα φροντίσει να μην γεράσει η καρδιά και σε εσάς παραμένει μόνο η σωστή επιλογή του σκευάσματος. 



Cerlic Σκόρδο.
Οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί αν το γνωστό σε όλους μας σκόρδο είναι τελικά τροφή ή φάρμακο.
Κλινικά έχει αποδεδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στην προστασία και ρύθμιση των σφίξεων της καρδιάς από πολλούς παράγοντες. ( Θρόμβους, αθηρωματικής πλάκας, υπέρτασης κ.α. )
Προσωπικά πιστεύω πως άτομα άνω των 30, παχύσαρκα, καπνιστές που τους αρέσει και το ένα ποτηράκι παραπάνω έχουν βρει ένα πραγματικά σπουδαίο σύμμαχο προστασίας της καρδιάς τους.
Το Πρόβλημα εντός εισαγωγικών της οσμής και της καυστικής του γεύσης έχει βρει την λύση του σε μια κάψουλα και μάλιστα βιολογικής προέλευσης.

Fish oil Ω3.
Έχει αποδεδειχθεί κλινικά πλέον πως η διατροφή των δυτικών λαών που είναι πλούσια μόνο σε Ω6 λιπαρά ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες τους γενικότερα.
Συμβάλει δυναμικά στην διατήρηση νεανικότητας της καρδιάς αφού καταπολεμά την αθηρωμάτωση, την κακιά χοληστερόλη, τους θρόμβους και ενισχύει την ελαστικότητα του μυοκαρδίου.
Αυτά πέρα των υπολοίπων ευεργετημάτων της ομάδας Ω3 που πραγματικά δεν είναι λίγα.
Επίσης και εδώ σε εσάς απομένει μόνο η επιλογή σωστών πιστοποιημένων φυσικών σκευασμάτων.


Ganoderma Lucidum.
Το βαρύ πυροβολικό διατήρησης της νεανικότητας και της καρδιάς.
Ένα θαυματουργό ίαμα που ο Διοσκουρίδης χαρακτήρισε τυχερούς για την νεανικότητα που εξασφαλίζει σε όσους το εύρισκαν στην περιοχή τους.
Σήμερα υπάρχει για όλους και μάλιστα κάτω από αυστηρές πιστοποιήσεις παραγωγής και προσωπικά πιστεύω ότι ανήκει σε εκείνη την σφαίρα ιαμάτων που δεν βρίσκω έστω και έναν λόγο κανείς να μην το λαμβάνει συστηματικά και εν προκειμένου για την προστασία της καρδιάς.
Η αντιθρομβωτική του δράση, καθώς η αντιφλεγμονώδης, η αντιοξειδωτική, η εξισορροπητική της ρευστότητας του αίματος και ή ενισχυτική του ανοσοποιητικού μας συστήματος με οδήγησαν στο να το ονομάσω άξονα κάθε θεραπείας.

Cordyceps.
Από τις δεκάδες ευεργετικές δράσεις του Cordyceps σήμερα θα σταθώ μόνο στην μια.
Κλινικά έχει αποδείξει ότι ενισχύει φυσιολογικά και χωρίς ίχνος παρενεργειών την ενδυνάμωση όλων των γραμμικών και λείων μυών του ανθρωπίνου σώματος.
Θα θυμίσω πως η καρδιά είναι ένα μυς που παρασυμπαθητικά λειτουργεί ασταμάτητα.

Grepe seed extrct OPC.
Τα εκχυλίσματα από τα κουκούτσια του κόκκινου σταφυλιού κλινικά απέδειξαν πέραν των άλλων ότι μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Τα συναντάμε συνήθως σε συνδυασμούς με άλλες δραστικές ουσίες. 



Pine Bark. ( Piknogenol )
Η Πυκνογενολη μετα από πολύχρονες έρευνες εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις απόφραξης αρτηριών και τριχοειδών αγγείων και κατά συνέπεια χαρακτηρίστηκε ως ένα εκχύλισμα επιλογής σε περιπτώσεις στηθάγχης και γενικότερα στεφανιαίων νοσημάτων.
Όλα τα προαναφερόμενα θεωρούνται ιδανικά και επιλογής τόσο για την προστασία, όσο και σε περιπτώσεις για την θεραπεία καρδιακών παθήσεων πέρα της γενικότερης αρωγής που παρέχουν στην υγεία.
Ασφαλώς η επιλογή και η εξατομίκευση της δοσολογίας θα μπορούσε να προσδιοριστεί καταλληλότερα από τους ειδικούς που έχουν την δυνατότητα να συμψηφίσουν την γενική σας κλινική εικόνα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 
Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος.  &  Γανοθεραπεία και κυκλοφορικό σύστημα, ή καρδιαγγειακό.  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Η ισορροπημένη διατροφή και τα οφέλη της.




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα