Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Λουλούδι του Δαρβίνου. Λεηλασία προς εκμετάλλευση της Ελληνικής φύσης.


Πως η Ελληνική γη είναι μοναδική στο παγκόσμιο 
το έχω αναφέρει πολλές φορές. 
Το ίδιο έχω κάνει και για τα Ελληνικά μοναδικά φαρμακευτικά και αρωματικά βότανα ! 
Υπάρχουν κάποια πραγματικά μοναδικά, αλλά και τα περισσότερα με χαρακτηριστικό γνώρισμα την μέγιστη δραστικότητα τους.

Επειδή όμως εμείς έχουμε πολλές δουλειές και δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτά, διαβάστε τη συμβαίνει στα βόρια σύνορα μας.

Αλβανοί μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα για το ‘’λουλούδι του Δαρβίνου’’, το βότανο που σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά πολλές παθήσεις.
Ξεριζώνουν μεγάλες ποσότητες του θεραπευτικού φυτού, τις φορτώνουν σε μουλάρια και άλογα, όπου επιστρέφουν αυθημερόν ξανά στη χώρα τους, τα αποξηραίνουν και τα πωλούν με κέρδος δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Οι αστυνομικοί, τις τελευταίες ημέρες, πέρασαν χειροπέδες σε 8 Αλβανούς που εντοπίστηκαν να μεταφέρουν περίπου 240 κιλά του θεραπευτικού βοτάνου.
Οι 6 συλλήψεις έγιναν σε περιοχή του όρους Γράμμου Καστοριάς και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, όπου κατασχέθηκαν 14 σάκοι συνολικού βάρους εκατόν τριάντα δύο κιλών και εκατό γραμμαρίων.
Άλλοι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, από όπου είχαν συλλέξει και αποξήραναν 112 κιλά και 900 γραμμάρια από τα “λουλούδια του Δαρβίνου” Primula veris.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν τους Αλβανούς στην παραπάνω περιοχή, να μαζεύουν και να κατέχουν προς αποξήρανση στο έδαφος, ποσότητα του βοτάνου που στην λαϊκή ονομασία λέγεται και «δρακάκι», συνολικού βάρους 79 κιλών και εξακοσίων 600 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους 910 γραμμαρίων, ενώ σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια.
Η ποσότητα του θεραπευτικού φυτού κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, για τα αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού και παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Να σημειωθεί, πως το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί, έχουν κατασχέσει ποσότητα του βοτάνου μεγαλύτερη από 300 κιλά, την οποία είχαν συλλέξει παρανόμως Αλβανοί που συνελήφθησαν από τα βουνά της μεθορίου.
Ας σημειωθεί εδώ πως το αυτοφυές Λουλούδι του Δαρβίνου ή Πριμούλα, ή Primula veris που είναι ασφαλώς πιο δραστικό από το καλλιεργήσιμο πωλείτε αποξηραμένο από 150,00 έως και 250,00 ευρώ το κιλό.
Πέρα όμως αυτού οι κλέφτες της Ελληνικής γης προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην συνέχιση του είδους αφού στην βιασύνη τους ξεριζώνουν το φυτό συθέμελο.



Διαβάστε ακόμα: 

Ελληνικά βότανα. Μοναδικά αυτά που υπάρχουν ανά τον κόσμο.  &  Φαρμακείο της φύσης.  &  Τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη ακόμα και για τα βότανα.  &  Πως να συντηρήσετε τα βότανά σας  &  Βότανα & μπαχαρικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα