Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η αναιμία προκαλεί άνοια


Υγεία
Η αναιμία, δηλαδή το χαμηλό επίπεδο ερυθροκυττάρων στο αίμα, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κριστίνε Γιάφε του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, εξέτασαν περίπου 2.500 άτομα ηλικίας 70 έως 79 ετών, στα οποία έκαναν τόσο αιματολογικά τεστ, όσο και νοητικά- μνημονικά τεστ για μια περίοδο 11 ετών.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι 393 είχαν αναιμία από το ξεκίνημά της, ενώ κατά την ολοκλήρωση της μελέτης 445 άνθρωποι (ποσοστό 18%) είχαν αναπτύξει άνοια.
Η μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν εξ αρχής αναιμία, είχαν περίπου 41% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα άνοια, σε σχέση με όσους δεν ήταν αναιμικοί- και αυτό ανεξαρτήτως φύλου και μορφωτικού επιπέδου.
Συγκεκριμένα, από τους 393 με αναιμία, οι 89 (ποσοστό 23%) εμφάνισαν άνοια, ενώ από τους 2.159 που δεν είχαν αναιμία, άνοια εμφάνισαν οι 366 (ποσοστό 17%).
«Η αναιμία είναι συχνή στους ηλικιωμένους σε ποσοστό έως 23% για τις ηλικίες άνω των 65 ετών. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι επίσης συνδέεται με κίνδυνο πρόωρου θανάτου», δήλωσε η Γιάφε.
Όπως είπε, υπάρχουν αρκετές πιθανές εξηγήσεις για τη σχέση αναιμίας- άνοιας, όπως ότι η αναιμία αποτελεί δείκτη μιας γενικότερης κακής κατάστασης της υγείας.
Εξίσου πιθανό είναι ότι το χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα λόγω της αναιμίας οδηγεί σε ανεπαρκή οξυγόνωση του εγκεφάλου, με συνέπεια να υφίστανται ζημιές οι νευρώνες (τα εγκεφαλικά κύτταρα) και έτσι να μειώνονται οι ικανότητες νόησης και μνήμης.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Σύνηθες σύμπτωμα δυσλειτουργίας του αίματος που τις περισσότερες φορές δεν του δίνεται η απαιτούμενη σημασία.
Ετσι καταφεύγουμε απλά σε λήψη σιδήρου με τα γνωστά επακόλουθα. ( Δυσκοιλιότητα αφενός, αλλά κύρια τεμπέλιασμα του συστήματος να παράγει ερυθρο-κυτταρα με αποτέλεσμα η κατάσταση να μετατρέπεται σε χρόνια. )

Η ειδική διατροφή μπορεί να βοηθήσει την αποκατάσταση, αλλά ουσιαστική βοήθεια στον πάσχοντα θα υπάρξει με την συστηματική χορήγηση συνδυασμού Reishi Gano RG και Spiroulina.

Με τον πιο φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες η Spiroulina θα διατηρεί την καλή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και θα βοηθά ουσιαστικά στην δημιουργία των απαραίτητων βιταμινών, ενώ το Reishi Gano είναι αυτό που θα ομαλοποιήσει όλο το καρδιαγγειακό σύστημα ( Κυκλοφορία του αίματος ) και σύνθεση αίματος έτσι ώστε το πρόβλημα της αναιμίας να εξαλείφει.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: Αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου:  &  ΑΝΑΙΜΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ  &  Spiroulina  &  Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα