Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ως εκείνο που λέει, φύκια για μεταξωτές κορδέλες.


Βέβαια και πάλι καλά για την σπουδαία κινητοποίηση του ΕΦΕΤ και για την προστασία των καταναλωτών που προσφέρει
όμως εδώ αρχίζουν και τελειώνουν όλα ? 
Από την άλλη αυτό είναι ακόμα ένα γεγονός που επιβεβαιώνει τις γνωστές μου θέσεις στο γεγονός 

ότι δεν ξέρουμε τελικά τι μας ταΐζουν ?


Αυτό είναι αυτούσιο το Δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ 
ΜΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε δίκτυο µη σύννομης διακίνησης νοθευμένου - μη ασφαλούς ελαιολάδου.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Φ.Ε.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήγαγε την χημική ανάλυση, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, ενώ επισημαίνεται ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά χρωματισμένο, άγνωστης προέλευσης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για προϊόν το οποίο επί της συσκευασίας του φέρει τις ενδείξεις: 

«Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» και «Produced and packed by Spiliopoulos George Chania Creta – 2012015/ AB – EL 40663 – Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31-12- 2019».
Σημειώνεται ότι όλες οι ανωτέρω ενδείξεις είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην παραπλάνηση των καταναλωτών.

Καλούνται όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Θλιβερό δεν λέω και μπράβο στον ΕΦΕΤ με μόνη διαφορά θα το ήθελα πιο συγκεκριμένο αυτό το δελτίο τύπου σε ότι αφορά τον τρόπο και τον τόπο διακίνησης του.
Το κάπου στην Κεντρική Μακεδονία με τους 7 μεγάλους νομούς, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα και δεν με καλύπτει στο 100%, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να έχει διακινηθεί και σε γειτονικούς νομούς ή ακόμα και σε άλλες περιφέρειες.
Εκτός αυτών, σίγουρα θα πρέπει ο έλεγχος από τον ΕΦΕΤ να γένει πιο συστηματικός με δεδομένο ότι τέτοιοι απατεώνες μπορούν να βγάζουν ετικέτες με ανύπαρκτα, πλαστά στοιχεία καθημερινά.
Τέλος και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όλα αυτά τα κρούσματα είναι που με κάνουν από την μια να σας τονίζω πάντα πως δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα της διατροφής μας, αλλά και από την άλλη το μοναδικό όπλο που έχουμε προς αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι συχνή φυσική καθολική αποτοξίνωση.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα