Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Η νόσος των τρελών αγελάδων υπάρχει. Νέο, τρίτο κρούσμα στην Ισπανία !

Σε μια χώρα με παράδοση στην κτηνοτροφία 
να κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη εισαγωγής, ( Μετά τα καύσιμα ) η αγορά του κρέατος μοιάζει παραλογισμός.
Όμως είναι η μαύρη αλήθεια και ας ρημάζουν 
οι Ελληνικές παραγωγικές μονάδες κρέατος κλείνοντας η μια μετά την άλλη.
Πρόσφατα μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ διαφήμιζε στα φυλλάδια της και την TV μοσχαρίσιο κιμά, σπάλα και ποντίκι εισαγωγής από Ισπανία σε τρομακτικά χαμηλή τιμή.
Από την άλλη, στα πραγματικά πολύ ψηλά γράμματα των ειδήσεων από μικρή μερίδα μάλιστα των ΜΜΕ υπήρξε η είδηση που προσωπικά με θορύβησε ακόμα μια φορά.
Νέο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, της γνωστής ως νόσου των τρελών αγελάδων, καταγράφηκε στην Ισπανία, στην περιοχή της Σαλαμάνκα.
Την είδηση δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα που καταγράφεται φέτος, συμπληρώνοντας μάλιστα προς καθησυχασμό του καταναλωτικού κοινού, πως το ζώο θανατώθηκε.
Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε τον Μάρτιο σε άλλη κτηνοτροφική μονάδα της ίδιας περιοχής και το δεύτερο τον Μάιο στην της Καντάβρια.
Όλα καλά και όλα ωραία λοιπών, τρις αγελαδίτσες ήταν όλες και όλες και οι καλοί μας φίλοι οι Ισπανοί τις θανάτωσαν.
Θα αναρωτηθείτε πιθανά ορισμένοι, μα όταν βρεθήκαν πριν κάποια χρόνια τρις τρελές αγελάδες στην Θράκη γιατί θανατώθηκαν δεκάδες εκατοντάδες σε όλη την Βόρια Ελλάδα ?
Γιατί τότε μπήκαν σε καραντίνα διαρκείας όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες με αποτέλεσμα τα μοσχάρια να γίνουν βόδια ευτελούς αξίας και να καταστραφούν δεκάδες κτηνοτρόφοι ?
Επίσης θα σας θυμίσω πως ήταν η πρώτη είδηση στα κανάλια της τηλεόρασης δείχνοντας πάντα αυτό το ένα και μοναδικό πλάνο του ενός άτυχου ζωντανού που είχε προσβληθεί από την νόσο των τρελών αγελάδων.
Σημεία των καιρών ή μας ταΐζουν σαβούρες ?
Ξεφορτώθηκαν τα γουρούνια οι Γερμανοί και Ολλανδοί με την ηπατίτιδα, ( Θυμάστε πριν λίγες μέρες τι έγινε στην Αγγλία. ) ε’  μήπως ξεφορτώθηκαν και τα μοσχάρια τους οι Ισπανοί.
Με λόγια απλά Προσοχή στο τη θα φάτε και τη θα ταΐσετε τα παιδιά σας.
Είναι πολύ καλύτερα να φάμε μια φορά την εβδομάδα κρέας και να είναι Ελληνικό, ( Ίσως πιο ακριβό. ) παρά να σιτιζόμαστε καθημερινά φθηνό ας είναι και από την Μπουτσουάνα όπως είχε γράψει κάποτε ο κ. Μακρής.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα