Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εγκεφαλικό επεισόδιο σε νέους.

Στις μέρες μας όποιος νομίζει πως το εγκεφαλικό επεισόδιο απειλεί μόνο τους μεσήλικες και υπερήλικες είναι γελασμένος.
Ο ηλικιακός πήχης πραγματικά κατέβηκε πολύ χαμηλά και μάλιστα υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά ακόμα και στην ηλικία των 18.

Δυστυχώς είναι μια ανησυχητική αύξηση των επεισοδίων στις νεαρές ηλικίες και μάλιστα κυρίως μεταξύ των ανδρών.


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Neurology, από το 1995 μέχρι σήμερα τα εγκεφαλικά επεισόδια σε άνδρες και γυναίκες 18 έως 44 ετών έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.
Πιο συγκεκριμένα, οι δείκτες νοσηλείας για οξύ
ισχαιμικό εγκεφαλικό αυξήθηκαν κατά σχεδόν 42% στους άνδρες 35-44 ετών και κατά 30% στις γυναίκες ίδιας ηλικίας.
Η μελέτη δείχνει ότι οι συνολικοί δείκτες θνησιμότητας λόγω εγκεφαλικού έχουν μειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια, ωστόσο το εγκεφαλικό επεισόδιο συνεχίζει να αποτελεί την πέμπτη κυριότερη αιτία θανάτου σε όλες τις ηλικίες.
Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν μία μεμονωμένη αιτία που να εξηγεί την αύξηση στον αριθμό των περιστατικών εγκεφαλικού, ωστόσο τα στοιχεία τους υπέδειξαν ότι αυξάνονται οι παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό στις νεότερες ηλικίες.
Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου που αναφέρει η μελέτη είναι ο
διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η υψηλή χοληστερόλη, τα υψηλά τριγλυκερίδια και η χρήση προϊόντων καπνού.
Πέρα αυτών δεν θα μπορούσαν να μην υπολογίσουν την τοξίνωση του οργανισμού που προκύπτει από το περιβάλλον, την διατροφή και την μύωση της σωματικής άσκησης.
Ο αριθμός των νέων που παρουσιάζουν τρεις ή και περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες και αυτό πιθανώς μπορεί να εξηγήσει την αυξημένη συχνότητα των εγκεφαλικών επεισοδίων.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για τους νέους ανθρώπους ώστε να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.


Συμπερασματικά:
Αν δεν ξέραμε, πιθανά θα μπορούσαμε και να δικαιολογήσουμε αυτή την τόσο ραγδαία αύξηση των εγκεφαλικών επεισοδίων και στους νεους αποδίδοντας την γενικόλογα σε σύμπτωση, κληρονομικότητα ή και τύχη.
Δεν είναι έτσι όμως.
Ξέρουμε το πόσο κακό έχει κάνει στην υγεία η καθολική απομάκρυνση μας από ένα πιο φυσικό τρόπο διαβίωσης.
Ξέρουμε επίσης πως όλα τα δυσάρεστα ξεκινούν από τον διαρκή βομβαρδισμό με τοξίνες που έχει επιφέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
Από την άλλη ξέρουμε και την δύναμη της φύσης σε ότι αφορά όχι μόνο την προστασία της υγείας μας, αλλά φορές ακόμα και την θεραπεία σε πολλά νοσήματα.
Τι κάνουμε όμως για όλα αυτά ?
Απολύτως τίποτα και αφήνουμε έρμαια όχι μόνο την ζωή μας στον βωμό του τοξικού καταναλωτισμού αλλά ακόμα και των ίδιων των παιδιών μας.
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που είδα σε παραλία της Χαλκιδικής, ένα τετράχρονο αγόρι να πίνει ένα γνωστό πολυδιαφημισμένο χημικό κατασκεύασμα ( Ενεργειακό αναψυκτικό το ονομάζουν ) παρουσία των γωνιών του.
Τόλμησα ( Από αγανάκτηση ) να τους κάνω μια απλή σύσταση στο να διαβάσουν περί τίνος πρόκειται και η απάντηση τους ήταν αποστομωτική και χαμογελαστή.
Μα αυτό ήθελε χα, χα γιατί πιστεύει πως θα κάνει φτεραααααα ! 
Αυτό είναι ένα γλαφυρό παράδειγμα της προσοχής που δίνουν δυστυχώς αρκετοί για την υγεία.
θα ήθελα να σας κάνω γνωστό πως στην Αμερική τα συγκεκριμένα ενεργειακά αναψυκτικά είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν στην συσκευασία τους με μεγάλα γράμματα, ( Όπως στα πακέτα των τσιγάρων ) ότι δημιουργούν καρδιαγγειακά προβλήματα. 
Ας λάβουμε από την άλλη ως δεδομένο δε, ότι μόνο το 5 με 6% των νέων ασχολούνται με την προστασία και την πρόληψη της υγείας τους.
Τέλος συχνή αποτοξίνωση, γνώση και σύμπλευση με την φυσά από τα νεανικά μας χρόνια, μόνο ως παρακαταθήκη υγείας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:
Εγκεφαλικό επεισόδιο  &  καρδιαγγειακή νόσος, κύρια αιτία θνησιμότητας.  &  Το λίγο αλκοόλ θα προστατεύει το καρδιαγγειακό από το καθόλου.  &  «Φάρμακο» η άσκηση για τον διαβήτη και την καρδιά


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα