Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Υγρό για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ή υγρό για την αποκατάσταση της υγείας των πνευμόνων ?

Μια πολυπληθείς ομάδα από πανεπιστήμια Αθηνών και Κρήτης, σε μια πολυετή έρευνα με κλινικές αποδείξεις κατόρθωσαν το ακατόρθωτο προσφέροντας υγεία στους πνεύμονες όχι μόνο των καπνιστών, αλλά ακόμα και των παθητικών καπνιστών.
Εξ’ αρχής από την άλλη, θεώρησα άδικο το θεραπευτικό αυτό υγρό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις συσκευές του ηλεκτρονικού τσιγάρου, να συγκρίνεται με τα κοινά υγρά ατμίσματος, πόσο μάλιστα που πολλά εξ’ αυτών δικαίως έχουν χαρακτηριστεί και άκρως τοξικά και επικίνδυνα.

Βεβαία στην εποχή που ζούμε, εποχή της οριζόντιας ισοπέδωσης κάθε άξιας, αυτό είναι φαινόμενο πολύ γνωστό.
Όμως όταν η αναφορά των συγκεκριμένων υγρών άπτονται στην υγεία, δεν είναι έτσι απλοϊκά τα πράγματα. 


Επί του προκειμένου:
Στον βωμό της φτήνιας είναι γεγονός πως οδηγηθήκαμε παρά την θέληση μας όλοι οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια.
Από την άλλη δεν λέω είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς ποια είναι τα φθηνά προϊόντα που δεν θα επηρεάσουν την υγεία και ποια όχι.
Ως απλοϊκό παράδειγμα θα αναφέρω ένα γεγονός των ημερών μας με τα μολυσμένα από ηπατίτιδα χοιρινά κρέατα και τα υποπροϊόντα τους από φάρμες της Γερμανίας και της Ολλανδίας.
Θεωρητικά υποχρεωθήκαν να θανατώσουν εκατοντάδες χιλιάδες μολυσμένα ζωντανά και να τα αποτεφρώσουν.
Στα ψηλά γράμματα πέρασε η είδηση αυτή, ακόμα και η κάθετη απαγόρευση εισαγωγής τους, από την Αγγλία, την Σουηδία και την Δανία.
Το διάστημα αυτό και τελείως συμπτωματικά πλημύρισαν τα super market της χώρας μας με καταπληκτικές προσφορές χοιρινών κρεάτων από την Ε.Ε. ( Έτσι τα ονόμαζαν ) που άγγιζαν ακόμα και τα 2,50 το κιλό.
Δεν λέω, μπορεί να ήταν σύμπτωση, αλλά . . . ποιος επίσημος φορέας μπορεί να μου το διασαφήσει.
Φθηνό ναι μεν χοιρινό κρέας στο τραπέζι μας, αλλά μήπως είναι και επικίνδυνο ?

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα απλά υγρά για το ηλεκτρονικό τσιγάρο των δεκάδων γεύσεων και αποχρώσεων.
Εισαγωγής κάποια αναφέρουν, από την Ε.Ε. και διαβάζοντας στα ψηλά γράμματα της συσκευασίας τους εύκολα διαπιστώνεις ότι είναι κατασκευασμένα στο Μπαγκλαντές για λογαριασμό της Ολλανδικής εταιρίας τάδε, που συσκευάζονται στην Βουλγαρία. 

Τέλος και περίεργα πως, πολλά καταστήματα υγρών για το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρησιμοποιούν συσκευασίες με την φίρμα τους και με τελείως αόριστες οδηγίες σύνθεσης.
Αυτά τα συγκεκριμένα λοιπών υγρά για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που τυχαία αναφέρω, εύκολα κάποιος μπορεί να το συγκρίνει με το θεραπευτικό υγρό έρευνας των πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης.

Αντικειμενικά 
αυτό δεν είναι 
άδικο ?
Το ένα είναι ένα κατασκεύασμα χημικών πάμφθηνων υλικών περιέχοντας και νικοτίνη σε κλίμακα ποσοστών ( Μάλιστα πολλά εξ’ αυτών έχουν και το σήμα τοξικό και συμβουλεύουν να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα του χρήση ) και το άλλο είναι 100% βιολογικό, φυσικό, σε αναλογίες τέτοιες που προσφέρει αποκατάσταση της υγείας των πνευμόνων και βασικά δεν περιέχει την ουσία εξάρτισης που ονομάζεται νικοτίνη.
Άλλωστε το ηλεκτρονικό τσιγάρο γεννήθηκε ναι μεν για να προστατεύσει τους καπνιστές από το διοξείδιο και την πίσσα των τσιγάρων καπνού, αλλά και για να αποτελέσει μια μεταβατική περίοδο οριστικής διακοπής του και όχι για να σε αιχμαλωτίσει με την νικοτίνη για την υπόλοιπη σου ζωή.
Ήταν συγκεκριμένος ο στόχος της επιστημονικής ομάδας έρευνας των Ελλήνων.
Να προστατεύσει τόσο τον καπνιστή επαναφέροντας την λειτουργία των πνευμόνων του σε φυσιολογικά επίπεδα, όσο και τον παθητικό καπνιστή που στην ουσία δεν έφταιξε σε τίποτα.
Αναλυτικά:
Το Pine Bark, ( Πυκνογενόλη ) το Πράσινο Τσάι, το εκχύλισμα Κουρκουμά, το Αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου, με την Φυτική Γλυκερίνη που ουσιαστικά το αποτελούν, δεν επιλεχτήκαν τυχαία από την φαρέτρα όπλων της φύσης αφενός και αφετέρου το ίδιο συνέβη και σε ότι αφορά την αναλόγια τους.
Το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής, κλινικής Φαρμακοκινητικής, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής συνεργάστηκαν άψογα για να καταλήξουν και όλα αυτά με πιστοποιήσεις, Ποιοτικού Προσδιορισμού, Ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας και τέλος Ταξινόμησης ως Τρόφιμο. ( Είναι το μόνο παγκοσμίως που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πόσιμο διατηρώντας τις θεραπευτικές του ιδιότητες αυτούσιες )
Τέλος θα τονίσω πως είναι ένα προϊόν Ελεύθερο Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων.
Αναλυτικότερα θα αναφερθώ στις ιδιότητες μιας, προς μια των ουσιών που κατέληξαν οι επιστήμονες του Κοποδιαστρικού Πανεπιστημίου.
Το Pine Bark είναι γνωστό για την ιδιότητά του να μειώνει στατιστικώς σημαντικά τη μεταλαξιογέννεση που προκαλείται μέσω των ελεύθερων ριζών σε ποσοστό πάνω από 48% μειώνοντας έτσι τις παθολογικές αλλαγές στον πνεύμονα.
Εκτός αυτού το Pine Bark θα θυμίσω ότι είναι το καταλληλότερο και συνάμα αποτελεσματικότερο για την καταπολέμηση της αθηροματικής πλάκας που είναι η βασική αιτία της στένωσης αρτηριών και αγγείων.
Τυχαία το Πράσινο Τσάι δεν θεωρείται πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αρωγός δέσμευσης των ελεύθερων ριζών που κυκλοφορούν μέσα στον οργανισμό.
Από την άλλη η βασική πύλη των τοξινών είναι οι πνεύμονες θα σας τονίσω, όπου κατά συνέπεια τις εξουδετερώνει πριν προλάβουν να εισχωρήσουν στην κυκλοφορία του αίματος.
Η αντιοξειδωτική ουσία Κουρκουμίνη προστατεύει κυρίως τα κύτταρα του πνεύμονα και οδηγεί τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη σε απόπτωση βοηθώντας τη δημιουργία νέων πνευμονικών κυψελίδων.
Τέλος το Αιθέριο Έλαιο Ευκαλύπτου έχει καταπραϋντικές ιδιότητες σε όλο το αναπνευστικό σύστημα και στο λαιμό που επιβαρύνονται από τα μικρο-σωματίδια του περιβάλλοντος, ( Ατμοσφαιρικούς ρίπους ) ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και αγγειοδιαστολή.


Με λόγια απλά οι Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν συνθήκες που προσδιορίζουν όχι μόνο για άριστη λειτουργιά των πνευμόνων, αλλά και ιδανικούς αρωγούς της αποκατάστασης της λειτουργίας τους για άριστες ανάσες.
Δύσπνοια ανεξαρτήτου αιτιολογίας, Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια, Άσθμα, χαμηλός Κορεσμός, ακόμα και αλλεργίες του αναπνευστικού συστήματος έχουν βρει τον φυσικό αντίπαλο τους.
Έναν ισχυρό αντίπαλο που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναγνώρισε τονίζοντας μάλιστα την έλλειψη παρενεργειών.
Συμπερασματικά:
Το συγκεκριμένο υγρό που η χρήση του μπορεί να γίνει και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, σαφέστατα δεν έχει καμία σχέση με τα κοινά υγρά του εμπορείου.
Πέρα του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πόσιμο ή σε νεφελοποιητη χώρου, κλινικά απέδειξε ότι αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη φυσική μέθοδο αποκατάστασης και διατήρησης της υγείας των πνευμόνων τόσο σε καπνιστές, όσο και σε αυτούς τους παθητικούς καπνιστές.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.m.k.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα