Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Enokitake. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια VI

Στην ομάδα των φαρμακευτικών μανιταριών,
δεν υπάρχουν μόνο αυτά που κλινικά έχουν αποδείξει τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Υπάρχει και μια μικρότερη υποομάδα που κλινικά επίσης απέδειξε την ευεργετική προληπτική της δράση και μάλιστα ενάντια των καρκινικών κυττάρων
που αποτελούν μάστιγα των κατοίκων της δύσης.  

Ένα από αυτά είναι το Enokitake που παρουσιάζει σημαντική κλινική απόδειξη πρόληψης υγείας και ειδικά για στα πρωτόκολλα πρόληψης κατά του καρκίνου.

Σε μια μελέτη 174.505 κατοίκων της περιοχής Nagano της Ιαπωνίας συνέκρινε τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο στους αγρότες του F. velutipes με ποσοστά στον γενικό πληθυσμό για μια δεκαπενταετή περίοδο (1972-86) και διαπίστωσε ότι οι αγρότες του F. velutipes είχαν πολύ χαμηλότερο ποσοστό θανάτου.
Μόνο 97,1 άτομα ανά 100.000, έναντι 160,1 άτομα ανά 100.000 στο γενικό πληθυσμό, ήταν η επιβεβαιωμένη κατάληξη ότι αυτό οφείλεται στην αυξημένη κατανάλωση του Enokitake.
Μετά από την παραπάνω μελέτη διεξήχθη μελέτη περίπτωσης ελέγχου για τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ μείωσης του κινδύνου καρκίνου του στομάχου και πρόσληψης βρώσιμων μανιταριών στον ίδιο νομό από το 1998 έως το 2002.
Όμως εκτός από τα ανοσορρυθμιστικά πολυσακχαρίδια, είναι αξιοσημείωτη και η υψηλή περιεκτικότητά του Enokitake σε πρωτεΐνες (31,2%) καθώς και μεγάλος αριθμός πρωτεϊνικών συστατικών με ισχυρή ανοσορυθμιστική και αντικαρκινική δραστηριότητα.
Τα εκχυλίσματα Enokitake απέδειξαν επίσης και ισχυρή αναστολή τυροσινάσης.
 

Καρκίνος:
Τα εκχυλίσματα Enokitake παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλή αντικαρκινική δραστηριότητα in vitro.
Σε μια μελέτη των εκχυλισμάτων από 38 μανιτάρια που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Bastyr, το Enokitake είχε το υψηλότερο επίπεδο ανασταλτικής δράσης έναντι δύο εξαρτώμενων από οιστρογόνο και μιας ανεξάρτητης κυτταρικής σειράς καρκίνου του μαστού.

Σε μια άλλη ξεχωριστή μελέτη υδατικών εκχυλισμάτων από 20 μανιτάρια και 3 πολυσακχαρίτες μανιταριών, το υδατικό εκχύλισμα από το Enokitake velutipes, μαζί με το Pleurotus ostreatus, έδειξε το υψηλότερο επίπεδο κυτταροτοξικής δράσης έναντι ανδρογονο-ανεξαρτήτων καρκινικών κυττάρων του προστάτη.
In vivo, η ΕΑ6, ένας πολυσακχαρίτης δεσμευμένος με πρωτεΐνη που απομονώθηκε από το καρποφόρο σώμα του Enokitake αύξησε την χυμική ανοσία, την κυτταρική ανοσία και την παραγωγή IL-2 σε ποντίκια που έφεραν Meth-A ινοσάρκωμα στα 10mg / kg και η χορήγηση μετά από χειρουργική επέμβαση ανέστειλε αξιοσημείωτα την ανάπτυξη του Επανεμφανίστηκε συμπαγής όγκος Meth-A, ενώ η Proflammin (90% πρωτεΐνη, 10% πολυσακχαρίτης) που απομονώθηκε από το μυκήλιο του Enokitake κατάργησε την καταστολή της ανοσοκαταστολής μετά από κρυοχειρουργική σε 10mg / kg / ημέρα.
Μια άλλη πρωτεΐνη από τον Enokitake, Fve, προστατεύει ποντικούς έναντι καρκίνου του ήπατος μέσω ενεργοποίησης και των δύο έμφυτων και προσαρμοστικών ανοσολογικών αποκρίσεων όταν χορηγούνται από του στόματος σε δόση 10 mg / kg14.
Σε κλινικές μελέτες, ο EEM, ένας συνδυασμός εκχυλισμάτων από το Enokitake και το Hypsizygus marmoreus, αποκάλυψε ανώτερα αποτελέσματα στην MPA (μεθυλατοξυπρογεστρόνη) στην καχεξία των προχωρημένων καρκινοπαθών με καλύτερη κλινική ανταπόκριση, κατάσταση απόδοσης (PS) και ποιότητα ζωής (QOL) .
Η συμπλήρωση EEM σε συνδυασμό με αντικαρκινικά φάρμακα βελτίωσε το ποσοστό κλινικής ανταπόκρισης, PS και QOL προχωρημένων καρκινοπαθών σε σύγκριση με ασθενείς που έλαβαν μόνο αντικαρκινικά φάρμακα.
Η συμπλήρωση EEM μείωσε επίσης τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στον οισοφαγικό βλεννογόνο.
 

Αντι-μικροβιακή – αντι-υιική δράση:
Η συγχώρηση του Fve, μιας πρωτεΐνης από τους Enokitake, με ανοσοποίηση έναντι του HPV-16 οδήγησε στο 60% των ποντικών να παραμείνουν χωρίς όγκο 167 ημέρες μετά την πρόκληση με κύτταρα όγκου σε σύγκριση με το 20% αυτών που έλαβαν μόνο ανοσοποίηση.
Τα συν-ανοσοποιημένα ποντίκια έδειξαν αυξημένη παραγωγή εξειδικευμένων αντισωμάτων HPV-16 Ε7 ογκοπρωτεϊνών καθώς επίσης και επέκταση των κυττάρων Τ CD4 (+) και CD8 (+) ιντερφερόνης (ΙΡΝ) ειδικών για HPV-16 Ε7 σε σύγκριση με ποντίκια Ανοσοποιήθηκε με HPV-16 E7 μόνο.
Οι πρωτεΐνες από το Enokitake παρουσιάζουν επίσης άμεση αντι-ιική δραστικότητα, περιλαμβανομένης της δραστικότητας αδρανοποίησης ριβοσώματος και της αναστολής της αντίστροφης μεταγραφάσης του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας ( HIV-1 ), της β-γλυκοσιδάσης και της β-γλυκουρονιδάσης.


Αλλεργίες σε τρόφιμα:
Οι ποντικοί που έλαβαν από του στόματος πέντε ημερήσιες δόσεις 200 μg πρωτεΐνης από το Enokitake πριν και μετά από κάθε μία από δύο ενδοπεριτοναϊκές ενέσεις ωολευκωματίνης μείωσαν σημαντικά τα συμπτώματα αναφυλαξίας και επίπεδα ισταμίνης στο πλάσμα σε επακόλουθη από του στόματος πρόκληση με ωολευκωματίνη και κατέδειξαν διαταραχή IgE με ένα προφίλ κυτοκίνης κυρίαρχου Th1.
Άλλη έρευνα κατέδειξε την ικανότητα της πρωτεΐνης Fve του Enokitake να ενισχύσει την απόπτωση των ηωσινοφίλων, με θεραπευτικές επιπτώσεις για την αλλοδυσική φλεγμονή που σχετίζεται με ηωσινόφιλα και με εκχύλισμα αιθανόλης για την καταστολή της υπερευαισθησίας ανοσοαπόκρισης.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ:
Κύρια θεραπευτική εφαρμογή - Συμπλήρωμα διατροφής σε ασθενείς με κίνδυνο καρκίνου
Βασικό συστατικό - Πρωτεΐνες και πολυσακχαρίτες
Δόση - 3-5g αποξηραμένο καρποφόρο σώμα ισοδυναμεί με 30-50g φρέσκο ​​μανιτάρι και παρέχει οικονομικά αποδοτική μακροχρόνια συμπλήρωση.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού


Φαρμακοποιός 


Διαβάστε ακόμα:
Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια Ι  &  Προσαρμογόνα βότανα ?  &  Η "μαύρη λίστα" των καρκινογόνων τροφών που σίγουρα καταναλώνετε  &  Ποιες κακές συνήθειες ευθύνονται για τον καρκίνο




Βιβλιογραφία:
1. Ευεργετικές επιδράσεις των εδώδιμων και των φαρμακευτικών μανιταριών στην υγειονομική περίθαλψη. Ikekawa Τ - Int J Med Mushr. 2001, 3 (4): 8-12
2. Μείωση του Κινδύνου Καρκίνου από την Πρόσληψη Μανιταριών και Κλινικών Μελετών σε EEM. Ikekawa Τ. Int J Med Mush. 2005, 7 (3): 347
3. Ανασταλτική δραστικότητα εκχυλισμάτων πολυσακχαριτών από τρία είδη εδώδιμων μυκήτων στον πολλαπλασιασμό κυττάρου SMMC-7721 ανθρώπινου ηπατώματος και ποντικού εμφυτευμένου S180 όγκου. Jiang S. Μ., Xiao Z. Μ, Xu Z.H. World J Gastroenterol. 1999 5 (5): 404-407.
4. Διερεύνηση της ανοσοτροποποιητικής δράσης του φαρμακευτικού μανιταριού Flammulina velutipes (Curt .: Fr.) P. Karst. In vitro. Εισαγωγή κυτοκίνης με εκχύλισμα καρπού του Badalyan S, Hambardzumyan L.A. Int J Med Mush. 2001, 3 (2-3): 110-111
5. Επίδραση των πολυσακχαριτών Flammulina velutipes στην παραγωγή κυτοκινών από ανοσοκύτταρα ποντικού και επίπεδα κυτοκινών στον ορό σε ποντίκια που φέρουν όγκο. Chang H.L, Lei L.S, Yu C.L, Zhu Z.G, Chen Ν.Ν, Wu S.G. Zhong Yao Cai. 2009, 32 (4): 561-3.
6. Το FIP-fve διεγείρει την παραγωγή ιντερφερόνης-γάμμα μέσω διαμόρφωσης απελευθέρωσης ασβεστίου και ενεργοποίησης ΡΚΟ-άλφα. Ou C.C, Hsiao Υ.Μ, Wu W.J, Tasy G.J., Ko J.L, Lin M.Y. J Agric Food Chem. 2009, 57 (22): 11008-13.
7. Μυκητιασική ανοσορυθμιστική πρωτεΐνη από Flammulina velutipes επάγει παραγωγή ιντερφερόνης-γάμμα μέσω της οδού σηματοδότησης πρωτεϊνικής κινάσης ενεργοποιημένης από ρ38. Wang Ρ. Η, Hsu C.I, Tang S.C, Huang Y.L, Lin J.Y, Ko J.L.J Agric Food Chem. 2004, 52 (9): 2721-5.
8. Flammulin: μια νέα πρωτεΐνη που απενεργοποιεί τα ριβοσώματα από καρποφόρα σώματα του χειμωνιάτικου μανιταριού Flammulina velutipes. Wang ΗΧ, Ng T.B. Biochem Cell Biol. 2000, 78 (6): 699-702.
9. Υψηλές ανοχές επεξεργασίας των ανοσορυθμιστικών πρωτεϊνών στα μανιτάρια Enoki και Reishi. Tong Μ. Η, Chien Ρ. J., Chang Η. Η., Tsai Μ. J., Sheu F. J Agric Food Chem. 2008 · 56 (9): 3160-6.
10. Απομόνωση της 1 ', 3'-διλινολενοϋλ-2'-λινελαϋλογλυκερόλης με ανασταλτική δραστικότητα τυροσινάσης από Flammulina velutipes. Jang S.G, Jeon Κ.δ., Lee Ε.Η, Kong W.S, Cho J.Y. J Microbiol Biotechnol. 2009, 19 (7): 681-4.
11. Εργαστηριακές επιδράσεις στον πολλαπλασιασμό, την απόπτωση και την αναστολή των αποικιών σε Ε-εξαρτώμενα και ανεξάρτητα από ER κύτταρα ανθρώπινου καρκίνου του μαστού από επιλεγμένα είδη μανιταριών. Gu Υ.Η, Leonard J. Oncology Reports. 2006, 15: 417-423
12. Κυτταροτοξική επίδραση του Pleurotus ostreatus σε μανιτάρια στρειδιών σε ανθρώπινα PC-3 κύτταρα καρκίνου του προστάτη ανεξαρτήτως ανδρογόνου. Gu Y.H, Sivam G. J Med Food. 2006, 9 (2): 196-204
13. Ανοσοποιητική και αντινεοπλασματική δραστικότητα προϊόντος μανιταριού, Proflamin, απομονωμένη από Flammulina ββυίίίρβδ (W. Curt .: Fr.) Singer (Agaricomycetideae). Maruyama Η, Ikekawa Τ. Int J Med Mushr. 2007 · 9 (2): 20.
14. Η από του στόματος χορήγηση μίας πρωτεΐνης Envy του μανιταριού FVE ενεργοποιεί την έμφυτη και προσαρμοστική ανοσία και επάγει αντικαρκινική δράση κατά του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος ποντικού. Chang Η. Η., Hsieh Κ.Υ., Yeh C.H, Tu Y.P, Sheu F. Int Immunopharmacol. 2010 · 10 (2): 239-46.
15. Συγχορήγηση της μυκητιακής ανοσοτροποποιητικής πρωτεΐνης FIP-Fve και ενός όγκου που σχετίζεται με αντιγόνο ενισχυμένη αντινεοπλασματική ανοσία. Ding Υ, Seow S.V, Huang C.H, Liew L.M, Lim Y.C, Kuo I.C, Chua Κ.Υ. Ανοσολογία. 2009 · 128 (1Sup): 881-94.
16. Απομόνωση και χαρακτηρισμός της βαλουτίνης, μιας νέας χαμηλού μοριακού βάρους πρωτεΐνης απενεργοποίησης ριβοσωμάτων από καρποφόρα σώματα από μανιτάρια χειμώνα (Flammulina velutipes). Wang Η, Ng T.B. Life Sci. 2001, 68 (18): 2151-8.
17. Η από του στόματος χορήγηση μιας πρωτεΐνης που προέρχεται από βρώσιμα μανιτάρια αναστέλλει την ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων σε τρόφιμα σε ποντίκια. Hsieh Κ.Υ., Hsu C, Lin J.Y, Tsai C.C, Lin R.H. Clin Exp Allergy. 2003, 33 (11): 1595-602.
18. Η ρυθμιστική επίδραση της FIP-fve στην απόπτωση ηωσινοφίλων in vitro δείχνει ότι μπορεί να έχει κάποια θεραπευτική επίδραση στην αλλεργική φλεγμονή που σχετίζεται με ηωσινόφιλα ίη νίνο. J Formos Med Assoc. 2007 · 106 (1): 36-43.
19. Απόπτωση ηωσινοφίλου που επάγεται από μυκητιακό ανοσορυθμιστικό πεπτίδιο-fve μέσω αναγωγής υποδοχέα IL-5 άλφα. Hsieh C.W, Lan J.L, Meng Q, Cheng Υ. W, Huang ΗΜ, Tsai J.J. J Formos Med Assoc. 2007 · 106 (1): 36-43.
20. Ανασταλτικές επιδράσεις των βρώσιμων υψηλότερων εκχυλισμάτων μανιταριών Basidiomycetes σε αλλεργία τύπου IV ποντικού. Sano Μ, Yoshino Κ, Matsuzawa Τ, Ikekawa Τ. Int J Med Mushr. 2002 · 4 (1): 37-41


Πηγή: 
http://mycotherapyonline.com/carous/cordyceps/
Martin Powell)








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα