Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα Ολλανδικά πατατάκια που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ !

Αυτό και αν είναι είδηση.
Ακόμα μια Ολλανδική εταιρία με είδη διατροφής στο προσκήνιο με αρνητικό πρόσημο.
Με άλλα λόγια, οι αναμάρτητοι κριτές μας της Ε.Ε. πρώτοι σε υποδείξεις ναι μεν για την υγεία μας, αλλά και πρώτοι σε μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα.

Να μην πουλά ο Έλληνας χασαπακός της γειτονιάς μας χωρίς συσκευασία ακόμα και τον κιμά, αλλά εμείς ας πασάρουμε χοιρινά με ηπατίτιδα από τις φάρμες τους και αφθώδη πυρετό γελάδια.
Να κλείσει κάθε Ελληνική επιχείρηση συσκευασίας σνακ, ( Μα και με κάθε θεμιτό και αθέμιτο άδικο τρόπο ) αλλά εμείς να σας πασάρουμε τα πατατάκια για τα παιδιά σας με την ρίζα της πατατιάς.
Να μην πουλά με άλλα λόγια ο Έλληνας Ελαιοπαραγωγός, Οινοπαραγωγός, Μελισσοκόμος, Αγρότης γενικότερα χύμα το προϊόν του για να μην κινδυνεύει η υγεία μας, αλλά εμείς να σας πασάρουμε μέχρι και βρεφικά γάλατα με σαλμονέλα.
Η ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ που λίγα ΜΜΕ ασχοληθήκαν.
Πατατάκια ολλανδικής προέλευσης ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ( RASFF ) σχετικά με τη διακίνηση chips (πατατάκια), ολλανδικής προέλευσης, που ενδέχεται να περιέχουν ξένα σώματα. (Σκληρά επιμήκη τμήματα φυτών, ξυλώδους υφής)
Πρόκειται για τα προϊόντα με την εμπορική ονομασία "Trafo", που παρασκευάστηκαν από την ολλανδική εταιρεία "FZ Organic Food" και έχουν διατεθεί με τις ακόλουθες ημερομηνίες ανάλωσης και τύπους συσκευασιών:
- Organic Potato Chips Natural, 40 γρ., 02/05/2018

- Bio Organic Potato Chips Natural, 125 γρ., 25/04/2018 & 02/05/2018

- Bio Organic Handcooked Chips Seasalt, 125 γρ., 25/04/2018

- Bio Organic Potato Chips & Paprika, 125 γρ., 25/04/2018

- Bio Organic Potato Chips Sourcream & Onion, 125 γρ ., 25/04/2018.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των εν λόγω παρτίδων από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των αναφερόμενων προϊόντων να μην τα καταναλώσουν.
Τέλος τα συγκεκριμένα πατατάκια θα τονίσω μπορεί να μην τα βρείτε σε κάποια μεγάλα σουπερ μάρκετ, αλλά έχουν κατακλείσει ψιλικατζίδικα πολλά καταστήματα βιολογικών προιοντων και περίπτερα κάθε γειτονιάς.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα