Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Συνένζυμο Q10. Μέρος της πραγματικής του αξίας έχει ερευνηθεί έως σήμερα.

Το πανταχού παρόν συνένζυμο στο ανθρώπινο σώμα που φέρει αυτούσια την διατήρηση
της νεανικότητας και την καταπολέμηση δεκάδων ασθενειών.
Σύγχρονοι ερευνητές επισήμανες αναφέρουν ότι μόνο το 35 με 40% της πραγματικής του αξίας έχει τις απαιτούμενες κλινικές αποδείξεις των ευεργετημάτων του υπέρ της υγείας και στο αιγίς μέλλον θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι αποτελεί το κλειδί της αιώνιας νεανικότητας.
 

Το συνένζυμο Q10 παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό από τη στιγμή της γέννησης μας, αλλά μειώνεται σταδιακά από την ηλικία των 30 ετών, οπότε και αρχίζει η διαδικασία της γήρανσης σώματος και οργανισμού, καθώς και ο σταδιακός εκφυλισμός των κυττάρων. 


 
Δεκάδες εκατοντάδες κλινικές μελέτες πραγματοποιηθήκαν και πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα και προς έκπληξη της επιστημονικής κοινότητας δεν υπήρξε έστω και μια με αδιάφορα ή αρνητικά αποτελέσματα.
Ας λάβουμε σοβαρά υπ όψιν μας ότι στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας από το 1960 και ως γνωστό η σωστή λειτουργία της καρδίας μαζί με το κυκλοφορικό ή κυκλοφοριακό σύστημα αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο της επιστημονικής κοινότητας για την διατήρηση της υγείας της ευεξίας και της ομορφιάς.
Τέλος το συνένζυμο Q10 κλινικά έχει δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία έως σήμερα σε καρδιαγγειακά προβλήματα, σε αναπνευστικά προβλήματα, σε νευρολογικά εκφυλιστικά προβλήματα, σε πολλά αυτοάνοσα όπως είναι η πολλαπλή σκλήρυνση, το Alzheimer, το Parkinson, ο ερυθηματώδης λύκος, καθώς επίσης ο Διαβήτης τύπου 1 & 2, σε όλες της μυοπάθειες, σε φαρμακευτικές παρενέργειας κ.α.


Αξίζει να το γνωρίσουμε κατά συνέπεια ακόμα καλύτερα.     

Το συνένζυμο Q10 , επίσης γνωστό ως ουβικινόνη, ή ουβιδεκαρενόνη, ή συνένζυμο Q και συντομευμένο κατά περιόδους σε CoQ10 είναι ένα συνένζυμο πανταχού παρόν σε ζώα και τα περισσότερα βακτηρίδια. ( Εξ ου και η ουβικινόνη )
Πρόκειται για μια
1,4-βενζοκινόνη , όπου το Q αναφέρεται στη χημική ομάδα κινόνης και το 10αναφέρεται στον αριθμό των χημικών υπομονάδων ισοπρενυλίου στην ουρά του.
Αυτή η λιποδιαλυτή ουσία, η οποία μοιάζει με μια
βιταμίνη, υπάρχει σε όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα που αναπνέουν, κυρίως στα μιτοχόνδρια.
Είναι ένα συστατικό της
αλυσίδας μεταφοράς ηλεκτρονίων και συμμετέχει στην αερόβια κυτταρική αναπνοή, η οποία παράγει ενέργεια με τη μορφή ΑΤΡ. Ενενήντα πέντε τοις εκατό της ενέργειας του ανθρώπινου σώματος παράγεται με αυτόν τον τρόπο. 
Επομένως, τα όργανα με τις υψηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις, όπως η
καρδιά, το ΚΝΣ, το ήπαρ και τα νεφρά, έχουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις του CoQ10.

Έλλειψη παραγωγής σε συνένζυμο Q10:

Υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν σε ανεπάρκεια του CoQ10 στους ανθρώπους.
Η μειωμένη βιοσύνθεση και αυξημένη χρήση από το σώμα.
Η βιοσύνθεση είναι η κύρια πηγή του CoQ10.
Η βιοσύνθεση απαιτεί τουλάχιστον 12
γονίδια και μεταλλάξεις σε πολλές από αυτές προκαλούν ανεπάρκεια CoQ.
Tα επίπεδα CoQ10 μπορεί επίσης να επηρεαστούν από άλλα γενετικά ελαττώματα όπως μεταλλάξεις του μιτοχονδριακού κ.α. 
Ο ρόλος των στατίνων σε ελλείψεις είναι αμφιλεγόμενος. 
Τέλος ορισμένες καταστάσεις χρόνιων παθήσεων, (
Καρκίνος , καρδιακές παθήσεις κλπ. ) πιστεύεται ότι μειώνουν τη βιοσύνθεση και αυξάνουν τη ζήτηση για CoQ10 στο σώμα, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών.
Συνήθως, δεν παρατηρείται
τοξικότητα με υψηλές δόσεις CoQ10.
Μια ημερήσια δόση μέχρι 3.600 mg βρέθηκε να είναι ανεκτή από υγιή και ανθυγιεινά άτομα.
Ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες, ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό γαστρεντερικές, αναφέρονται με πολύ υψηλές δόσεις από 2.500 έως και 4.500 mg.
Η μέθοδος αξιολόγησης επικινδυνότητας του παρατηρούμενου ασφαλούς επιπέδου ( OSL ) έδειξε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για την ασφάλεια είναι ισχυρά σε δόσεις μέχρι 1200 mg ανά ημέρα, και αυτό το επίπεδο προσδιορίζεται ως OSL.
Τέλος παρατηρήθηκε ότι την παραγωγή του συνενζύμου Q10 μπορεί να την μειώσουν έως και 40% και φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μείωσης της αρτηριακής πίεσης και οι στατίνες που χορηγούνται για την μείωση της χοληστερόλης.


Συνένζυμο Q10 ως συμπλήρωμα:
Το συνένζυμο Q10 εγκρίθηκε να κυκλοφορεί στην Αμερική από το FDA ως συμπλήρωμα και πολύ καλό ως προς την ανεκτικότητα, αλλά συνιστά τους καταναλωτές να προσέξουν ιδιαίτερα την επιλογή της μάρκας που θα προμηθευτούν.
Ο λόγος δεν ήταν άλλος από έναν αιφνιδιαστικό εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιείσαι για να διαπιστώσει ότι πολλά εξ αυτών δεν περιείχαν την ποσότητα σε mg που ανέφεραν στην ετικέτα τους ( Ήταν χαμηλότερης δραστικότητας ) και μάλιστα σε ορισμένα εξ αυτών δεν ανιχνεύτηκε ούτε ίχνος από το συνένζυμο.
Αυτό το απέδωσαν στον τρόπο παραγωγής περισσότερο κάποιων εταιριών και γι’ αυτό τους επιβλήθηκαν αυστηρές κιρρώσεις.
Ας έχετε συνεπώς πάντα κατά νου την σωστή επιλογή και ας μην παρασύρεστε από χαμηλές τιμές ή μεγάλες προσφορές.



Κλινική έρευνα:
Το συνένζυμο Q10 έχει μελετηθεί σε πολλές ασθένειες προερχόμενες από γήρανση, σε αυτοάνοσα νοσήματα, σε συνέπιες παρενεργειών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, αλλά ακόμα και στην κοσμετολογία.
Η μέχρι σήμερα γενικά συμπερασματικές ανακοινώσεις έδειξαν από καλά αποτελέσματα μέχρι εξαιρετικά.
Αναλυτικά έχει κλινικά μελετηθεί.


Καρδιακές παθήσεις.
Οι έρευνα συνεχίζεται έως και σήμερα προκειμένου να καταγραφούν τα ακριβοί ποσοστά βελτίωσης σε περιπτώσεις που υπάρχει ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσος, μυασθένεια κ.α.
Τα έως σήμερα ποσοστά βελτίωσης είναι ικανοποιητικά και άξια λόγου.
Σε επίπεδο πρόληψης έχει πλέον αποδεδειχτεί ότι το συνένζυμο Q10 απομακρύνει αισθητά τους κινδύνους η καρδιά να νοσήσει.


Ασθένεια του Huntington.
Μια θεωρητικά κληρονομική εξελισσόμενη ασθένεια που καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Σε μια διπλή τυφλή μελέτη μεγάλου δείγματος και χρονικής διάρκειας 106 εβδομάδων αποδείχτηκε πως η λήψη του συνένζυμου Q10 όχι μόνο σταθεροποιείσαι την εξέλιξη του νοσήματος αλλά βελτίωσε αισθητά και την κλινική εικόνα των πασχόντων.
Αυτό ήταν και το γεγονός που έβαλε στην διαδικασία τους ερευνητές να δοκιμάσουν το συνένζυμο Q10 και σε αλλά εκφυλιστικά και αυτοάνοσα νοσήματα.


Ασθένεια του Parkinson.
Σε ανακοίνωση του 2011 οι ερευνητές κατέληξαν με βεβαιότητα πως το συνένζυμο Q10 έχει την δυνατότητα να βοηθήσει αισθητά του πάσχοντες.


Πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σε μεγάλη ομάδα ασθενών, ανακοίνωση του 2012 αναφέρει, ενώ αρχικά δεν έδειξε ουσιαστικά ωφέλει, με την συμπλήρωση όμως του οκταμήνου γεωμετρικά καταγράφηκε γεωμετρική πρόοδος βελτίωσης τόσο των μαγνητικών εξετάσεων όσο και της κλινικής εικόνας των ασθενών.  


Πονοκέφαλοι ημικρανίες.
Η συμμετοχή του συνέζυμου Q10 έχει βρεθεί ότι έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση ορισμένων πασχόντων από
ημικρανία .
Μια εξήγηση γι 'αυτό είναι η θεωρία ότι οι ημικρανίες είναι μια
μιτοχονδριακή διαταραχή και ότι η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία μπορεί να βελτιωθεί με την λήψη CoQ10 σίγουρα.

Υποξία κυττάρων και ιστών.
Έχει αποδεδειχθεί ότι το συνένζυμο Q10 δρα αποτελεσματικά σε ασθένειες που σχετίζονται με την μειωμένη δυνατότητα λήψης οξυγόνου από τα κύτταρα.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το συνένζυμο Q10 χρησιμοποιείται και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα στην κοσμετολογία.
  
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Το συνένζυμο Q10 κλινικά έχει αποδείξει ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα διεγείρει τον σχηματισμό αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων.

Αναπνευστικό σύστημα.
Η χορήγηση συνένζυμο Q10 σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια απέδειξε ότι όχι μόνο σταθεροποιεί την εξέλιξη της νόσου, αλλά βελτιώνει θεαματικά την κλινική εικόνα των ασθενών.

Μνήμη, αποστήθιση.
Σε ανακοίνωση του 2010 αναφέρθηκε το συμπέρασμα ότι η συστηματική και μακροχρόνια λήψη με συνένζυμο Q10 επαναφέρει τόσο την απώλεια μνήμης, όσο και την ικανότητα αποστήθισης.
Αυτό οι επιστήμονες το απέδωσαν στην δυνατότητα που παρέχει στα κύτταρα εκμετάλλευσης του οξυγόνου που αδυνατούν να εκμεταλλευτούν.

Άθληση, σωματική αντοχή.
Ένα ακόμα σημείο που έχει παρατηρηθεί και συνάμα ανακοινωθεί είναι η σωματική αντοχή που προσφέρει το συνένζυμο Q10 σε άτομα που το λαμβάνουν συστηματικά και μακροχρόνια.
Αξιοσημείωτο ήταν στην σχετική ανακοίνωση ότι ακόμα και άτομα μεγάλης ηλικίας είχαν την ίδια ανταπόκριση, παρουσιάζοντας σαφώς πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα από συνομήλικα τους.

Δέρμα, Κοσμετολογία.
Τέλος σίγουρα τυχαία οι κοσμετολογία δεν ασχολήθηκε με το συνένζυμο Q10.
Η συστηματική λήψη του δια του στόματος και η παράλληλη χρήση καλής ποιότητα καλλυντικής κρέμας είχαν θεαματικά και με διάρκεια αποτελέσματα σε μεγάλη ομάδα που συμμετείχαν στην μελέτη.
Συμπερασματικά:
Αναμφίβολα το συνένζυμο Q10 είναι ένα από εκείνα που διατηρεί την νεανικότητα σε σώμα και οργανισμό.
Αναμφίβολα επίσης είναι καλά ανεκτό και τυχόν τοξικότητα μπορεί να παρουσιάσει σε πολύ υψηλό δασολογικό σχήμα.
Δυο είναι τα μειονεκτήματα του συνένζυμου Q10 ως συμπλήρωμα.
Όλα του τα ευεργετήματα τα παρουσιάζει μετά από συστηματική λήψη αρκετών εβδομάδων. ( Ανάλογα )
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά που δυστυχώς ορισμένα από αυτά δεν ανταποκρίνονται σε δραστική ουσία με την ετικέτα τους λόγο της επιλογής παραγωγής που η εταιρία έχει επιλέξει.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός
 

Διαβάστε ακόμα: 
Βότανα και συμπληρώματα διατροφής.  &  Καρδιά & βότανα.  &  Περπατήστε!  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Αυτοάνοσα. Πόσο επικίνδυνα είναι και ποιος ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης τους ?  &  Αυτοάνοσα νοσήματα. Η μεγάλη πρόκληση των φυσικών ιαμάτων.  &  Ενέργεια για νεανική δράση 365 ημέρες τον χρόνο.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα