Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !

 
Επειδή τα πράγματα θα πρέπει επί τέλους να μπουν σε μια πραγματική επιστημονικά τεκμηριωμένη βάση, από σήμερα, ανοίγω τον φάκελο με φαρμακευτικά μανιτάρια.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον κίνδυνο που υπάρχει σε υπερβολές αδικώντας ένθεν και ένθεν, φύση και καταναλωτές.
 
Την ενότητα αυτή θα την ξεκινήσω με το Cordyceps sinensis, μιας και καταλαμβάνει στην συνείδηση μου περίοπτη θέση για την πολλαπλή θεραπευτική του ιδιότητα.
 

Πρόκειται για θαυματουργό ίαμα της φύσης ! 

Ιαπωνικά ονομάζεται - Tochukas
Κινέζικα ονομάζεται - Dong Chong Xia Cao
Τέλος η Αγγλική του ονομασία είναι - Caterpillar μανιτάρι.
Ένα είναι όμως το Cordyceps και δεδομένη είναι η υγεία, η ευεξία και η ομορφιά σ’ αυτούς που μπορούν να το λαμβάνουν στην καθημερινότητα τους.
Cordyceps είναι το μοναδικό μεταξύ των φαρμακευτικών μανιταριών που στην καλλιέργεια βασίζεται σε ύπαρξη εντόμων και όχι ένα φυτό με τις συνηθισμένες ρίζες στο έδαφος, ή σε κάποιο άλλο γήινο σώμα.
Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 700 είδη Cordyceps σε όλο τον κόσμο με αξιοσημείωτο ότι όλα έχουν μια κοινή συνισταμένη μικρή ή μεγάλη προς όφελος του ανθρώπου.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αποτελεί έναν μύκητα ( Μανιτάρι ) που μεγαλώνει παρασιτικά πάνω σε μεγάλα έντομα.
Ωστόσο, φαίνεται πιθανό ότι η καλλιέργεια του δύναται να υπάρξει και σε υποκατάστατους οργανικούς μηχανισμούς χωρίς να χάνει τις δραστικές του πολύτιμες ουσίες.
Τα κυριότερα είδη του ανακαλυφθήκαν στο ψηλό οροπέδιο του Θιβέτ όπου και χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική.
Σήμερα καλλιεργείται σε υποστρώματα σιτηρών οδηγώντας μάλιστα την βελτίωση της ποιότητας αλλά και της προσιτής τιμής.
Οι βιολογικές και συνάμα οργανικές καλλιέργειες έδειξαν ότι δεν επηρέασαν τις ιαματικές του ιδιότητες και παραμένει πλούσιο σε πολυσακχαρίτες και θεραπευτικά λιπίδια.
Το Βασικότερο είναι ότι η cordycepin, 3-deoxyadenosine μάλιστα βελτιώθηκε αισθητά και ξεχωρίζει προς το καλύτερο από άλλες αδενοσίνες.
Από αυτή και μόνο την ικανότητα του cordycepin, που διακόπτει τη σύνθεση του RNA έχει οδηγήσει στη χρήση του Cordyceops ακόμα και σε θεραπεία των ιογενών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του HIV και της ηπατίτιδας, καθώς επίσης και πολλών μορφών καρκίνου.
Σημαντικό είναι ότι το Cordyceops σε φυσιολογικά υγιή κύτταρα ενισχύει την λειτουργία και ανάπλαση τους, ενώ σε ταχέως διαιρούμενα καρκινικά και μολυσμένα από ιούς είναι σε θέση να άσκηση αποτελεσματική αναστολή της διαίρεσης τους.
Εξάλλου η αδενοσίνη με τη μορφή της μονοφωσφορικής αδενοσίνης και τριφωσφορική αδενοσίνη που αποτελεί ένα από τα βασικά δραστικά συστατικά του Cordyceops διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό της ενέργειας και κυκλικά νουκλεοτίδια περιλαμβανομένων cAMP.
Επίσης ασκούν ένα σημαντικό ρόλο στην μεταγωγή σήματος και ρύθμιση της παραγωγής ορμονών.

Έρευνα και κλινικές αποδείξεις:
Αντιγήρανση & Cordyceps sinensis
 
Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά, ως συμπλήρωμα για τους ηλικιωμένους και εκείνους που αναρρώνουν από μακρά ασθένεια και μελέτες με τα Cordyceps έδειξαν σημαντική αύξηση στην πρόσληψη οξυγόνου, αερόβια ικανότητα και αντοχή στην κόπωση.
Πειραματικές αποδείξεις με βάση εκχυλίσματα πολυσακχαρίτη δείχνουν ότι Cordyceps sinensis είναι επίσης σε θέση να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και αντιοξειδωτική δράση του ενζύμου ( Yπεροξειδική δισμουτάση, γλουταθειόνη υπεροξειδάσης και καταλάση ) η οποία, μαζί με την ευεργετική επίδραση της στην καρδιαγγειακή λειτουργία, είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα για την τόνωση και κοινωνική επαναδραστηριοποίηση.

Αθλητική απόδοση & Cordyceps sinensis
Μια μελέτη του 1996 για δρομείς μεγάλων αποστάσεων ανέφεραν σημαντική βελτίωση στο 71% των συμμετεχόντων και γενικότερα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την αντοχή.
Σχετικές μελέτες με άτομα που δεν γυμναζόντουσαν καθόλου και έκαναν καθιστική ζωή δείχνουν επίσης μια σημαντική αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας και οξυγόνου.
Ωστόσο, τρεις επόμενες μελέτες σε επαγγελματίες αθλητές ( Ποδοσφαιριστές, ποδηλάτες κ.α. ) δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τα αναμενόμενα.
Οι ερευνητές αυτό το απέδωσαν στο γεγονός πως με άλλη διατροφή, έντονη καθημερινή προπόνηση και επικίνδυνα συμπληρώματα είχαν ήδη φτάσει στο μέγιστο σημείο της απόδοσης τους.

Σεξουαλική λειτουργία & Cordyceps sinensis
Μελέτες απέδειξαν σαφή ωφέλεια για την ανδρική σεξουαλική υπολειτουργία αλλά σε βάθος χρόνο και συστηματικής λήψης.
Ανεπίσημα στοιχεία και εκθέσεις από την Κίνα δείχνουν επίσης πιθανά οφέλη για την γυναικεία λίμπιντο.
Με βάση τις μελέτες σε ζώα Cordyceps sinensis έχει σαφείς επιπτώσεις στην αύξηση των επιπέδων των αρσενικών ορμονών, τη βελτίωση λειτουργίας των όρχεων, την ποσότητα του σπέρματος και την ποιότητα.
In-vitro έρευνα δείχνει τέλος, ότι Cordyceps επηρεάζει το μεταγωγής σηματοδοτικό μονοπάτι της στεροειδογένεσης μετά το σχηματισμό της cAMP.

Γονιμότητα & Cordyceps sinensis
Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της υπογονιμότητας και κλινικά στοιχεία δείχνουν ότι Cordyceps έχει ευεργετική επίδραση στη γονιμότητα των γυναικών και την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Εν μέρει αυτό μπορεί να οφείλεται στην ικανότητά του να διεγείρει β-οιστραδιόλη ( Οιστρογόνο ) παραγωγής, μέσω της αύξησης του Star ( Στερεοειδογόνο οξείας ρυθμιστικής πρωτεΐνης ) και της αρωματάσης expression.
Η ικανότητα του Cordyceps sinensis να αυξήσει την παραγωγή οιστρογόνων έχει επίσης δυναμικό όφελος για την διαχείριση της μεταμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης.

Διαβήτης & Cordyceps sinensis
Πειραματικά στοιχεία δείχνουν ότι Cordyceps sinensis είναι σε θέση να συμβαλει καθετα στην απελευθέρωση ινσουλίνης, να αυξήσει την Ηπατική γλυκοκινάση και τελος να αυξήσει την ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη.
Σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη το 95% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με 3g / ημέρα βιομάζας Cordyceps sinensis είδαn βελτιώσεις στο προφίλ του σακχάρου στο αίμα τους σε σύγκριση με το 54% αντιμετωπίζονται με άλλες μεθόδους.
Επιπλέον έχει αναφερθεί ότι η κατανάλωση των 4,5 g / ημέρα βιομάζας Cordyceps sinensis από τους ασθενείς αλκοολικούς με διαβήτη μειώθηκε η επιθυμία τους για αλκοόλ σημαντικά.
Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι cordycepin και συναφή παράγωγα νουκλεοσιδίων διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην αντι-διαβητική δράση του Cordyceps sinensis.
Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει την ικανότητα του Cordyceps sinensis να αναστέλλει την ηπατική ίνωση και παράλληλα να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ηπατικής λειτουργίας.
Μία κλινική μελέτη με τη χρήση 3g / ημέρα βιομάζας Cordyceps sinensis για τη θεραπεία της αλκοόλης που προκαλεί βλάβες του ήπατος σε 14 ασθενείς έδειξε μείωση 70% στα επίπεδα AST, 63% των επιπέδων της ALT και 64% στα επίπεδα GGT σε χρονικό διάστημα 90 ημερών.

Προστασια των νεφρων & Cordyceps sinensis
 
Παραδοσιακά θεωρείται ότι το Cordyceps sinensis έχει την ικανότητα να υποστηρίζει τα νεφρά και με 3.5g / ημέρα βελτιώνει τόσο την λειτουργία των νεφρών σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και την ανάκτηση της ταχύτητας σε ασθενείς με επαγόμενη γενταμυκίνη νεφρό damage.
 

Αναπνευστικές παθήσεις & Cordyceps sinensis
Χρησιμοποιείτε παραδοσιακά για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων και έχει αναφερθεί ότι είναι ευεργετικό και κλινικά, ιδιαίτερα για το άσθμα και COPD2. ( ΧΑΠ ) Καταπολέμηση των ιώσεων & Cordyceps sinensis
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι νουκλεοσιδικών που υπάρχουν στο Cordyceps είναι ικανες να αναστείλουν την ανάπτυξη του ιών.
Ταυτόχρονα, οι πολυσακχαρίτες του Cordyceps ρυθμίζουν την ανοσολογική απόκριση σε ιογενείς λοιμώξεις.
Αυτός ο συνδυασμός ενίσχυσης της ανοσοαπόκρισης και η αναστολη της εξαπλοσης των ιών κάνουν cordyceps ένα από τα πιο αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση σε χρόνιες ιογενείς λοιμώξεις.
Αντικαρκινικη δραση & Cordyceps sinensis
Το Cordyceps sinensis δείχνει ικανό για τη θεραπεία του καρκίνου και των μεταστάσεων στο σώμα.
In-vitro στοιχεία υποστηρίζουν την ικανότητα των παραγώγων νουκλεοζίτη, ιδιαίτερα του Cordycepin, να αναστέλλουν την εξάπλωση του πυρηνικού παράγοντα κΒ (ΝΡ-κΒ) και την ενεργοποίηση πρωτεΐνης ( AP-1 ) καθώς και της παραγωγής και αύξησης των επιπέδων της Th1 προώθηση κυτοκινών.
 
Κλινική περίληψη
 
Κύρια Θεραπευτικές Εφαρμογές σε Γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία, Ενέργεια, Διαβήτης, Λειτουργία πνεύμονα, Του νεφρού Υποστήριξη, Ηπατικές διαταραχές.
Βασική συνιστώσα ( Δραστική ουσία ) νουκλεοσιδικά παράγωγα
Δόση. Μοναδικές ιδιότητες Cordyceps είναι κυρίως εκείνοι των παραγώγων νουκλεοσιδίου οπου αυτές σε μεγάλο βαθμό απεκκρίνονται στο 98% των cordycepin.
Το φυσικό σχήμα δοσολογίας για Cordyceps. 3-6g / ημέρα βιομάζα χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ δόσεις έως 50g / ημέρα Cordyceps βιομάζας έχουν αναφερθεί ότι έδωσαν καλά αποτελέσματα σε μια σειρά από παθήσεις.
Το εύρημα ότι τα άλλα είδη του Cordyceps παράγουν υψηλότερα επίπεδα των παραγώγων νουκλεοζίτη από Cordyceps sinensis έχει επίσης οδηγήσει στην ανάπτυξη των υβριδικών στελεχών και τη χρήση των συνθηκών καλλιέργειας που αναπαράγουν εκείνα στο φυσικό περιβάλλον, ώστε να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή τους.
Προσοχή
Σε εξαρτημένους από ορμόνες καρκίνους ( Προστάτη και μαστού ) λόγω των αυξημένων επιπέδων των οιστρογόνων και τεστοστερόνης.
Σε υπογλυκαιμικές καταστάσεις υπάρχει η σκοπιμότητα της παρακολούθησης της γλυκόζης σε ασθενείς που χρησιμοποιούν ινσουλίνη.

Συμπερασματικά:
Το Cordyceps sinensis πραγματικά είναι ένα θαυμάσιο φυσικό ίαμα χωρίς παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις πλην ελαχίστων περιπτώσεων που προαναφέρω.
Όμως η εφαρμογή όλων αυτών των δυνατοτήτων του απαιτεί συστηματική καθημερινή μακροχρόνια λήψη, υπομονή και επιμονή.
Ατυχώς γενικότερα συνήθως καταφεύγουμε στην δύναμη της φύσης όταν έχουμε αντιληφτεί πως τα κλασικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα όχι μόνο δεν μας έδωσαν την λύση στο πρόβλημα, αλλά τις περισσότερες φορές μας φόρτωσαν επί πρόσθετα προβλήματα από τις παρενέργειες τους.
Αυτό σε συνδυασμό πολλές φορές με τις υποσχέσεις ελαστικών συνειδήσεων που τάζουν άμεσα θαύματα μας κάνει ανυπόμονους και δύσπιστους δικαίως.  
Δεν είναι έτσι όμως γιατί πραγματικά υπάρχει λύση στην φύση αρκεί να ξέρεις να χειριστείς την δύναμη της.  
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail 
g.m.k.erisianos@gmail.com   ή στο τηλέφωνο 6942.598.834 



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 



 Βιβλιογραφία:
Cordyceps μύκητες: φυσικά προϊόντα, φαρμακολογικές λειτουργίες και αναπτυξιακές προϊόντων. Zhou Χ, Γκονγκ Ζ, Su Υ, Lin J, Tang Κ J Pharm Pharmacol. 2009? 61 (3): 279-91.
2. Φάρμακα αξίας των κάμπια είδη μυκήτων του γένους Cordyceps (Fr.) Σύνδεσμος (Ασκομυκήτων). Μια κριτική. Holliday J, ο Cleaver M. Int J Med Mushr, 2008? 10 (3): 219-234.
3. Ανάλυση των κύριων νουκλεοσιδίων σε Cordyceps sinensis με LC / ESI-MS. Xie J.W, Huang L.F, Χου W, Ο Y.B, Wong Κ.Ρ. Μόρια. 2010? 15 (1): 305-14.
4. Ορισμένες βιολογικά ενεργές ουσίες από μυκηλιακή βιομάζα των φαρμάκων »Caterpillar μύκητα» Cordyceps sinensis (Berk.) Sacc. (Ασκομυκήτων). Smirnov D. Α, Babitskaya V.G, Puchkova Τ.Α, Shcherba V.V, Bisko Ν.Α., Poyedinok ΝΧ Int J Med Mushr. 2009? 11 (1): 80
5. Επίδραση της cordycepin τριφωσφορική σε in vitro σύνθεση του RNA από ιογενή αντιγραφασών φυτών. Λευκό ϋ.Ι_, Dawson W.O. J Virol. 1979? 29 (2): 811-814.
6. cordycepin παρεμβαίνει με 3 'άκρο του σχηματισμού σε ζύμη ανεξάρτητα από τη δυνατότητά της να τερματίσει την επιμήκυνση της αλυσίδας του RNA. RNA. 2009? 15 (5): 837-49.
7. cordycepin αναστέλλει (κολλαγόνο προκαλούμενη) συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων των ανθρώπινων αιμοπεταλίων σε ένα cAMP και cGMP-εξαρτώμενο τρόπο. Eur J Pharmacol. 2007? 558: 43-51.
8. Αντιγήρανση επίδραση της Cordyceps sinensis εκχυλίσματος. Ji ά.ο, Ye J, Li C.L, Wang Υ.Η., Zhao J, Cai S.Q. Phytother Res. 2009? 23 (1): 116-22.
9. Αυξημένη αερόβια ικανότητα σε υγιείς ηλικιωμένους ανθρώπους δοθεί ένα προϊόν ζύμωσης Cordyceps CS-4. Xiao, Υ .; Huang, Χ Ζ .; Chen, G .; Wang, Μ Β .; Zhu, J. S .; Cooper, C. Β FACSM Medicine & Science in Sports & Άσκηση: Μάιος 1999 - Τόμος 31 - Τεύχος 5 - p S174
10. τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή και αξιολόγηση του προϊόντος ζύμωσης Cordyceps sinensis (Cs-4) για την ενίσχυση της αερόβιας ικανότητας και αναπνευστική λειτουργία των υγιών ηλικιωμένων εθελοντών. Xiao Υ, Huang X.Z και Zhu J.S. Κινεζική Εφημερίδα της Ολοκληρωμένης Ιατρικής. 2004? 10,3: 187-192
11. Επίδραση των φαρμακευτικών φυτικών εκχυλισμάτων για την αναγκαστική ικανότητα κολύμβησης σε ποντίκια. Jung Κ, Kim IH, Han D. J Ethnopharmacol. 2004 Ιούλιος? 93 (1): 75-81.
12. CordyMax βελτιώνει την αερόβια ικανότητα, την απόδοση αντοχής, και το μεταβολισμό της άσκησης σε υγιείς, μέσα ηλικίας για τους ηλικιωμένους καθιστική ανθρώπους. JS Zhu, JM Rippe - Γεροντολογίας, 2001
Μήπως 13. Cordyceps Sinensis συμπληρωμάτων δεν βελτιώσει την αντοχή των επιδόσεων σε Ανταγωνιστικές ποδηλάτες. Parcell εναλλασσόμενου, Smith J. Μ, Schulthies S, S, Myrer J.W, Fellingham Γ Medicine & Science in Sports & Άσκηση: 2002? 34 (5): 231
14. Μήπως Cordyceps sinensis Κατάποση Ενισχύσεις Αθλητική Απόδοση; TB Walker. Δύναμη και κλιματισμού Εφημερίδα, 2006
15. Επίδραση της Cordyceps συμπληρωμάτων militaris επί της παραγωγής σπέρματος, την κινητικότητα του σπέρματος και των ορμονών σε αρουραίους Sprague-Dawley. Am J Chin Med. 2008? 36 (5): 849-59.
16. vivo και in vitro διεγερτικά αποτελέσματα του Cordyceps sinensis στην παραγωγή τεστοστερόνης σε κύτταρα Leydig ποντικού. Life Sci. 2003 πέμπτης Σεπτεμβρίου? 73 (16): 2127-36.
17. Επίδραση της Cordyceps Sinensis στην αναπαραγωγή και των όρχεων Μορφολογία σε ποντίκια. Shenzhen Εφημερίδα της Ολοκληρωμένης κινεζικής και της Δυτικής Ιατρικής. 2005-6
18. Βελτίωση της παραγωγής σπέρματος σε υπογόνιμους κάπρους από Cordyceps συμπλήρωμα militaris. Am J Chin Med. 2007? 35 (4): 631-41.
19. οιστρογόνων ουσιών από τα μυκήλια των Φαρμακευτικών μύκητας Cordyceps ophioglossoides (Ehrh.) Fr. (Ασκομυκήτων). Hirokazu Kawagishi, Kentaro Okamura, Φούμιο Kobayashi, Noriko Kinjo. IntJMedMushr.v6.i3.40 2004
20. Η αναβάθμιση στεροειδογόνων ενζύμων, και των ωοθηκών 17β-οιστραδιόλη στα Ανθρώπινα Κοκκιωδών-λουτεΐνη κύτταρα από Cordyceps sinensis μυκήλιο. Βιολογία της Αναπαραγωγής 1 του Μαΐου 2004 vol. 70 όχι. 5 1358-1364
21. Το Co-επίδραση της Cordyceps sinensis και στρόντιο για οστεοπόρωση σε ωοθηκεκτομή οστεοπενίας αρουραίους. Qi W, Γιαν YB, Wang PJ, Lei W. Βίοι Trace Elem Res. 2010 5 Μάη.
22. υπογλυκαιμική δράση ενός πολυσακχαρίτη (CS-F30) από το Πολιτιστικό μυκήλιο του Cordyceps sinensis και την επίδρασή της στις μεταβολισμός της γλυκόζης στο ποντίκι του ήπατος. Kiho Τ, et al. Biol Pharm Bull. Feb1996? 19 (2): 294-96.
23. διαρθρωτικά χαρακτηριστικά και υπογλυκαιμική δράση ενός πολυσακχαρίτη (CS-F10) από τον καλλιεργημένο μυκήλιο του Cordyceps sinensis. Kiho T, Ookubo K, Usui S, et al. Biol Pharm Bull. Sep1999? 22 (9): 966-70.
24. Αντι-υπεργλυκαιμικό δραστηριότητα των φυσικών και ζύμωση σε αρουραίους με διαβήτη που προκαλείται από νικοτιναμίδη και στρεπτοζοτοκίνη. Lo HC, Hsu Θ, Tu ST, Lin KC. Am J Chin Med. 2006? 34 (5): 819-32.
25. Η υπογλυκαιμική δραστικότητα των πολυσακχαριτών, με αντιοξειδωτικές, που απομονώθηκε από καλλιεργημένα Cordyceps μυκήλια. Li SP, Zhang GH, Zeng Q, Huang ZG, Wang ΥΤ, Dong TT, Tsim KW. Phytomedicine. 2006 Ιούνιος? 13 (6): 428-33.
26. cordycepin Καταστέλλει Έκφραση του Διαβήτη ρύθμιση γονιδίων με αναστολή της Λιποπολυσακχαρίτη φλεγμονής που προκαλείται στα μακροφάγα. Shin S, Lee S, Kwon J, Moon S, Lee S, Lee CK, Cho Κ, Ha NJ, Κιμ Κ ανοσοποιητικού Netw. 2009 Jun? 9 (3): 98-105.
27. ανασταλτικά της Cordyceps sinensis στην Πειραματική Ηπατική Ίνωση και Πιθανές μηχανισμό-Liu YK της, Shen W. Τμήμα Gastrointerology, το δεύτερο Συνδεδεμένες Hosptial, Chongqing Πανεπιστήμιο Medicial Επιστημών, Chongqing 400010, Chinga World J Gastroenterol. 2003. 2003 Mar? 9 (3): 529 - 33.
28. Δυναμικά Επίδραση της Cordyceps sinensis σχετικά με τη δραστηριότητα των ηπατικών Insulinase της Experiemental Κίρρωση του ήπατος-Zhang Χ, Liu YK, Shen W, Shen DM. Του ήπατος και Pancreat Dis Int. 2004 Beb? 3 (1): 99-101.
29. RNA κατευθυνόμενη παράγοντα, cordycepin, επάγει κυτταρικό θάνατο σε πολλαπλά κύτταρα μυελώματος. Chen LS, Stellrecht CM, ο Γκάντι V. Br J ΗαεπιαΙοΙ. 2008 Mar? 140 (6): 682 με 391. δραστηριότητα 30. Αντικαρκινική του cordycepin σε ποντικούς. Clin Exp Pharmacol Physiol. 31, S51-S53. 2004
30. cordycepin αναστέλλει την πρωτεϊνική σύνθεση και κυτταρικής προσκόλλησης μέσω της επιδράσεις στην μεταγωγή σήματος. J Biol Chem. 2010 22ης Ιανουαρίου? 285 (4): 2610-21.
31. Επίδραση της cordycepin επί ιντερλευκίνης-10 παραγωγή ανθρώπινων μονοπύρηνων κυττάρων περιφερικού αίματος. European Journal of Pharmacology, τόμος 453, Θέματα 2-3, 25 Οκτωβρίου 2002, σελίδες 309-317
32. cordycepin καταστέλλει ΤΝΡ-α που προκαλείται από την εισβολή, τη μετανάστευση και την μήτρα μεταλλοπρωτεϊνάσης-9 έκφραση σε καρκινικά κύτταρα ανθρώπινης κύστεως. Lee EJ, Kim WJ, Σελήνη SK. Phytother Res. 2010 17 Ιούν.
33. Ο ρόλος της cordycepin και αδενοσίνη στην Φαινοτυπική Switch του μακροφάγα μέσω Induced Αντι-φλεγμονώδεις κυτοκίνες. Shin S, το φεγγάρι S, Πάρκο Υ, Kwon J, Lee S, Lee CK, Cho Κ, Ha NJ, Kim K.Immune Netw. 2009 Δεκ? 9 (6): 255-64.
34. Παραγωγή cordycepin από τον πολιτισμό επιφάνεια με το φαρμακευτικό Cordyceps μανιτάρι militaris. Masuda Μ, Urabe Ε, Akihiko Sakurai Α, Sakakibara Μ Enzyme και Μικροβιακή Τεχνολογία 2006? 39 (4): 641-646
35. Ανάλυση της ποιότητας και τεχνικές για την υβριδοποίηση των Φαρμακευτικών μύκητας Cordyceps sinensis (Berk.) Sacc. (Ασκομυκήτων). Holliday JC, Μέγκαν LP, Dinesh Π Int J Med Mushr. 2004? 6 (2)
36. Προσδιορισμός των νουκλεοσιδίων και νουκλεοβάσεις σε διάφορα είδη Cordyceps με φασματομετρία ηλεκτροφόρηση μάζας τριχοειδούς. Yang FQ, Ge L, Yong JW, Tan SN, Li SP. J Pharm Biomed Anal. 2009 15ης Οκτωβρίου? 50 (3): 307 - 14.



Πηγή: http://mycotherapyonline.com/carous/cordyceps/
Martin Powell)

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα